Sağ dikiz aynayı görmenizi engellemez mi bu sefer de?
yolcu koltuğunu(önde, şöförün yanında, sağ taraftaki) ters monte edebilirmiyiz?
araçta bebek var,
yolcu hava yastığını devre dışı bıraksak,
bebişi ters monte edilmiş koltuğa oturtsak,
annesi daha kolay müdahele eder ve annesine arka koltukta daha çok alan kalmış olur.
yani çok kullanışlı olurdu bizim için.
mümkün mü?
Sağ dikiz aynayı görmenizi engellemez mi bu sefer de?
Allah korusun bunun kaza durumuda var varsin annesi zor mudahele etsin.. Araba duz oturus pozisyonuna gore tasarlanmis..
Aslında bence güzel fikir. bazı araçların koltuklarının bir kısmının (iett otobüsleri, trenler, makam araçları vs.) bu şekilde hazırlanmasından dolayı gereksinimlerin öne bakmasını gerektirdiğini düşünmüyorum. Hatta kaza ve ani frenleme anında öne ivmelenme sırasında da bariyer görevi gördüğünü düşünürsek artısı bile var.
Ancak ayna konusuna bende katılıyorum, orayada küçük bir kamera konularak geri görüş kamerası gibi bir sistem yapılırsa olabileceğini düşünüyorum.
Ne mutlu Türküm diyene.
arkaya bebek koltuğu alın anneside yanına otursun sorun cözülmüş olur şurda 3-4 sene sabrediceksiniz sonra büyür zaten.. böyle şeyler yapmayın..
çocuklar geriye dönük şekilde yolculuk yaptığında kaza esnasında daha güvenli halde olurlar.
sağ aynayı görmemek sıkıntı olabilir.
bebek, oto koltuğunda ve arkada şu anda,
anne de arkada bebeğin yanında.
ama bebeği ters oturtursak, hem anne daha kolay müdahele eder,
hem de kaza anında bebek daha güvende olur.
çok kullanışlı olur.
sorun,
acaba koltuk ters monte edilebilir mi?
Koltuk mekanik mudahele olmadan plug and play seklinde ters mote edilemezez..
Kizaklarina flans yapmak gerekir.. Saglikli olmaz, kaza aninda cok tehlikelidir..
isofixle monte edilirse dogru daha guvenlidir ama normal koltugu ters takarsan tehlikelidir...
enterasan bir fikir. teknik olarak mümkün olabilir belki ama emniyet ve ergonomi açısından kullanışlılık açısından da değerlendirmek lazım. yapabilirsen fotoğraflarını ve düşüncelerini paylaşabilirsen sevinirim.
sıkıntısız ve sağlam şekilde olabilir.Sök-tak şeklinde kullabılırsın anca.VIP araçların tekli koltuklarında 360 derece dönme ozelliği vardır.onun arapatı uygulanabılır ama donerken mesafe gerektıgı ıcın sıkıntı cıkar.
Bence böyle bir işe kesinlikle girmeyin. Isofix'le sabitlenen bebek koltukları sizin yapacağınız modifikasyondan kesinlikle daha güvenlidir. Allah korusun kötü bir olay olursa hakkınızı da arayamazsınız bu şekilde. Biliyorsunuz çarpışma testleri vs. koltuklar normal konumlarındayken yapılıyor.
hocam çok kaliteli ve pahalı çocuk koltukları ters monte edilebilecek çekilde üretiliyor.
ters oturmak kesinlikle daha güvenli.
ama emniyet kemerinin konumu itibari ile bizim araçta güvenlik sıkıntı olur.
gene de yolcu koltuğunun ters monte edilip edilemeyeceğini bilek ve deneme yapmak isterdim.
yapılmasına yapılır ama bencede görüşte sorun olacaktır ayna görünse dahi sağ çaprazda kör nokta oluşacak sıkıntılı bir durum yapmayın bence çocuk koltuğu alıp isofix sistemini kullanın daha sağlıklı...
Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti........
Bence sağ aynayı kapatacak kadar geri götürmez koltugu.Dik vaziyette durursa koltuğun arkası aynayı kurtarır diye düşünüyorum..Diğer şartlar uygunsa yapılabilir diye düşünüyorum..Sonuçta kaynaklı bir bölüm yok..Acaba polisler bu işe neder?Oda geldi aklıma..
Koltuğu ters çevirirseniz, çocuk koltuğunu monte edemezsiniz![]()
Çünkü malumunuz, çocuk kolutuğu, emniyet kemeri gerdirilerek, araç koltuğ ve kemer arasına sıkıştırılarak monte ediliyor.
Ama, Anne ters seyahet edecekse o ayrı bir durum.
Bu sefer de kendisi kemer takamamış olur.
Cihan bey dediğiniz olma gibime geliyor. çünkü koltuk torpidoya yakın durucak emniyet kemeride tam olarak 20-30 cm önde olacak .
ön koltukta isofix olmadıktan sonra bence çok sıkıntılı bir durum olur bu dediğiniz.
olmayabilir tabi üzerinde denemek lazım.torpidoya değilde arka koltuğa koltuğa yakın olmasını istiyor arkadaş sanırım anneye yakın olsun diye.ayaklardan,kızaktan ayarlama yapılırsa denk gelebilir.üzerinde denemek lazım işte ama olmıcak iş değil.basit ve sağlam şekilde sök-tak olarak kullanılabilir.faydalı yada gereksiz olur mu diye de bişey diyemiyorum![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri