senin sorunun her neyse diğer açtığın eksantrik sensörü konusuyla ortak gibi geldi bana. Ya ecudan sıkıntın var ya bodyden ama ecu daha ağırlıklı geliyor şuan itibariyle.
senin sorunun her neyse diğer açtığın eksantrik sensörü konusuyla ortak gibi geldi bana. Ya ecudan sıkıntın var ya bodyden ama ecu daha ağırlıklı geliyor şuan itibariyle.
aynı arac degll farklı arclarda bu arızalar
aracınız abs hatası vermediğine göre sensörlerden yana sıkıntı yok, kalan yerlerin kontrol edilmesi gerek.
Abi sen kendin teşhisi koymuşsun zaten.burada 3 sayfada Halil abi,ben,pek çok kişi tahminde bulunmuş. Ki Halil abi de işin teknik kısmını çok iyi bilir. Dökümanlara bakarak konuşur.Birini de kabul etmeden kendi kafandakini söylüyorsun. Neden sordun ki o zaman.
LG-D802 cihazımdan gönderildi
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
fıkır paylasımsında bulunuyruz arkadasımm
göstergede sorun olsa bı anda yaparmıkı??
Arkadaşım elinde 2 tane araç varmış sök göstergeleri yer değiştir dene ha baktın arıza diğerine geçti dersin ki gösterge bozuk, olmadı arıza aynı araçta mı kaldı sıraya body gelir sökersin body ni gönderirsin tamire orda kontrol ederler sıkıntı varsa tamir edilecek gibiyse ederler edilemezse yenisini alman lazım(1500 1600tl). Ha bodyden de sıkıntı çıkmadı mı o zaman sırayı abs ünitesi alır, kontrol edilir sıkıntı var mı yok mu? illa arıza bir yerden çıkmak zorunda, can bus hattı kontrol edilecek, araca proxy yapılacak haberleşmediği yer var mı yok mu? kontrol edilecek. Yani senin ordan sorduğun gibi kolay değil bu işler. Yeterli teknik bilgin yoksa zaten elleme daha çok elinde kalmasın arızaya yol açma, ya bu işi bilen iyi bir eletrikçiye ya servise ya da beyin tamiri yapan bir yere götüreceksin aracını.
kolay deglde braz mantılı dusunmek lazım bı anda gosterge bozulmaz arcta onemlı olan bu arabanın hızını olcen parca nee
söyle anlatım sıze. arcla seyr halındeyken tahmını hız 80 cvarı hız göstergesı bı anda sıfıra dusuyor ve el fren lambası yanıyo. arcı stop edp calıstrınca tekrar aynı hıza ulaınca aynı hatayı verıyoo ...
el freni lambası 2 şartta yanar
1 el freni çekili iken
2 fren hidrolik yağı bitik iken
sana tavsiyem madem aynı hızda yapıyor gösterge tablanı diğer araçla değiştirip dene eğer aynı hatayı diğer aracında yaparsa gösterge tablan bozuk, yapmazsa diğer araçtaki göstergeyi de kendi aracında dene onda da arıza verirse sıkıntı bodyden dir büyük olasılıkla.
seyr halınde el fern cekılı olmaz musurun fıısı takılı hdrolk yagda var . hız bı anda sfıra dusunce yol blgsayarı arcı park hakınde yanı duruyo olarak alglayıp el fren ıkazı yapablr mı
sızın dedklerını baktk anlasılmyan konuu su abs senrlerı hızı alglıyosa arac hızlanp kadran sıfıra dustgunde sensor yanlız deger okusa abs ıkaz yapmaz mıı
anladım ıns czulur sorunum
şansına küsecen o zaman. İyi bir servis varsa oraya git.
bende de aynı sorun var 100 den sonra hız göstergesi 0 a düşüyor ama abs el freni ve dreksiyon ışığı falan hepsi yanıyor neden olabilir ki ?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri