Sayfa 6/8 İlkİlk ... 2345678 SonSon
147 sonuçtan 101 ile 120 arası

Konu: Far Testi

ozan akgül
    pascal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 25

arkadaşlar ben de yaklaşık 3 aydır falan bu bahsi geçen boyalı ampullerden kullanıyorum. ben pek memnun değilim. tamam dışardan güzel gözüküyo renk olarak. fakat aydınlatma performansı olarak tawsiye edemem bu ürünleri. hawa kuruyken yine fena değil ama bi yağmur yağmaya görsün önünüzü görmeniz çok zorlaşıyor, kaldı ki şu güne kadar öyle inanılmaz bi yağmurla karşı karşıya kalmadım apulleri taktırdıktan sonra.

diyeceğim şudur ki boyalı ampul yerine paranız warsa xenon kit alın diğer türlü gp' mizin orjinal ampulleri hepsinden çok daha iyi bir performans weriyor.

zaman bulduğumda yapacağım ilk iş eski ampullerime geri dönmek, ama zaman bulamıyorum işte...

Cihan Dalkın
    otoritec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 7

pascal çok saol uyarın için

Emre Y.
    SupermenDon'tCryJustFLY! dagored - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 315

https://www.otopol.com/product_info....ucts_id=127264

bu farlar için ne dersiniz fiyat uygun gibi geldi de bana

Mert İlkdoğan
    GençFenerBahçeliler Dartagnan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 M 0634
    Edilen teşekkür: 0

şehir içinde bile karanlık yerlerde hızım yüksekse selektör yapa yapa gidiorm =)) farlar banada biraz yetersiz gibi geldi... parayı bi denkleştirebilsem çakacam xenon ları ama =)) nyse kısmet
    06 M 0634

ozan akgül
    pascal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 25

Alıntı otoritec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pascal çok saol uyarın için

ne demek abi görewimiz:ok:

mustafa özkan
    şehitler aslaaa ölmez baycep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    23DR000
    Edilen teşekkür: 108

arkadaşlar bn servisten philipsin +150 metre daha uzağı gösteren ampullerini 50 ytl civarına satın aldım çok süper çok memnunum ışığı beyaz ile sarı arasında beyaza daha yakın ama gündüz gibib yapıyor ortalığı, servise sordurun sadece tofaşın fabrikasında var ben araştırdım daha önce, philips diamond değil dikkatinizi çekerim ,gti 150 gibi birşeydi sitede daha önce yazmıştım ben..

Aydın. Beygul
    Fire 1.4 77Hp Tit.Grisi the_Algn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 197

Alıntı baycep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bn servisten philipsin +150 metre daha uzağı gösteren ampullerini 50 ytl civarına satın aldım çok süper çok memnunum ışığı beyaz ile sarı arasında beyaza daha yakın ama gündüz gibib yapıyor ortalığı, servise sordurun sadece tofaşın fabrikasında var ben araştırdım daha önce, philips diamond değil dikkatinizi çekerim ,gti 150 gibi birşeydi sitede daha önce yazmıştım ben..
    abi hayırlı olsun..bende uzun zamadır değiştircem diyorum ama sınavlardan fırsat olmadı daha ..bişe sorcam benim far ilk sayfadaki fotodaki gibi hiç memnun değilim kısa farlardan şimdi senin taktığın nasıll daha ileriyi aydınlatıyor mu?

mustafa özkan
    şehitler aslaaa ölmez baycep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    23DR000
    Edilen teşekkür: 108

evet kısalarım eskisinden daha uzun ve ışığın gücü daha fazla ben çok memnunum, karşıdan gelen arabaların gözünü almıyormuş..

nejat brohi
    nejatb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 1

punto'nun farları bana da pek iyi gelmedi ama şu var far yükseklik ayarını 0'da tutup gidince çok kötü değil, daha kötü birçok araca bindim.

bir derginin testinde birinci gelmişti, en iyilerden birisi idi ve hatta birçok zeonun geçmişti.

sanıyorum temiz tutmakta lazım.ayrıca sol far sağdan daha düşüktür, buda önemli. bu fabrika ayarı, karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmemek için ki mantıklı bir hareket.

bu arada sis farlarını siste acık tutmak gerekli normal zamanda açarsanız, polisler ceza kesebilir haklı olarak. gözü rahatsız ediyor.

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

''Xenon'' far görünümü elde etmek için takılan mavi renkli ''halojen'' oto ampullerinin, görüşü ve sürüş güvenliğini olumsuz etkileyerek kazalara yol açtığı belirtildi.

Aycan Demirel'in haberi

Omobil uzmanları, son yıllarda üretilen orta ve üst sınıf otomobillerde, standart oto ampulleri olan halojen ampullerden çok daha yüksek aydınlatma kapasitesine sahip Xenon farların kullanımının yaygınlaştığını söylediler. Xenon farların mavimsi ışık verdiğini belirten uzmanlar, halojen ampullerin verdiği ışığın ise sarı renkte olduğunu ifade ettiler.

Uzmanlar, 400 ile 900 YTL arasında değişen fiyatları nedeniyle Xenon fara sahip olamayan kişilerin ve modifikasyon meraklılarının, Xenon far görünümü elde etmek amacıyla boyanarak mavi renkte ışık veren halojen ampullere yöneldiğini söylediler.

Gözün sarı renge daha hassas olduğunu vurgulayan uzmanlar, aynı aydınlatma gücüne sahip sarı ve mavi renkli ışık veren iki ampulden, sarı olanının çok daha iyi görüş sağladığını, bu nedenle maviye boyanan halojen ampullerin aydınlatmasının, özellikle yağışlı havalarda ve koyu renk asfaltta son derece yetersiz olduğunu belirttiler. Maviye boyanmış ampul kullanımının Avrupa ülkelerinde yasak olduğunu ifade eden uzmanlar, Türkiye'de bu konuda bir yasaklama bulunmadığı için son yıllarda bu tür ampullerin kullanımının son derece yaygın hale geldiğini ve bu durumun trafik güvenliği açısından önemli bir sorun haline geldiğini belirttiler.

-KARŞIDAKİ SÜRÜCÜYÜ DE OLUMSUZ ETKİLİYOR-

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Otomotiv Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, ''üzerine mavi gömlek geçirilen'' ya da boyanan ampullerin, görüşü olumsuz etkilediği kadar yansıma yaratarak karşıdaki sürücülerin gözünü de aldığını söyledi.

Sürücülerin, taktırabiliyorlarsa Xenon kiti taktırmalarını, bu mümkün değilse mavi boyalı halojen ampulleri kullanmamaları ve orijinal ampullerini kullanmaya devam etmeleri gerektiğini ifade eden Aydın, görünümü benzese de hiçbir halojen ampulün Xenon gibi ışık vermesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Emre Y.
    SupermenDon'tCryJustFLY! dagored - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 315

Alıntı alialgan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ''Xenon'' far görünümü elde etmek için takılan mavi renkli ''halojen'' oto ampullerinin, görüşü ve sürüş güvenliğini olumsuz etkileyerek kazalara yol açtığı belirtildi.

Aycan Demirel'in haberi

Omobil uzmanları, son yıllarda üretilen orta ve üst sınıf otomobillerde, standart oto ampulleri olan halojen ampullerden çok daha yüksek aydınlatma kapasitesine sahip Xenon farların kullanımının yaygınlaştığını söylediler. Xenon farların mavimsi ışık verdiğini belirten uzmanlar, halojen ampullerin verdiği ışığın ise sarı renkte olduğunu ifade ettiler.

Uzmanlar, 400 ile 900 YTL arasında değişen fiyatları nedeniyle Xenon fara sahip olamayan kişilerin ve modifikasyon meraklılarının, Xenon far görünümü elde etmek amacıyla boyanarak mavi renkte ışık veren halojen ampullere yöneldiğini söylediler.

Gözün sarı renge daha hassas olduğunu vurgulayan uzmanlar, aynı aydınlatma gücüne sahip sarı ve mavi renkli ışık veren iki ampulden, sarı olanının çok daha iyi görüş sağladığını, bu nedenle maviye boyanan halojen ampullerin aydınlatmasının, özellikle yağışlı havalarda ve koyu renk asfaltta son derece yetersiz olduğunu belirttiler. Maviye boyanmış ampul kullanımının Avrupa ülkelerinde yasak olduğunu ifade eden uzmanlar, Türkiye'de bu konuda bir yasaklama bulunmadığı için son yıllarda bu tür ampullerin kullanımının son derece yaygın hale geldiğini ve bu durumun trafik güvenliği açısından önemli bir sorun haline geldiğini belirttiler.

-KARŞIDAKİ SÜRÜCÜYÜ DE OLUMSUZ ETKİLİYOR-

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Otomotiv Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, ''üzerine mavi gömlek geçirilen'' ya da boyanan ampullerin, görüşü olumsuz etkilediği kadar yansıma yaratarak karşıdaki sürücülerin gözünü de aldığını söyledi.

Sürücülerin, taktırabiliyorlarsa Xenon kiti taktırmalarını, bu mümkün değilse mavi boyalı halojen ampulleri kullanmamaları ve orijinal ampullerini kullanmaya devam etmeleri gerektiğini ifade eden Aydın, görünümü benzese de hiçbir halojen ampulün Xenon gibi ışık vermesinin mümkün olmadığını vurguladı.

bilgi için teşekkürler :ok:

açıkçası bu yazıyı okuyana kadar ben de yaptırmayı düşünüyordum, mademki bilim adamları bunun foğru olmadığını söylüyorlar, ben de bu düşüncemden vazgeçtim
    Konu dagored tarafından (15/04/2007 Saat 02:18 ) değiştirilmiştir.

Aydın. Beygul
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı dagored Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgi için teşekkürler :ok:

açıkçası bu yazıyı okuyana kadar ben de yaptırmayı düşünüyordum, mademki bilim adamları bunun foğru olmadığını söylüyorlar, ben de bu düşüncemden vazgeçtim
    Ben tşkür ederim kardeş , Far olayı önemli, hem kendi sürüşümüzü hemde karşıdan gelen sürücüyü tehlikeye atmamak gerek.

mustafa vural
    M.Tolga multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 cjs
    Edilen teşekkür: 96

Arkadaşlar ben farlardan çok memnunum ama şunu yaptım. Bence deneyin farkı göreceksiniz. Far ayarınızı 1. kademede iken yaptırın, arzu ederseniz 0 da kullanın. Ben uzun yollarda 0 da kullanıyorum. Karşıdan gelenler rahatsız da olmuyor. ham menzil uzun hem de gündüz gibi oluyor.

VOLKAN ÇOBAN
    PERSEUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34VG8155
    Edilen teşekkür: 81

Ben arabalarımda cool blue kullanıyorum. Görüntü çok güzel ama tek bir sorunu var. O da çok ama çok kısa surede patalamaları. Ben gece gunduz far yanık gezerim bu yüzden cok kısa surede ampuller patladı ve maliyeti çok arttı.

aykut karakaya
    aykut karakayaaykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 12

arkadaşlar selamlar ben cumartesi günü gp me narva 90/100 W beyaz far ampülü taktırdım gerçekten muhteşem.Markayı daha önce hiç duymamıştım bana bizim mahalledeki oto elektrikçi tavsiye etti alman malıymış.Gerçekten taktıktan sonra farkı gördüm ben resmen karanlıkta gidiyormuşum gece.şimdi bayağı rahatladım..Daha sonra narva markasını araştırdım ki gerçekten alman malı ve 50 seneden beri zannedersem ampül üretiyorlarmış.Ben memnunum arkadaşlar..tavsiye ederim..iyi forumlar...

Muhip Kazım Aksoyer
    Fire Active 1.4 8V 77Bg. mkaksoyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 23

Alıntı alialgan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende alim abii..başka markaları aaraştırmaya gerek var mı ...araştırmaya gerek yok diyosan gidip osram alalım...
    en azından benim puntomun üzerinden silverstar çıktı. bence bir daha masraf yapmana gerek yok. far tasının içinde ampulun camının dışındaki tenekeye bakarsan marka ve modelini okuyabilirsin.
    Fire Active 1.4 8V 77Bg.

mehmet savasçı
    Kendi isteğiyle üyeliği silinmiştir. memat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 BK 7478
    Edilen teşekkür: 275

bende halojen ampul var beyaz m-tek marka gayet memnunum

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Mısafır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 11

sonradan takılan xenon farların karsı taraftan gelen suruculere zarar vermemesı ıcın ne yapılabılır...

mehmet savasçı
    Kendi isteğiyle üyeliği silinmiştir. memat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 BK 7478
    Edilen teşekkür: 275

Alıntı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonradan takılan xenon farların karsı taraftan gelen suruculere zarar vermemesı ıcın ne yapılabılır...
    far seviyesi ayarlanan yerden en alt seviyeye indir

aykut karakaya
    aykut karakayaaykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 12

arkadaşlar 100 w lık ampül alıpta röle taktıran var mı?acil yardım

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 2345678 SonSon