Arkadaşlar gün içinde Tuzla'da yer alan Alperen Turbo-Hayri Usta'ya gittim. Hayri Bey'in kardeşi ile aracı test ettik. Kendisi sesin turbodan geldiğini, turbo pervanesinin arıza yaptığını belirtti. Peki araç ilk sahibinden bu yana hep yetkili servis bakımlı olan bu araçta ben 83.000 km.'de satın aldığımdan itibaren de turbonun sağlıklı yağlama yapması için ilk çalıştırma esnasında ve yolculuk bitişi ardından kısa mesafe uzun yol ayırt etmeksizin park ettiğim anda 2 dakika rolantide bekleyip sonra kontağı kapatmama rağmen bu pervane neden arıza yapar?

Nedeni Hayri Bey'in kardeşine göre, "bu araçta 1300 cc. Motor var. Bu motordan yüksek verim almak için bulunan turbo sistemi zaman içinde aşırı yüklenme veya benzeri sebeplerle arıza yapabiliyor"muş.

Yani "turbo tamamen şans işi" diyen arkadaşlar sanırım haklı. Ne kadar yetkili servis bakımlı olursa olsun, ne kadar Mobil 1'in 5w-30 yağını kullanmış olursam olayım bu arıza oldu.

Çözüm, resimlerde de eklediğim gibi K.K.K. marka turbo tamir bakımından alınıp+işçilik ücreti vermek.

Bu noktada en azından sizin görüşlerinizi almak isterim. Daha ilk gittiğim turbo ustası burası. Aracı lifte kaldırmadan (dükkanda lift zaten yok) sadece sesi dinleyip çıkardığı maliyet:

K.K.K. marka turbo tamir takımı ve turbo pervanesi (paneli) fiyatı: 400 TL. (Resimde görüldüğü gibi Clio için yazıyor. Ancak iddialarına göre Clio-Doblo-Punto-Grande Punto için aynı malzemeler kullanılıyor)

İşçilik ücreti: 150 TL.

Toplam 550 TL. Pazarlıkla "500 TL. olur" denildi.

Ayrıca yağ değişimi olacağı için bir de motor yağı+yağ filtresi+hava filtresi de ben alıp gideceğim. Bunlar fiyata dahil değil.

Verilen fiyat normal mi?

Turbo tamir takımı markası olan K.K.K. hakkında malzeme kalitesi ile ilgili bilgisi olan var mı?

Parçalar hakkında 6 ay garanti veriyorlar. Bu süre ile ilgili düşünceleriniz neler arkadaşlar?