Arkadaşlar öncelikle merhaba.Aracım G.Punto 1.3 Mjet.Şarj dinamosunun ordan sürekli çıtırdı tıkırtı gibi bir ses geliyor daha öncede başıma gelmişti 1 ay önce kadar sonra ses kesildi bende pek ilgilenmemiştim ondan sonra fakat şimdi tekrar ses gelmeye başladı bilgisi olan arkadaşlardan bir tevsiye alabilirmiyim acaba tehlikeli bir durummu büyük sıkıntılara yol açarmı
Şarj dinamosunun kasnağından yapabilir eğer sıkıntı varsa kontrol ettir ihmale gelmez kayışı kopartırsan baya masraf açar...
Rulmanı dağılmıştır, işinin ehli bir elektirikçi yapar basit bir işlem ...
sağolun arkadaşlar biraz erteleyeyim diyordum sanayi işini ama anlaşılan daha büyük sıkıntılara yol açmadan çözmek yine sanayi yolu göründü bize
şarz dinamosunun rulmanlarından büyük olasılık debriyajlı pulesinden ses yapar.klimayı açtığında daha da belirginleşir.
Benim eski arabamda da vardı aynı sorun. Şarj dinamosunun rulmanından geliyor büyük ihtimalle. Özellikle motor soğukken daha çok duyarsın sesi ve sürekli şıkır şıkır diye ses yapar. Yolda bile kalabilirsin hemen baktır aracına.
Gecenlerde benim başımada geldi elektrikçide şarj dinomosunun rulmanı değişti ses kesildi
Arkadaşlar cevabı vermiş, rulmanı elektrikçide değiştir sorun kalmaz
75lik mjet zincirli triger o yüzden sente derdi yok ayrıca kayışlı olsa da üzerinde muhafaza kapağı var. elektrik dersen o da akü bitene kadar iyi kötü idare eder ama en güzeli kopmaması?
şöyle yok araç zincirli triger olduğu için muhafazalı o nedenle kayış kopsa da zincir arasına giremez ondan dolayı sente derdi yok yoksa mutlaka sente ayarına ihtiyacı var.
o zincirin sağlıklı çalışabilmesi için yağını muhafaza etmesi ayrıca dışarıdan toz vb maddeler almaması gerekir o yüzden muhafaza kapağı var. triger gibi araçta hayati önem taşıyan bir parça ufak tefek sıkışma, sıkıştırma, darbelerle kopmaz. aracınızı kullanırken 90bg güç üretiyorsunuz kayış o zaman kopmuyor da alternatör kayışının kopan tozundan da kopmaz herhalde
zincirlerin sadece boşluğu alınır 60bin de bir :https://forum.grandepuntotr.com/serv...memeli-mi.html
Zincirin kopacağını nerden çıkarttınız bilmiyorum ben öyle bir iddada bulunmadım konuyu tekrar okuyun isterseniz aynen şunu yazdım:
"Eğer kayış koparsa parçalanan kayış parçaları trigere sıkışıp sente bozabilir en basitinden.."
bu konu trigerle alakalı bir konu değil arkadaşın da gerekli yardımı aldığını düşünüyorum.Trigerle ilgili bir sürü konu mevcut forumda dikkatlice okumanızı tavsiye ederim...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri