lastikleri söktürüp rot ayarlatın, aynısı banada olmuştu
merhaba
Araçımda ilk başların 80 km hızına ulaşınça titremeye ve helikopter gibi ses çıkarmaya başlıyordu ama 100 km gelinçe titreme gesiyor ses devam ediyordu. simdi ise bunu 60 70 km hızındada yapmaya başladı rot balansa soktum çantları balansa soktum ama yok yine yapıyor acaba sebebi nedir?
lastikleri söktürüp rot ayarlatın, aynısı banada olmuştu
aynı sorun bendede vardı lastiklerin çapraz olarak yerlerini değiştirt...
benim eski aracımda vardı lastiklerin içerisinde metaller ipler var onlar hasar görmüş lastikelri değiştirdim düzeldi![]()
Her TÜRK asker doğar
bana gel ulaş abi nerlerdesin sen![]()
gerçi noktayı koymuş ama
bilgi amaçlı yazayım; geçen ilkbahar kışlıkları söktürüp yazlıkları taktırdığımda böyle bir sıkıntı yaşamıştım, 110'u geçince titreme yapıyordu, tekrar balans ayarı yaptırdım, hala aynı, sonra lastiklerin üzerindeki ağırlıkları söktürüp sıfırdan balans ayarı yapınca düzeldi.
benzer bir sorunda sağ aks lalesine işlem yapıldı bende, ve düzeldi.
Jantlarin ne??
Aks lalesi ve aks kafalarındaki boşlukları kontrol ettirin.
eğer sağlamsa rot başlarına ve kollarına baktırın.
Onlarda sağlamsa işiniz lastikçi ile.
3 ve 4.vites arasında yapıyorsa sağ aksta boşluk varkronik fiat problemi başın belada korkutmak gibi olmasın işin ehli bir akscı 80 100 liraya halleder ama kaynakla doldurtma sakın yolda bırakır
Janti sormamdaki amac aracta jant degisikligi yaptiysaniz gobegin tam oturmamasi sonucunda titreme yapiyor. Gobekte yer alan kisma bilezik yaptirirsaniz tornacida sorununuz tamaman gider. Ikinci olarakta 80 tipik bir balans sorununu belli eden hizdir. Balansinizi yaptirmadiysaniz yaptirin sorununuza buda cozum olabilir.
Birde 60 km hizi aks baslarindan da yapiyor olabilir
sonunda sorun rot balansçıda hal oldu.. jant ve lastiklerde sorun varmış sadece uğultu kaldı oda lastikler artık bittiği için
hocam jant yamulmuş olabilir çukura felen düştüyseniz, vardı stepne taktım düzeldi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri