Alıntı grandeizmit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Serkan bey öncelikle geçmiş olsun. Bence Aracın tekleme vs. sorunlarını çözdüyseniz yakıta fazla müdehale etmeyiniz. Aynı aracın dualogici var bende 5 litreleri hiç görmedi eco tuşu olmasına rağmen. Birde pırrr dediğiniz ses egzostan gelen ses ise bende geçen klima açıkken araçtan indim o sırada fark ettim önemsemedim.
Kısacası çalışıyorsa kurcalatmayın sadece yaptığınız masraf ile kalırsınız.
Teşekkür ederim Bülent bey, aracımda tekleme değilde titreme sorunu var ve sadece rölantide hareketsiz halde iken hissediyorum. Hani rölantide beklerken klimayı açarsınız ve araçta bi titreme sesinde bi değişme olur ya işte öyle birşey oluyor ama ben klimayı ne de başka bir elektrik harcayan birşeyi kullanmadığım halde oluyor. Mesela kırmızı ışıkta 30 40 sn bekliyorum bu sürede 1 2 defa yapıyor bu olayı. Hatta bazen sanki altınızda titreşimli koltuk varmış gibi hissettiriyor adamın içi karıncalanıyor Ses de kesinlikle egzostan değil egzosu kontrol ettirdim, ses motor kısmından geliyor ilk çalıştırdığımda motor soğukken çok belli olmuyor ama motor ısındıktan sonra ses rahatsız edici şekilde artıyor, kırımızı ışıkta yanımda bekleyen araç sesi rahatlıkla duyuyordur. Ustada zaten sesin trigerden geldiğini kabul ediyor ama zamanla geçer diyor.

Yakıta gelince aralık ocak ayında (Triger ve bakımdan önce) ort.hava sıcaklıkları 10 derece iken ve aracında acemisiyken 6.5 lt yi geçmiyordu, şuan havalar 25 30 derece aracada iyice alıştık 6.5 lt nin altına düşmüyo. Ya da en somut örnek şu, araç bakıma girerken ort. 6.2 lt idi, bakımdan çıktı 1 hafta kullandım 7.5 8 lt idi. 1 ay böle kullandım sonra yağ değiştirtince yakıt 6.5 7 lt lere düştü.

Yakıtı şuan dert etmiyorum önemli olan araçtaki ses titreme ve performans. Bunlar düzelince yakıtında zaten otomatikman düzeleceğini düşünüyorum.