Sayfa 1/2 12 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Geri vites problemi!

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

Standart Geri vites problemi!

Arkadaşlar, 2-3 haftadır geri vitese geçerken takılmaya başladı! Bazen hiç geçmiyor! Nasıl anlatayım? Oturmuyor yerine...

1'e takıp, sonra tekrar geriye alarak çözebiliyorum bu durumu! (Ses problemi değil, o zaten var! )

Servise gideceğim elbet vakit bulduğumda! Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

Yasin KURT
    ReDWoLf BaDWoLf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 BUT 01
    Edilen teşekkür: 26

banada arasıra oluyor ama çok hızlı sekilde onden arkaya gecerken seninki biraz daha komplike bir olay galiba... Ama yavaşça boşa alıp bir ikikez sallarsan vites direk geçiyor arkaya

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Kardeş canını sıkma ara sıra bana da oluyor hatta bazen o gıcık eden seside çıkarıyorum istemeden ama bende senin gibi önce 1. vitese takarak biraz ileri gidiyorum sonra geri vitese kolayca geçiyor..özellikle aracın ı yokuş yukarı bir yere parkediyorsan bu sorunun meydana gelmesi daha fazla ama ''tam yerine oturmuyor'' demeni anlayamadım o zaman kendi kendine boşa atması gerekirki bu şanzıman için büyük ve maliyetli bir problemdir inşallah öyle değildir..

4. 09/10/2007, 19:21

Hüseyin Koyak
    h k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 205

geri vitese zor geçme problemi klasik bir Fiat problemidir kuş serisinden tutunda paliosundan puntosunda hepsinde ayni dert vardir. araci tam durdurmalisiniz , olmuyorsa ileri takip tekrar geri yapacaksiniz , zaten yapiyorsunuz gerci
    Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

özgün özcan
    Atam İzindeyiz! tangozcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Afyonkarahisar
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    03 PB 144
    Edilen teşekkür: 7

Aynen benim aracımdada mevcut bu problem bazen murat abinin sölediği gibi oturmuyor geçimş gibi oluyor fakt geçmemiş oluyor wede o ses duyuluosonra 2 3 defa daha denediğimde anck oluyor aracımdaki sorunlardn birisi bu dieri ses alması başka hiç problemim olmadı çok şükür

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

size bir çare söyleyim hemen. oturmadığını eliniz vitesin üstündeyken hissedebilirsiniz. şöyle yapın. ileri gitmenize hiç gerek yok. vitesi geriye takın ve eliniz üstünde kalsın. oturmadı mı. geriye girmesi için güç uygulamaya devam edin ve aynı anda ayağınızı da debriyajdan hafifçe kaldırın. vites tık diye ses çıkarmadan geriye girecektir. tavsiyemi deneyin mutlu olacaksınız.

9. Bu mesajı için 6 kişi Ziyaretçi047'ye teşekkür etti:

serkan serkan
    MaxWave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 1

Bende de geri vistesteyken ilk harekette vitesin arada bir kendini boşa atması problemi var. İki kez de geri vitese atıp aracı hareket ettirdiğimde iki metalin birbirine sürtmesini andıran şiddetli bir gıcırtı sesi duydum. Bu ses beni çok korkuttu ve servise gösterdim ama bişey bulamadılar.

Alper dağdemiR
    Auto engineeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158
    Edilen teşekkür: 504

murat abi yarım geçiyor daha ileri gitmiyor dimi? bende bazen 1de bazen geride oluyor.bu sırada debriyajdan kaldırmak problem yaratabilir,riskli, geçmiyorsa biraz ara gazı wererek tekrar dene,gene olmazsa başka bi witeste birazcık hareket ettir arabayı sonra kesin geçecektir

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Murat, bir de geriye takarken debriyaja sonuna kadar basmaya dikkat et ve yeterli güç uygula kesinlikle aşırıya kaçma.Paspas takılınca da geri vites sorun olabiliyor...

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Murat YANIK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673

Alıntı Auto engineeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    murat abi yarım geçiyor daha ileri gitmiyor dimi? bende bazen 1de bazen geride oluyor.bu sırada debriyajdan kaldırmak problem yaratabilir,riskli, geçmiyorsa biraz ara gazı wererek tekrar dene,gene olmazsa başka bi witeste birazcık hareket ettir arabayı sonra kesin geçecektir
    Aynen öyle Alper, dediğin gibi oluyor. Bu motoru kapattıktan sonra da oluyor, o zaman imkanı yok işte geri vitese takmanın...

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Murat, bir de geriye takarken debriyaja sonuna kadar basmaya dikkat et ve yeterli güç uygula kesinlikle aşırıya kaçma.Paspas takılınca da geri vites sorun olabiliyor...
    Yok Arda, paspasla hiç alakası yok durumun... Zaten önceki araçta bir defa yaşamıştık Aslı'yla o durumu. Servise gittiğimizde anlaşılmıştı olay! Sonradan çok güldük kendimize...

Ziyaretçi047

Murat anlattığımı olayı uygularsan sorunun kalmayacak.

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

AKIN TAN
    yerliplaka yerliplaka34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    0000
    Edilen teşekkür: 217

Alıntı Linos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, 2-3 haftadır geri vitese geçerken takılmaya başladı! Bazen hiç geçmiyor! Nasıl anlatayım? Oturmuyor yerine...

1'e takıp, sonra tekrar geriye alarak çözebiliyorum bu durumu! (Ses problemi değil, o zaten var! )

Servise gideceğim elbet vakit bulduğumda! Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
    aynı problem için servise gittim.. servisteki arkadaş hidrolik debriyaj oduğu ,ç,n biraz geç girme yapar dedi durduktan sonra boşa alıp debriyaja sonuna kadar basıldıktan 1-2 saniye sonra geri vitese takılması gerekiyormuş ben aynen uyguladım ne ses var nede geçmemzlik.. tabi acil manevralarda bukadar uzun vaktimiz olmuyor
    Yeni Rio Sporty 1.4 crdi 90ps 220tork

Metin ORMAN
    mizginn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    06M0737
    Edilen teşekkür: 10

Benim aracta da oluyor zaman zaman, ozellikle yokus yukari hareket ederken..
    ®man

Güntaç Kölay
    guntac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 SN 890
    Edilen teşekkür: 38

90 ve 95 hp modellerde (6 ileri) düz veya duologic vites ve vites geçirme mekanik bir olay değil tamamen digital, üzerinde switchler olan bir joystick e benzetilebilir. bu araçları kullanan arkadaşlar aracı bir vitese takarken (burada anlatmak istediğim 1 den geriye veya geriden 1e) sadece elektronik olarak bir sinyal gönderiyorlar şu vitesi istiyorum diye yani mekanik bir kol falan yok. elle hafif ittirmek tamamen anlamsız. beynin bu geçişi gerçekleştirmesi ise mekanikte olduğu kadar seri değil örneğin duologiclerde beyin arabanın tam olarak durmuş olup olmadığını kontrol ediyor. 70 ve 75 hp ye gelince onlarınki bildiğimiz mekanik bir sistem ve burada geri vitese takma bildiğimiz mekanik yöntemle vites kutusuna hükmetmekten geçiyor.

tüm bunları düşündüğümde.
    1. 5 vites ve 6 vites araçlarda vites geçme ile ilgili sorun ve çözüm aynı olamaz.
    2. belirtiler 1-1 aynı ise bizim aracı vitese takmamız ile ilgili olamaz doğrudan vites kutusu ile ilgilidir.
    3. bu durumda ise ancak serviste çözülür. garanti kapsamı dışında demeleri ise tamamen anlamsız olaracaktır. çünkü standart bir hata ise kullanıcıya modele ve otamatik düz olmasına rağmen tüm araçlarda görünüyor olabilmesi ile kişisel olmanın ötesine geçmiş demektir. bu gibi durumlarda genelde firmalar üretim hatası olan serileri düzeltme için geri çağirir.
    4. Sonuç olarak, bir veya bir kaç seride görülecek kadar standartlaşmamış bir hata ise serviste garanti kapsamında değişir. bu topic teki durumun topic e yazan kişi sayısına bakarak bu olduğunu düşünüyorum.

naçizane görüşüm
    saygılarımla
    Konu guntac tarafından (15/12/2007 Saat 09:56 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası düzeltimi

Ziyaretçi047

6 vites manuel de digital bişe olduğunu düşünmüyorum. o dijitallik sadece dualogic ler için geçerli bence.

okan tek
    OKİNEN okinen_26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26 TK 098
    Edilen teşekkür: 8

1. vites ve geri vites dişlileri düz dişli dir.. bu yüzden araç hareket halındeyken gecmemesi normaldir tabıkı bu abartılı bır gecmeme durumuysa sorun vardır 2 3 4 ve 5 vitesler helis dişli oldugu için araç yürür haldeyken rahat geçer

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Geri viteste senkromeç olmadığı için araç hareket halindeyken geçmez.Geri vitese takarken aracın sabit olması gerekir yoksa cırrr diye bir ses duyarız...

Murat YANIK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673

Alıntı guntac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    90 ve 95 hp modellerde (6 ileri) düz veya duologic vites ve vites geçirme mekanik bir olay değil tamamen digital, üzerinde switchler olan bir joystick e benzetilebilir. bu araçları kullanan arkadaşlar aracı bir vitese takarken (burada anlatmak istediğim 1 den geriye veya geriden 1e) sadece elektronik olarak bir sinyal gönderiyorlar şu vitesi istiyorum diye yani mekanik bir kol falan yok.
    Güntaç bey, bu savınızdan emin misiniz? Bence bir yanlışınız var...

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Murat ben elektronik bir sistem olduğunu sanmıyorum.Eğer olsaydı önceki mesajımda da belirttiğim cırttlama sesi gelmezdi.Yani elektronik sistem aracın hareket halinde olduğunu anlar ve dişlileri korumak adına müdahale ederdi bizde o sesi duymazdık...

Ahmet Öztürk
    birotteau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    34 EN XX34
    Edilen teşekkür: 79

Herkese Merhabalar,
    Dulaogic kullanan arkadaslar bilirler gercekten mekanik degil bir joystick gibidir, ama 6 ileri duz vitesin de bu sekilde oldugu gibi bir anlam cikardim yukarida yazilanlardan ve ben bunun dogru olmadigi gorusundeyim. Neden boyle birsey yapilsin ki, sonucta dualogicte robota emir gonderiyorsun, ama manuel viteste neden boyle birseye ihtiyac duyulsun ki?

Bu arada benim aracimda da ilk aldigimda bol miktarda bu geri viteste cirlama sesini duyuyordum,ancak birkac servis ziyaretinden sonra bu ses kesildi,debriyaj hizalamasi denen bir ayar yapmislar. Ama bu sesi hic duymuyorum diyemem, yine de ayda bir kez bu cirlamayi duyuyorum.
    Bence Fiat'in bu geri vites yapisinda yaklasik 25 senedir, 131'in ilk ciktigi yillardan beri cozemedigi veya maliyet kaygilariyla cozmek istemedigi bir yapisal sorun var.
    Selamlar
    ahmet

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon