17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Turbo Değişince Arıza Lambası Yanmaya Başladı!

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #8
    Orkun Aksoy
    ABARTH OAGP1960 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23/03/2012
    Yaş
    64
    Mesajlar
    1.783
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 633

    Standart

    Motorda turboşarj sistemi, elektromekanik bir sistem olup, elektronik olarak birçok sensör tarafından kontrol edilmektedir. Yani, burada konu sadece mekanik olduğu düşünülen turbo değildir. Turbo basıncı, manifolda gelen basınçlı havanın ısısı, ateşleme, motor devri, afr, devir, tork ve HP verileri gibi birçok veri sensörlerle ECU e iletilmekte ve o da, mevcut yazılım verileri doğrultusunda Pierburg (elektro selenoid valv) valv vasıtası ile turboyu yönetmektedir. Tüm bu veriler de, turbodaki revizyondan kaynaklanan parça uyumsuzluğu, ufacık bir dinamik-ses balansı sorunu gibi en ufak bir değişiklik veya yanlışlık ile tamamen hata olarak algılanır, hemen her zaman basınç kaybı yaratır ve de arıza ışığı yanar. Test cihazına bağlatıp bir an önce arızayı belirlemenizde fayda var.
    Konu OAGP1960 tarafından (02/07/2013 Saat 13:51 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Arıza lambası??
    secret11 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 22
    Son Mesaj: 11/12/2015, 17:41
  2. Acill..arıza lambası..
    evcili tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 22/05/2013, 22:48
  3. Arıza ışığı : turbo basınç sensörü
    yavuzselim tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 18
    Son Mesaj: 17/04/2013, 00:24
  4. Arıza Lambası
    biyologX tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 08/01/2013, 03:40
  5. Far arıza lambası.!!!!
    iceberg35 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 12/08/2012, 12:06

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com