Alıntı ligdevi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu durum zaman zaman bende de olmuştu, stabil şekilde giderken anlık gaz kesme, motor soğukken devir dalgalanması gibi ama ben servise götürmedim,
sorunu önce kendim araştırdım, pc ye bağladım motor arızası olarak egr görünüyodu, benden önceki sahibi sanırım aracı sürekli düşük devirde kullanmış, 2 kutu balata spreyi aldım egr nin selenoid kısmını söküp girebildiğim yerlere kadar temizledim, aynı taraftaki manifoldun giriş kısmınıda söktüm, bir beze balata spreyi sıkıp manifoldun ağız kısmından girebildiğim yere kadar girdim, içerideki kurum ziftini sıyıra sıyıra çıkardım, epey balçık çıktı. her şeyi toparlayıp aracı çalıştırdım, biraz dumanla birlikte gürültülü çalıştı, daha sonra düzeldi, ne gaz kesme kaldı nede devir dalgalanması, hepsi düzeldi artı olarak tüketimim düştü performansım hissedilir derecede arttı, alt devirler daha canlı şimdi ve 3 aydır en ufak sıkıntı yok
Walla ne diyim hocam eline saglik. Senin elinden bu isler geliyor demekki ancak inan ben hava filtresini degistir desen oyle bakar dururum nerde bu filtre diye. Forumu arastirdigimda genel olarak karsima "egr, debimetre, mazot pompasi, mazot filtresi, manifold" gibi parcalarda sorun olabilecegi cikti. Ancak koskoca servis 2 gun boyunca bunlara bakmadimi bilmiyorum. Her seyi denedim dedi bana. Servis beceremezse artil bende sana gelicem yapacak birsey yok

GT-I9300 cihazımdan gönderildi