Kalkışlardaki 20 - 25 lt'ler gayet normal. Sonuçta 1150 kg'lık bir kütleye aniden ivme ve enerji kazandırıyorsunuz. Hele soğukken olan kalkışlarda 25'de takılı kalıyor.
Peki diğer viteslerde neden bu kadar yükselmiyor?
Çünkü 1. viteste motor rahat devirlenmektedir vites oranından dolayı. ECU, motorun devirlenmesini algıladıkça enjektörlere abanıyor.
Yokuş yukarı 90 km/h hızla giderken gaza abanın en fazla 12- 13 lt görebilirsiniz. Çünkü o hızda ve koşulda motor devirlenemiyor, ECU bunu algılayınca enjektörlere o devire uygun miktarda yakıt gönderiyor.
yarın servise gideyim diyordum gitmeyim o zaman. 2-3 gündür puntomun kontağını açmıyorum yatıyor. Akşama bir test yapayım önerilerinize uyarak bir bakayım o zaman. teşekkürler yorumlarınız için.
Ben de görüyorum hocam o değerleri, ama 1'den 2'ye çok erken geçiriyor zaten ECU.
O yüzden hiç kafaya takmadım..
25 görmesi anormal düz yolda benim araba motor soğukken max 15i görüyor düz yolda ANCAK dikmende dik bir bayırda motor soğukken arabayı kaldırırken 30 u görmüştüm sanırımama çok zorlamıştım saniyelik birşeydi
![]()
bugün eşimin yds sınavı için kavaklıdere deydim. park yeride bulamamaşken kavaklıdere oto ya uğrayayım dedim. pazar günü olmasına rağmen benden çaylarını esirgemediler sağolsunlar. sohbet ederken sıkıntımdan bahsettim sağolsun yakup usta map sensörünü temizledi. forumda anlatıldığı gibi gerçekten kolaymış. sonuç ise bu kadarını gerçekten beklemiyordum. gerçekten inanılmaz bir değişim söz konusu oldu. anlık tüketimim hafif yokuş olsa dahi 15lt yi geçmiyor kalkışlarda ki titremeler yok oldu ve yakıt tüketimim 2-2,5 lt azaldı (yol bilgisayarına göre). bugün yakıt almadan önce ki ortalamam 6,6 lt idi. map sensörü temizlenip yakıt aldıktan sonra yol bilgisayarını resetledim ve gün içerisinde 80 km yol yaptım (şehir içi tamamı) ortalamam 4,6 lt.
map sensörünü kendımız temızleyebılırmıyız hocam nerededır bu
İlk sayfada ki konularda bir link olmasi lazim. Orada resimleri ile detayli anlatımı mevcut. Ben yapmayı düşünüyordum fakat servise hazır gidince orada halettirdim.
GT-I9300 cihazımdan 2 ile gönderildi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri