merhaba arkadaşlar, panik frende devreye giren dörtlülerin devreye girmesindeki mekanizma ve kriterler nedir tam olarak bilen var mı. arabamı ilk aldığımda arkadaşım dur şunun frenlerini bi kontrol edelim deyip ani fren yapmıştı o zaman anlamıştık böyle bir sistemin olduğunu. böyle bir durumla karşılaşmadığım için olmadı tabiki bir daha. neyse aradan 1 sene kadar bir süre geçti (periyodik bakım için servise girdi bu ara), acaba dörtlüler ne kadar süre açık kalıyor? frenden ayağı çekene kadar mı yoksa araba durduktan sonra mı kapanıyor diye denemek istedim, yok arkadaş bir daha devreye sokturamadım, ne yaptıysam olmadı. o zaman denediğimizde hızımızın 60 civarı olduğunu tahmin ediyorum. şimdi bu hızlarda deniyorum olmuyor. araba cayırdıyor abs devreye giriyor yok. acaba algılama g-sensorden mi oluyor frenlermi zayıfladı yeteri kadar duruş ivmesi yapmıyor, gayette kısa mesafede duruyor (sanırım). acaba servise girdiğinde bilgisayara bağlanmıştı kapatıldı mı yanlışlıkla. hız mı yeterli değil anlamadım. bilgisi olan var mı, aydınlatırsa sevinirim, iyi günler.