Cevap: Turbo arızası(sesi) mı?
Merhaba arkadaşlar,
Forumda yeni konu açmak yerine konuyu bu başlık altında güncellemek istedim. Aracın turbo sisteminden gelen bu ses hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çoğu kişi "turbonuz arızalı. Geçmiş olsun. Turbo ölmüş. Yeni turbo almanız gerekir." Gibi yorumlar yapıyor bu tarz seslerde forumlarda. Ancak forumda hakikaten bu konuda tecrübeli usta ve arkadaşlarımızdan destek istiyorum. Takdir edilir ki herhangi bir turbo tamircisine gitsek onun da maddi çıkar doğrultusunda "beyefendi turbonuz ölmüş. Değiştirin. Veya revizyon şu fiyat ya da revizyona uğramış turbo elimizde var onun fiyatı X TL. ama 1 yıl garanti veriyoruz." Gibi cümleler kurması yüksek olasılık.
Yetkili servisin kuracağı cümle zaten malum. "Bizde tamir yok sıfır sipariş edersiniz ve + işçilik + KDV alırız." Der.
Önerilerinizi rica ediyorum.
https://youtu.be/2N3c0w2sLUU
SM-A500F cihazımdan gönderildi
Merhabalar Yasin Bey, turbolar uzmanlık alanım değil ama sesin gaza bastıkça düzenli (hava kaçırma) ya da kesik kesik gelmesi (turbo bıcaklarındaki balans problemli) farklı rakamlara tamir ve tamir sonrası omure sahip oluyorlar. Değişim konusunda karar kılarsanız aloparca.com'da ıkı gun once gordugum turbo kampanyasına bakmanızı tavsıye ederım. Baska bır urun sıparısı ıcın gırdıgımde reklam olarak gormustum.
https://www.aloparca.com/kampanyalar...2=Turbo%20Sarj
Alıntı:
MKavruk Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar Yasin Bey, turbolar uzmanlık alanım değil ama sesin gaza bastıkça düzenli (hava kaçırma) ya da kesik kesik gelmesi (turbo bıcaklarındaki balans problemli) farklı rakamlara tamir ve tamir sonrası omure sahip oluyorlar. Değişim konusunda karar kılarsanız aloparca.com'da ıkı gun once gordugum turbo kampanyasına bakmanızı tavsıye ederım. Baska bır urun sıparısı ıcın gırdıgımde reklam olarak gormustum.
https://www.aloparca.com/kampanyalar...2=Turbo%20Sarj
Öneriniz için teşekkür ederim Murat Bey. Değişimden önce bu sesin sebebini öğrenmek isterim. Birçok forumda turbo panellerinin balans ayarının tamir edilebiliyor olduğuna yönelik metinler okudum. Forumdaki arkadaşlarımızdan ricam bu sesin esas nedenine yönelik doğru yönlendirme ve balans ayarı yapılabilecek güvenilir ve Anadolu Yakası'nda yer alan bir turbo ustası tavsiyesi alabilmek.
Şunu da belirteyim ki duman atma, aşırı yakıt tüketimi ve çekiş düşüklüğü gibi sorunlardan hiçbirini içinde bulunduğum süreçte yaşamadım.
Yasin bey, motordan cok hafif bir ıslık sesi geliyor, formda yeni bir paylaşım vardı bir bakın;
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...tml#post996003
İllaki kontrolu gerek ama bu otmeyi baska sebeplerden de yapabiliyor. Belki hortum catladi yada gevsedi gibi bir kac ustaya gosterin.en kotu ihtimal revizeyle hallolur
Alıntı:
Ezeldenberi Nickli Üyeden Alıntı
Ezeldenberi, forumdaki o konuyu inceledim. Teşekkür ederim. O arkadaşımızın şikayeti hiç akla gelmeyecek bir yerden kaynaklanmış doğrusu. Kendisi gittiği "usta"yı paylaşsa idi en azından biz de gidebilirdik diye düşünüyorum.
Alıntı:
halilimo Nickli Üyeden Alıntı
İllaki kontrolu gerek ama bu otmeyi baska sebeplerden de yapabiliyor. Belki hortum catladi yada gevsedi gibi bir kac ustaya gosterin.en kotu ihtimal revizeyle hallolur
Halil Bey, bahsettiğiniz gibi bir çatlak veya gevşeme olasılığına karşı son periyodik bakımda araç lifte kaldırılmış iken radyatör altında yer alan turbo hortumlarına çok detaylı olmayacak şekilde usta tarafından bakılıp herhangi bir sorun gözlemlenmedi.
Konu hakkındaki teknik detay için size de teşekkür ederim. Esasında bahse konu ses sebebiyle turbonun tamamen arızalı olacağına ihtimal vermiyorum. Dediğim gibi şu işi hakkıyla yapan bir turbo tamircisi yok mu?
Birde yetkili servise arıza tespiti yaptırarak şansınızı deneyiniz, belki arıza kaynağını kesin teşhis edebilirlerse tamirci tamirci gezmek zorunda kalmasınız.
Alıntı:
Ezeldenberi Nickli Üyeden Alıntı
Birde yetkili servise arıza tespiti yaptırarak şansınızı deneyiniz, belki arıza kaynağını kesin teşhis edebilirlerse tamirci tamirci gezmek zorunda kalmasınız.
Yetkili servisin arıza tespit ücreti oluyor malum. 100 TL. Civarı + KDV gibi. Yani işlem yaptırırsak yetkili serviste bu ücreti almıyorlar. Yapılmazsa isteniyor. O nedenle iyi bir turbo ustası önerisi istedim.