Ben 2003 model Mercedes Vito kullanıyorum. Aracımı aldıktan 2-3 ay sonra ilk euro-dieseli Total piyasaya sundu. Normal mazottan sonra oldukça farklı gelmişti. Bir iki hafta sonra da Otohaber Dergisi 'Hangi Mazot?' diye bir bir mazot testi yayınladı. O testte Petrol Ofisi ve Total'in euro diselleri test edilmişti.BP Türk Petrol Opet ve Shell ise karşılaştırmaya normal mazotla katılıyorlardı. Yalnız PO ve Totalİn ilk ürünleriydi test edilen, ve o karşılaştırmada 300 ppm kükürt ile Total'ın mazotu 1. olmuştu(En temiz). En yüksek setan ise Shell'in mazotundaydı. Daha sonra Opet piyasaya ultra euro disel'i sundu ve 50 ppm kükürt içerdiği iddia ediliyordu. Diğer firmalarda zaman içinde piyasa euro diesel sundular ama hiçbiri kükürt oranı hakkında bir açıklama yapmıyor.
Kendi aracımla her hafta aynı yola aynı şartlarla gidiyorum. Bu sırada Shell V-Pover Ultra, Total Performa Ve Opet Ultra euro disel'i tek tek denedim bence Shell'in mazotu en performansı düşük olanı yaklaşık bir vites fark ediyor. Bir depo ile yapılan yolda çok az bir olumlu fark var. Opet ile Total arasında ise ben bir fark göremedim am a Shell'den kesinlikle daha performanslılar.Kükürt oranı 50 ppm iddia edildiği, Iveco firmasına mazot hatasına karşı garanti verdiği, (aracım iveco değil ama bu firmanın ürününe ve dağıtımına ne kadar güvendiğini gösterir), ve bir de yerli firma olduğu için ben Opet kullanıyorum.
Yer imleri