Aracımdaki bu arıza için akşam aydına ordan da yarın izmire gidip birde orada baktırayım diye düşünüyordum. Dün gece gitmeden son bi defa daha araştırayım dedim internetten özel bi fiat servisçisi buldum sabahta doğru oraya gittim sorunlarımı anlattım usta da yaparım dedi hatta benim bahsettiğim sesin dışında başka bir ses daha var bu araçta dedi, aracı bıraktım geldim.

Az önce aracımı aldım geldim, usta yaptıklarını ve değişen parçaları tek tek anlattı gösterdi.

Öncelikle trigerde bi diş atlakmış onu yapmış, sonra ring diye tabir ettiği 4 tane küçük siyah yuvarlak parçalar var onları ve contaya benzeyen yine siyah bir parçayı aşınma olduğundan dolayı değiştirmiş. Aşınmadan dolayı araç yeterli yağ basıncını sağlayamayıp performans kaybı ve yakıt artışı oluyormuş falan dedi. Benim bahsettiğim sesi düzeltememiş kayıştan kaynaklanıyormuş ama illaki geçsin istersen biraz kullan gel bi çaresine bakarız dedi. Diğer sesi halletmiş.

Aracı biraz denedim test ettim, performansı farkedilir derecede artmış, titreme yok, camlar kapalı halde rölantide içerde otururken aracın çalıştığını hissetmiyorsun, yakıtı bilmiyorum deneyip görecez ama ustanın dediğine göre düşecekmiş.

Hatta birkaç gün önce krank mili sensör arızası için gittiğim başka bir usta sensör kablolarındanmış diyip kabloları tekrar sardık falan demişti. O arızanın nedenide bu parçalarmış boşuna işlem yapılmış dedi.

Parçalar için 60 TL, trigeri sök tak ayar vs. içinde 40 tl işçilik toplam 100 tl aldı. Bana biraz parçalar 60 Tl etmez gibi geldi bilmiyorum yinede belki ediyordur belkide usta bizi kazıklıyordur. Her neyse sorun çözülsünde üç beş kuruş önemli değil.

Tek merak ettiğim bu parçalar aracın yakıtını çekişini sesini etkileyecek kadar önemli parçalarmı ?