Alıntı mburaky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende şunu demek istiyorum bir çok kez denedim.. sanırsam %85 istediğim zaman devreye sokabiliyorum ki bunu başarabilen nadir kişilerdenim sanırsam ancak nasıl devreye girdiğini henüz çözebilmiş değilim yandığı zamanları şöyle söyleyebilirim;

su birikintisi içinde ani frene basınca ki abs devreye giriyor o zaman yandı, hatta benzer şekilde kasislere girerken sert fren yapılırsa ki bu da absyi devreye sokabiliyor yola temas azaldığı noktalarda.. ama düz yolda iken bir çok kez denedim abs ile çoğu zaman alakası yok.. abs devreye girmeden bir çok kez yaktım dörtlüleri. sanırsam ilk yavaşlama esnası ani olması gerekmekte. nokta burada bence.. daha sonraları fren gücünü azaltsak bile frenden ayağı çekene kadar dörtlüler yanmaya devam ediyor...

Ve ayrıca şunu söyliyim; çok sevdiğim özelliktir kendileri.. ışıklarda arkadan araçlar gelirken uyguluyorum (tabi tehlikeye atmadan) duranlar dönüp bakıyor.. tabi ne için baktıklarını bilmiyorum. ya napıyor bu ... diye bakıyorlar. ya da aractaki özelliği anlamaya çalıştıklarından bakıyorlar )
şunu söylemeliyim ki trafikte bunu bilerek yapmanızın uygun olmadığını düşünüyorum, bu sistemi devreye sokmaya çalışmıyoruz sadece nasıl çalıştığını merak ediyoruz