pascal çok saol uyarın için
arkadaşlar ben de yaklaşık 3 aydır falan bu bahsi geçen boyalı ampullerden kullanıyorum. ben pek memnun değilim. tamam dışardan güzel gözüküyo renk olarak. fakat aydınlatma performansı olarak tawsiye edemem bu ürünleri. hawa kuruyken yine fena değil ama bi yağmur yağmaya görsün önünüzü görmeniz çok zorlaşıyor, kaldı ki şu güne kadar öyle inanılmaz bi yağmurla karşı karşıya kalmadım apulleri taktırdıktan sonra.
diyeceğim şudur ki boyalı ampul yerine paranız warsa xenon kit alın diğer türlü gp' mizin orjinal ampulleri hepsinden çok daha iyi bir performans weriyor.
zaman bulduğumda yapacağım ilk iş eski ampullerime geri dönmek, ama zaman bulamıyorum işte...
pascal çok saol uyarın için
https://www.otopol.com/product_info....ucts_id=127264
bu farlar için ne dersiniz fiyat uygun gibi geldi de bana
şehir içinde bile karanlık yerlerde hızım yüksekse selektör yapa yapa gidiorm =)) farlar banada biraz yetersiz gibi geldi... parayı bi denkleştirebilsem çakacam xenon ları ama =)) nyse kısmet
06 M 0634
arkadaşlar bn servisten philipsin +150 metre daha uzağı gösteren ampullerini 50 ytl civarına satın aldım çok süper çok memnunum ışığı beyaz ile sarı arasında beyaza daha yakın ama gündüz gibib yapıyor ortalığı, servise sordurun sadece tofaşın fabrikasında var ben araştırdım daha önce, philips diamond değil dikkatinizi çekerim ,gti 150 gibi birşeydi sitede daha önce yazmıştım ben..
evet kısalarım eskisinden daha uzun ve ışığın gücü daha fazla ben çok memnunum, karşıdan gelen arabaların gözünü almıyormuş..
punto'nun farları bana da pek iyi gelmedi ama şu var far yükseklik ayarını 0'da tutup gidince çok kötü değil, daha kötü birçok araca bindim.
bir derginin testinde birinci gelmişti, en iyilerden birisi idi ve hatta birçok zeonun geçmişti.
sanıyorum temiz tutmakta lazım.ayrıca sol far sağdan daha düşüktür, buda önemli. bu fabrika ayarı, karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmemek için ki mantıklı bir hareket.
bu arada sis farlarını siste acık tutmak gerekli normal zamanda açarsanız, polisler ceza kesebilir haklı olarak. gözü rahatsız ediyor.
''Xenon'' far görünümü elde etmek için takılan mavi renkli ''halojen'' oto ampullerinin, görüşü ve sürüş güvenliğini olumsuz etkileyerek kazalara yol açtığı belirtildi.
Aycan Demirel'in haberi
Omobil uzmanları, son yıllarda üretilen orta ve üst sınıf otomobillerde, standart oto ampulleri olan halojen ampullerden çok daha yüksek aydınlatma kapasitesine sahip Xenon farların kullanımının yaygınlaştığını söylediler. Xenon farların mavimsi ışık verdiğini belirten uzmanlar, halojen ampullerin verdiği ışığın ise sarı renkte olduğunu ifade ettiler.
Uzmanlar, 400 ile 900 YTL arasında değişen fiyatları nedeniyle Xenon fara sahip olamayan kişilerin ve modifikasyon meraklılarının, Xenon far görünümü elde etmek amacıyla boyanarak mavi renkte ışık veren halojen ampullere yöneldiğini söylediler.
Gözün sarı renge daha hassas olduğunu vurgulayan uzmanlar, aynı aydınlatma gücüne sahip sarı ve mavi renkli ışık veren iki ampulden, sarı olanının çok daha iyi görüş sağladığını, bu nedenle maviye boyanan halojen ampullerin aydınlatmasının, özellikle yağışlı havalarda ve koyu renk asfaltta son derece yetersiz olduğunu belirttiler. Maviye boyanmış ampul kullanımının Avrupa ülkelerinde yasak olduğunu ifade eden uzmanlar, Türkiye'de bu konuda bir yasaklama bulunmadığı için son yıllarda bu tür ampullerin kullanımının son derece yaygın hale geldiğini ve bu durumun trafik güvenliği açısından önemli bir sorun haline geldiğini belirttiler.
-KARŞIDAKİ SÜRÜCÜYÜ DE OLUMSUZ ETKİLİYOR-
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Otomotiv Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, ''üzerine mavi gömlek geçirilen'' ya da boyanan ampullerin, görüşü olumsuz etkilediği kadar yansıma yaratarak karşıdaki sürücülerin gözünü de aldığını söyledi.
Sürücülerin, taktırabiliyorlarsa Xenon kiti taktırmalarını, bu mümkün değilse mavi boyalı halojen ampulleri kullanmamaları ve orijinal ampullerini kullanmaya devam etmeleri gerektiğini ifade eden Aydın, görünümü benzese de hiçbir halojen ampulün Xenon gibi ışık vermesinin mümkün olmadığını vurguladı.
Arkadaşlar ben farlardan çok memnunum ama şunu yaptım. Bence deneyin farkı göreceksiniz. Far ayarınızı 1. kademede iken yaptırın, arzu ederseniz 0 da kullanın. Ben uzun yollarda 0 da kullanıyorum. Karşıdan gelenler rahatsız da olmuyor. ham menzil uzun hem de gündüz gibi oluyor.
Ben arabalarımda cool blue kullanıyorum. Görüntü çok güzel ama tek bir sorunu var. O da çok ama çok kısa surede patalamaları. Ben gece gunduz far yanık gezerim bu yüzden cok kısa surede ampuller patladı ve maliyeti çok arttı.
arkadaşlar selamlar ben cumartesi günü gp me narva 90/100 W beyaz far ampülü taktırdım gerçekten muhteşem.Markayı daha önce hiç duymamıştım bana bizim mahalledeki oto elektrikçi tavsiye etti alman malıymış.Gerçekten taktıktan sonra farkı gördüm ben resmen karanlıkta gidiyormuşum gece.şimdi bayağı rahatladım..Daha sonra narva markasını araştırdım ki gerçekten alman malı ve 50 seneden beri zannedersem ampül üretiyorlarmış.Ben memnunum arkadaşlar..tavsiye ederim..iyi forumlar...
bende halojen ampul var beyaz m-tek marka gayet memnunum
sonradan takılan xenon farların karsı taraftan gelen suruculere zarar vermemesı ıcın ne yapılabılır...
arkadaşlar 100 w lık ampül alıpta röle taktıran var mı?acil yardım
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri