Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
77 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Direksiyondaki derinin soyulması problemi hk?

sinan deniz
    sinandeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1

merhabalar.
    arkadaşlar bize "deri" diye satılan direksiyon simidi kaplaması ve vites topuzu KESİNLİKLE gerçek deri değildir. Haliyle suni derinin de ömrü bir yere kadar..
    benim direksiyon+vites topuzu da aynı durumda ama servise ugramayı dahi düşünmüyorum..
    Yıldırma politikaları sonuç verdi; artık aracıma kayıtsızım...
    Allah kimseyi yetkili FIAT servislerine düşürmesin!
    sevgiler
    Sinan

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Sinan Bey kafa karıştırıcı ve ciddi bir iddia atmışsınız ortaya..bu bilginiz kaynağını da söylerseniz bizler açısından çok daha güzel olur...Ayrıca bu söylediğiniz eğer gerçekten de doğruysa benim aracım active olmasına rağmen sonradan çok kaliteli bir deriyle direksiyonumu vitesimi vites körüğünü ve el frenini kaplattım ve kesinliklede bir sorun yaşamıyorum bunu doğrulamak açısından Ankarada aracı emotion olan bir arkadaşla benimkini karşılaştıralım bakalım çok fark varmı ikisi arasında...

ersen koçer
    cadencepunto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 E 4810
    Edilen teşekkür: 53

deri dreksiyonlar cok hassas arkadaşlar normal bu sonuç

sinan deniz
    sinandeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1

Kafa karışacak bir durum yok;
    hatta eklemeyi unutmuşum; vites körüğü de suni deri.
    Yanılıyorsam düzeltin; gerçek deri yanmaz diye bilirdik. Eğer vites körüğü sigara ile yandı ise ve direksiyon simidi kaplaması zamanla ince naylon şeritler şeklinde kabardıysa söz konusu malzemenin suni olduğunu anlarsınız. Kaldı ki gerçek deri direksiyon zamanla sadece siyahlığını kaybeder, yıpranmış ve solgun gözükür (bkz. eskiyen bir ayakkabı, meşin futbol topu); pul pul ya da şerit şerit soyulmaz.
    Iddia değil bunlar arkadaşlar. Ben bu parçaların deri olmadığını görüyorum&anlıyorum, aksini ıspatlayan varsa özür dileyeceğim.
    Yanlış anlamayın; Mercedes te birçok modelinde suni deriye başvurmuştur, ama suni deriler içerisinde de dağlar kadar fark vardır. Burada önemli olan gp için seçilen malzemenin kalitesiyle her an yüzleşmek zorunda bırakılıyor olmamız.

Ben de bir ara iyi bir iç döşemecisiyle görüşerek bu üç bileşeni hakiki deri ile değiştirteceğim. (galiba ~150ytl gibi bir masraf söz konusu)
    sevgiler
    Sinan

bora turan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308

Öyleyse deri kaplı tek grande punto sahibi ben oluyorum demekki Şaka bir yana da hakkaten deri kaplı direksiyon ve vites körüğü olarak pazarladıkları malzeme ''suni'' deri ise ve dedikleriniz hakkaten doğruysa (konu hakkında fazla bilgim olmadığı için-ise diyorum) gerçektende çok sinir bozucu bir durum olsa gerek...!!!

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

arkadaşlar bildiğim kadarıyla araçlarda gerçek hayvan derisi kullanmak yasaklanmıştı gerçi ferrari maserati vs donanımlarında ceylan derisi nappa deri falan filan diyorlar ama ben yasaklandı diye duymuştum..+bencede kesinlikle suni deri..henüz soyulmayan arkadaşlara alperin dediği gibi süt silikon karışımı spreyler var bendeki Luft(yanlış yazıyor olabilirim)marka sprey bu konuda işe yarıyor sanırım biraz parlak gösteriyor bu yüzden ertesi gün nemli bezle silip tekrar matlaşmasını sağlıyorum sonuç olarak tavsiye ederim fiyatı da en son 3 ytl civarıydı...
    Konu SteinGP tarafından (13/11/2007 Saat 04:14 ) değiştirilmiştir.
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

bora turan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308

Neden yasaklanmış acaba gerçek hayvan derisi ne sakıncası olabilirki

Eren GÖNCÜOĞLU
    gezenti Er-NnN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 522

bora abi onun için çok hayvan öldürülüyodu sırf derisi para ediyo die...

Alper dağdemiR
    Auto engineeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158
    Edilen teşekkür: 504

arkadaşlar birçok markada suni deri kullanılmaktadır. mercedes bmwlerde bile. tabii koltuklardan bahsediyorum daha çok. direksiyon we wites topuzu için bişi diyemicem. ama arkadaşın da dediği gibi suni deri war,suni deri war.. dağlar kadar fark war arada.

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

can akman
    okyzan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 7

Benimde direksiyon simidinin üst kısmı güneşten kabarmıştı. Küçükyalı birmottan 10 numara insan Muammer abim herzamanki gibi imdadıma yetişti çok çok kısa bir sürede yeni direksiyonumu getirtti ve monte ettirdi sağolsun tekrar tekrar.

OĞUZHAN ÜLGEN
    MACHINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 EF 3797
    Edilen teşekkür: 22

Evet söylediklerine katılıyorum.Küçükyalı Birmottan Muammer bey gerçekten 10 numaradır.Araçta ne zaman bir problem çıksa her zaman en iyi şekilde yardımcı olmuştur.Bende kendisine çok teşekkür ediyorum.

Abdullah BOZKURT
    misli1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 82

Eskiden dericilik yapmış biri olarak direksiyon ve vites topuzunun gerçek deri olduğunu düşünüyorum. Fakat vites körüğü kesinlikle suni deri yani vinleks. Eskiden kulandığım 2003 model Ford Mondeo'nunda vites körüğü suni deriydi. Tabi gerçek derininde kendi arasında kalite farkı var bunu unutmayalım.

İbrahim Kıvanç CİHAN
    Emekli Moderator İbrahimKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1537

Benimde Direksiyonun sol üstünde (Saat 10 yönü) toplanma vardı..Herhangi bir soyulma olmadı ama çok ilginç bir şekilde bir hat şeklinde deri toplanmıştı.

Aile servisimiz Kavaklıdere 1 haftada yeni direksiyon simidini getirtip taktılar.. Bir kere daha çok teşekkür ederim kendilerine..
    Birçok şey bilirim ama en iyi bildiğim şey Haddimdir...

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. misafir3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 375

bende bugun kucukyalı birmotda direksıyonumun yenısını taktılarr cok tesekkurler sebnem hanıma cok ilgileniyo sagolsun...

Onur Baykal
    bambogie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 EN 100
    Edilen teşekkür: 19

vebim sadece vites topuzuydu hiç soru sormadan değiştirdiler servise bildirince.böyle problemleri olanlar servise uğrasınlar.ben bi 10 15 gün bekledim ama stokta yoktu şu anda var mıdır bilemiyorum.

HÜSEYİN KORKMAZ
    huseyin83k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

arkadaşalar benim puntom 2006 model ve direksiyon soyulmaya başladı garantisi dolduğu için servis kabul etmiyo her direksiyona geçtiğimde gözüme takılıyo abimde 99 model astra var o da deri direksiyon ama bi tane bile soyulma vs yok daha benim arabam 2,5 senelik ve sorunlar başladı bu araba 2-3 sene sonra ne sorunlar çıkaracak bilemiyorum artık. Birde servise direksiyonu göstemek için gittiğimde ön taraftaki havalamdırma ızgarasının uç tarafı yerinden çıkmış onu gösterdim servisin bana verdiği cevap gülünecek bişeymi yoksa ağlanacakmı anlayamadım. Izgara sıcaktan dolayı kendini salmış ne yani ben arabaya binince sıcak havayı açmayacakmıyım soğuktamı oturacağım ızgara yerinden çıkacak diye bu aldığım ilk fiat marka araç ve eminimki sonuncusu olacak...

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Hüseyin, direksiyon soyulması ve plastiğin yapısının bozulması garantiye girmeli süre dolmuşsa bile.6 ay için servisler bunu yapmamalı bence.Bu tip hasarların kullanıcı kaynaklı olmadığı belli.Bence serviste durumu ısrarcı birşekilde söylemelisin.Başka servislere de durumu göstermek gerekli.Hatta merkezi de arayarak durumu bildirmeni öneririm.Sonuç elde edeceğini umuyorum, geçmiş olsun...

HÜSEYİN KORKMAZ
    huseyin83k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

Bu şikayetimi fiat çağrı merkezinede bildirdim ama onlarda aracın garantisinin dolduğunu ve garanti kapsamında bişey yapamayacaklarını söylediler bende yani garantisi biten araçlar sizi ilgilendirmiyormu demek istiyosunuz dedim ama bi sonuç alamadım sinir olduğumla kaldım... Bana halen kartalların kullanıldığını ve herkesin memnun olduğunu söylediler ne alakaysa kartal ve grande puntonun deri direksiyonu...

vedat çevik
    vtec368 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 42

bende direksiyon simidini garantiden değiştirmiştim servisin söylediği şuydu sıfır direksiyon vermiyorlar bursada deri kaplatıyorlarmış galiba doğru çünkü gelen direksiyonun plastik olan kısımları kullanılmıştı ve derisi eskisinde farklıydı daha mat ve daha kalındı garantiden serviste söktüklerini fabrika gönderiyorlar onlar kaplanıyor şikayet olunca servis fabrikaya sipariş veriyor kplanmışı geliyor senin arabaya takıyorlar seninki fabrikaya gidiyor yeniden kaplanıyor dönüsüm oluyor

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mersin'den Mustafa arkadaşımızın da benzer bir problemi vardı. Artık garantiye kesin girer bu iş.

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon