Normal bi kacak nasil oluyor ki?
Arkadaşlar benim aracımın tampon altında motora soğuk hava veren petekten motora giden hortumun kelepçe bulunan birleşim yerinde yağ kaçağı var.Hortumun bir ucu tamponda yer alan soğutma peteğine bağlı diğer ucu enjektörlerin bulunduğu bölgeden motora giriyor.Bu yağ kaçağı acaba motordan mı geliyor?Yağ kaçağı olması normal mi?Aşağıya resimlerini ekliyorum.
![]()
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Normal bi kacak nasil oluyor ki?
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Hocam o hortum "s" seklini andiran bir hortummu yani aslinda daha dogru bir deyisle nereye girdigini biliomusunuz bna turbo hortumu gibi geldi benim aractada yirtilmisti resmen
kaçağın normali olmaz.
Ben fotolari goremiyorum
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Tamam da değişen bir şey yok ki. Neticede hava hattınızda yağ var ve bu yağ intercooler giriş hortumundan değil de çıkış hortumundan, hortumun kelepçesinin gevşek olmasından dolayı kendini dışarı vermiş. Yağın nerden geldiğini bulmanız lazım. Giriş hortumunun kelepçesini bir sökün bakalım içinde yağ var mı ya da ne kadar var? Aracınız yağ eksiltmiyor mu dikkatinizi çekmedi mi hiç?
Teşhis doğru. Turbodan çıkıp intercooler a giren hortumdan değilde intercoolerdan çıkan hortumdan kaçağı görmüşsünüz. Eğer yağ kaçağı varsa bu turbonun yatagından kaçak olduğunu gösterir. Gaz pedalına bas çek yaptığınızda duman atma oluyor mu?
ve de ne kadar yağ kaçağı var. eğer turbo ise en kısa sürede çözmeniz lazım çünkü motora aşırı yağ geçişi olursa sadece turbonuz için değil motorunuz için endişelenin derim.
Saygılar
merhabalar anladığım kadarıyla intercoler dan emme manifolduna giden hortum bendede emmemanifoldu tarafında biraz terleme var bir kaç ustaya gösterdim normaldendi fakat sebebini söylemediler
Yardımcı olan herkese teşekkürler arkadaşlar.Sorunumu iki üç gün önce hallettim çok şükür.Hem bosch car servisine hem de özel fıat servisine aracı gösterdim.İkisi de turboda bir miktar yağ buharı dolandığını hortumda yüksek basınç olduğu için gevşek olan kelepçeden yağ terlemesi olacağını,bunun normal olduğunu söylediler.Zaten forumun değerli ustası usta'nın da bu konudaki görüşü aynı.Bir de araçta performans düşüklüğü,turbo ötmesi gibi bir problem yoktu zaten.Neyse usta sağlam bir kelepçe ile iyice sıkınca yağ kaçağı falan kalmadı.
Aynı problemi bende yaşadım bundan 3 4 ay önce servisede gösterdim sanayide kendi ustamada tüm cevaplar aynıydı turbo malesef revizyona girmesi gerekiyor turbonun ben değişimini değil revizyonunu yaptırmıştım gayette memnunum şuanda
Hocam terleme yüzünden revizyon yaptırmaya gerek yok.Ben birçok ustaya gösterdim hepsi de turbo hattında bir miktar yağın dolaşım yapmasının normal olduğunu söylediler.Zaten turboda ses,çekiş problemi vs yok ki neden boş yere masraf yapıp turbo revizyonu ya da değişimi yapayım ki?Hortumların içinde basınçlı hava olduğu için gevşek kelepçeden terleme yapıyor.Yeni kelepçeyi taktıktan sonra gram yağ kalmadı.Ayrıca forumda çok iyi ustalığı ile bilinen usta'nın teşhisi de burada yazdığımla aynı.Bakın bu da usta'nın yağ kaçağı hakkında koyduğu teşhis
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...erletmesi.html
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri