Sizin yokuştaki olay 2800 km'de 3.defa başıma geldi. Ben servise gitmeye gerek duymadım. Hatta 1. defa olan araç 10.km'de başıma geldi.
Arkadaşlar,
Araçla 95 ps multijet. 1500 km'de. Perşembe günü durduğumuzda 2. viteste kaldı.Manuele alarak 1. vitese almak istedik olmadı.Stop edip N'ye alarak çalıştırdık ve 1. vitese aldık. Aynı sorun 20 km. sonra tekrarladı. Dün Erkay oto'ya götürdüm, bilgisayara bağlandı, sorun çıkmadı.Yazılı güncellediler. Ardında 30 km yapladan bayrampaşa bauhause çıkarken rampada 2. viteste bayıldı, ileri itip 1. vitese geçirmek isteidm geçmedi.Durduk rampada kalkmadı.1. vitese alamadık, boşa alamadık.İki defa stop edip denedim yine olmadı.En son bilgisayar mantığı diye düşündüm aracı stop ettik, anahtaları çıkardım, kapıları kilitledim, açtım ve yeniden çalıştırdım düzeldi.(yani Arabaya reset attık) Neden kaynaklanıyor olabilir, serviste bir sorun görmedi? Daha önce başına gelen veya teknik anlamda bilgisi olan arkadaşlardan görüş rica ediyorum.
Sizin yokuştaki olay 2800 km'de 3.defa başıma geldi. Ben servise gitmeye gerek duymadım. Hatta 1. defa olan araç 10.km'de başıma geldi.
Aracı autoda kapatıp açtığımda manuelde kaldığı ve auto ya geçmediği. anca durunca yani frene basınca autoya alındığı oldu birkaç kere..
Yukarıdaki gibi istop etmek zorunda kalmadım hiç. Bazen uygun olmadığında vitesi yükseltmiyor ama dualogictir bu herşey beklenir..
bu 95 liklerin manuelini ne zaman getirecekler yahu..
aynen ben sıfır araba almam diyorum ama olsa ben bile düşünürüm..peki manuele çevşrme maliyeti nedir ki? ruhsat işlemleri hariç..hondaları çeviriyorlar bizimki neden olmasın..
Bende de dualogic var şuana kadar bir sorunum olmadı.sitede haftalardır dualogic i kötülüyorlar.Ben almadan bu siteye sorup almıştım,ne oldu birden kararlar değişti mi?
Dualogic artık alınmaz bir opsiyon olarak mı görülüyor? (Şuan a kadar öyle düşünmüyorum ama)
evet bende farkettim evo sahipleri dualogiclerinden pek memnun değil gibi..ısınma falan muhabbetleri dönüyor..
Ben aldığımda dualogic fiyat olarak çok iyi bir opsiyondu. 24 liraya otomatik araba aldım aralık ayında...
Fakat şu anda 28 lira giriş fiyatıyla pek cazip durmuyor..
Kesinlikle manuel vitesin akıcılığının yanından geçemez. Kararlı bir sistem değil. Parası pulu olana normal otomatik almak düşer.
Şu anda araç alsam 100 hp lik i20 tam otomatik vites alırdım.. Şu anda dualogic vitesin fiyat avantajı yok..
Bende dualogıc kullanıyorum daha bir sorunum olmadı. Dualogıcın mantığını iyi kavramalıyız. Sorun yaşayan arkadaşlar gidip servisten iyi bir usta ile nasıl kullanılacağını can kulağı ile dinleyip öğrenmelerini tavsiye ederim. Teknolojiye çamur atmanın bir mantığı yok birazda hatayı kendimiz de arayalım.
Dualogic vites mantığını iyi bildigimi düşünüyorum zira bu forumdaki hemen her ilgili konuyu okudum + kitapçığımı ezberledim.
Manuel benimde ilk tercihim olurdu ancak evde araç kullanması şart olan ve Maniel kullanamayanlar var.
Forumdakiler bir anda karar değiştirmedi, oncedende ben onlarca benzer şikayet okudum ve yaşadığım olayları tahmin ederek aldım.Guvencem garantim ve hukuk bilgim.Bu ikisinin en azından 3 yıl kafamı rahat ettireceğini düşünerek sıfır aldım.
Bu konudaki teknik sorunla ilgili tartışmaya dönebiliriz umarım.
Şanzuman aptal diyen yok da parası olan daha iyisini alsın diyoruz. Yarı otomatik sistemlerin düşük motorlu araçlarda kullanılmasının en önemli sebebi maliyet. Manuel vitese bir robot ekleniyor ve al sana otomatik vites. Tabi ki robotun insan yerine karar vermesi ve düşünmesi her durumda mümkün değil.Artı ek bir aksam olan robot sistemin bozulma olasılığını da arttırıyor. Tabi her zaman önemli olan tek şey fiyat/performanstır. Eğer verdiğin paranın karşılığını alabiliyorsan sorun yok.
Bu otomatik şanzımanlardan pek anlamam ama robotlu şanzıman hangi marka olursa olsun tercih etmemek lazım diye düşünüyorum..Robotlu şanzıman benim gözümde rahatlıktan çok rahatsızlık teşkil ediyor. Dayımda 2008 Yaris var onun şanzımanınıda hiç begenmedim..ufak bi yokuşa geldin mi hemen saçmalıyor şanzıman..Kendin elle normale alıyosun vites düşürüyosun bi sallantılar falan filan..Bir diger akrabamın Scoda Oktavia DSG sine bindim geçen gün klima acık dik yokusu canavar gibi cıkıyo ne şaşırma var ne saçmalama...Otomatik şanzıman öyle olur..Yok tanıcakmışsında şanzımanı bilicekmişsin de öle oldumu böle yapıcakmışsın falan filan..Otomatik dediğin şanzıman takarsın "D" ye gidersin..
This is not personel, just business..
Ciddi anlamda sorunlu mudur yahu ? Punto'm elime geçmeden soğuyacağım![]()
Bugün Çorlu'da bu triptonic vites muhabbetini yaptık,2011 model dizel triptonic Corolla sıkışık trafikte sık sık debriyaj ısınması yaşayıp arıza lambası yakıyormuş,araç soğumadan vitese geçmiyormuş,Auto konumundayken vitese müdehale edilmiyormuş vs vs,bugüne kadar Evo'muzda en ufak sorun yaşamadık çok şükür,biraz da şans işi sanırım...
Bi ara fordların ASM şanzumanı efsane olmuştu. Her dik yokuşta araç ısınmadan dolayı kitleniyordu. Sorun yaşamayan yok gibiydi sonra kaldırdılar o şanzumanı. Aratın google da bir sürü makale çıkar o konuyla ilgili. "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim" demiş napolyon. Her malın hatalısı çıkar ama ucuza kaçılan üretimde bu hata çok daha yoğun olur. Puntonun meşhur city problemini herkes bilir. Bizim forumda ayrıntılarıyla konuşuldu. Dandik bir bakır tel tutuyor 2 bin liralık city direksiyon motorunu. O tel yıpranınca bozuluyor city. Merak eden araştırsın baksın o konuya. O kadar fazla arıza yaşanması tesadüf değil.
vosvosun dsg şanzumanı ekstra 5 bin tl maliyet getiriyor. Yani DSG golf alacaksan 5 bin lira daha fazla ödüyorsun manuele göre. Ha o da sorun çıkarmıyor mu ? çıkarıyor. Teknoloji biraz da şans işi. Alırsın 3 kuruşluk elektronik bir cihaz ömür boyu kullanırsın vay be dersin. Başka biri alır aldığı gün elinde kalır.
Uzun lafın kısası almış olan arkadaşın korkmasına gerek yok bozulursa 3 yıl 4 yıl artık garantisine göre yaptırır bedavaya. Benimki 6 aydır sorunsuz ama yarın bozulmayacağının garantisi yok. Ama ikinci el alıcak olan iyi düşünerek alsın. Kenara para koysun en azından...
Konu reddragon tarafından (29/05/2011 Saat 23:21 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri