19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Multijet tutumlu motor

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #14
    yusuf şenol çetin
    Yalın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09/09/2007
    Yaş
    61
    Mesajlar
    1.445
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 737

    Standart

    Turbo Ünitesinin motorlar üzerinde kullanılması neredeyse içten yanmalı motorların keşfi ile aynı zamana denk gelir .1885 ve 1896 yıllarında Gottlieb Daimler ve Rudolf Diesel ön sıkıştırmalı yanma odasını keşfederek motordan yüksek güç ve düşük yakıt tüketimini elde ettiler .Turbo Ünitesini başarı ile ilk uygulayan ise İsveçli mühendis Alfred Büchi’dir .Böylece motordan %40 oranında daha fazla güç almayı başarmıştır .
    İlk Turbo Ünitesi uygulamaları yalnızca çok büyük kapasiteli motorlarla (gemi motorları , büyük iş makinaları, lokomotifler vb) sınırlı idi. Otomotiv motor endüstrisinde ise ilk olarak kamyon motorları ile başladı.1938 yılına gelindiğinde ilk kez bir kamyon ‘’ Swiss Machine Works Sauer ‘’ markası ile Turbo Ünitesi kullanmaya başlamıştır .
    1962 – 1963 yıllarına gelindiğinde Turbo Ünitesi ; Chevrolet , Corvair , Monza ve Oldsmobile Jetfire firmaları tarafından ilk kez binek otomobillerde kullanılmış fakat o döneme göre ileri sayılacak bir teknolojide üretilmesine rağmen kullanıcılar tarafından güvenilirliklerinin zayıf bulunması çok kısa sürede pazardan silinmelerine neden olmuştur .
    1973’te yaşanan ilk benzin krizinden sonra Turbo Ünitesi ticari otomobillerde daha fazla kabul görür hale gelmiştir .Bunun yanısıra Turbo Ünitesinin yüksek yatırım maliyetleri gerektirmesi , düşük yakıt maliyet tasarruf gereksinimleri yüzünden kısıtlamaya gidilmesine sebebiyet verse de 80’lere gelinmesiyle başlayan sıkı emisyon şartnameleri tekrar Turbo Ünitesi kullanımında artışa sebebiyet vermiştir .
    1970’lerde Turbo Ünitesinin motor sporlarına girmesi ile birlikte özellikle de Formüla 1 yarışlarında , Turbo Üniteli binek otomobiller çok populer hale gelmiştir .Bu sayede özellikle ‘’Turbo’’ kelimesi oldukça bilinir olmuştur.1978 yılına gelindiğinde Mercedes-Benz 300 SD binek otomobillerde Turbo Ünitesi başarılı bir şekilde uygulanmıştır .İzleyen yıllarda VW Golf, Turbo Diesel'de bunu başarı ile uygulamıştır .Turbo Ünitesi sayesinde dizel otomobillerin verimi artmış bunun yanısıra da sürüş kolaylığı ve mükemmel bir düşük emisyon düzeyi yakalanmıştır .
    Günümüzde Turbo Ünitesi kullanımı , artık performanstan ziyade yakıt tüketimindeki düşüş ve CO2 emisyonlarının çevreye vermiş olduğu kirlilikte sağladığı azalma ile ön plana çıkmıştır.
    Sonuç'ta Turbo Ünitesi kullanımı ÇEVRE ve ENERJİ KAYNAKLARI'nın kullanımı konusunda çok önemli bir fayda sağlamıştır.

    (alıntıdır)





    not: motor yağ değişim km sakın gecirmeyin özelliğini kaybeden motor yağı turboyu çok çabuk bozacaktır.

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


Benzer Konular

  1. Multijet motor kodları
    34 BU 8440 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 24/04/2012, 01:29
  2. 1.3 multijet motor yenileme
    Ziyaretci046 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 20
    Son Mesaj: 10/02/2012, 11:56
  3. 4 milyonuncu multijet motor...!
    jacoben tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 28
    Son Mesaj: 01/06/2011, 17:43
  4. 1.3 multijet motor tıkırtısı
    asimsendogan tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 13/10/2010, 18:30
  5. 1.3 multijet motor performans
    terazi12345 tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 61
    Son Mesaj: 23/05/2010, 10:17

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Multijet tutumlu motor Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com