Kardeşim insanlar 40 kere anlatmış marşa basmak hariç 0 benzin yakar diye. O kısmını atlıyorsunuz. Araç cut off'ta hiç ama hiç benzin harcamaz. Bunu makine mühendisleri söylüyor. Rolantide ise, beyin araç boşta olduğundan stop etmesin diye çok az miktar benzin yollar. Ancak vitese atıldığında ve tekerlerkler dönerken rolanti devrinden yüksek ise motor kinetik enerji ile yakıta ihtiyaç duymadan çalışmaya devam eder. Ama bak dikkat edin ÇALIŞIR demiyorum,ÇALIŞMAYA DEVAM EDER diyorum. çünkü ilkin marşa basılıp motora benzin girip motorun çalıştırılması gerekir. Sanırım şüphelerinizi giderebilmişizdir. Alper kardeşim çok teknik ve güzel olarak açıklamıştı zaten,hakeza Ali Kemal arkadaşım da...
Canım kardeşim motor neyle çalışır? Enerjiyle. ECU yani aracın elektronik beyni araba vitese geçince ve tekerlekler motoru yüksek devirde çalıştıracak kadar dönüyorsa yakıtı keser. ÇÜNKÜ ENERJİ YERÇEKİMİNDEN KAYNAKLANAN,tekerleklerin dönmesi ile oluşan KİNETİK ENERJİDİR. Motor enerji ile çalışmaya devam eder. Ama kinetik enerji ile çalışmaya başlamaz,sadece devam edebilir. Ali kemal arkadaşım da bunu anlatıyo yeni nesil enjektörlü motorlarda durum budur. Ben de karşı görüşteydim sizin gibi eskiden ama gerçekler karşısında görüş değil hakikat geçerli kalıyor bir makine mühendisi arkadaşım bana bu konudaki tezini okutmuştu araba motorları üzerine akademik düzeyde uzmanlığı olan bi arkadaşım...
Ya mod arkadaşlar iki ayrı kişiye iki ayrı cevap yazarken de flood olmuş oluyor mu bilmiyorum eğer öyleyse bu flood yapmak niyetiyle değildi, düzeltirseniz sevinirm kardeşlerimama belki de değildir o zaman düzeltmeyebilirsiniz
![]()
Yer imleri