Sayfa 1/4 1234 SonSon
76 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Dualogic garipleşti

ti ner
    tiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 44

Teknik Konu Dualogic garipleşti

Arkadaşlar,
    Araçla 95 ps multijet. 1500 km'de. Perşembe günü durduğumuzda 2. viteste kaldı.Manuele alarak 1. vitese almak istedik olmadı.Stop edip N'ye alarak çalıştırdık ve 1. vitese aldık. Aynı sorun 20 km. sonra tekrarladı. Dün Erkay oto'ya götürdüm, bilgisayara bağlandı, sorun çıkmadı.Yazılı güncellediler. Ardında 30 km yapladan bayrampaşa bauhause çıkarken rampada 2. viteste bayıldı, ileri itip 1. vitese geçirmek isteidm geçmedi.Durduk rampada kalkmadı.1. vitese alamadık, boşa alamadık.İki defa stop edip denedim yine olmadı.En son bilgisayar mantığı diye düşündüm aracı stop ettik, anahtaları çıkardım, kapıları kilitledim, açtım ve yeniden çalıştırdım düzeldi.(yani Arabaya reset attık ) Neden kaynaklanıyor olabilir, serviste bir sorun görmedi? Daha önce başına gelen veya teknik anlamda bilgisi olan arkadaşlardan görüş rica ediyorum.

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 623

Sizin yokuştaki olay 2800 km'de 3.defa başıma geldi. Ben servise gitmeye gerek duymadım. Hatta 1. defa olan araç 10.km'de başıma geldi.

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

Aracı autoda kapatıp açtığımda manuelde kaldığı ve auto ya geçmediği. anca durunca yani frene basınca autoya alındığı oldu birkaç kere..
    Yukarıdaki gibi istop etmek zorunda kalmadım hiç. Bazen uygun olmadığında vitesi yükseltmiyor ama dualogictir bu herşey beklenir..

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

bu 95 liklerin manuelini ne zaman getirecekler yahu..

burak yapıcı
    burak6230 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 21

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ah keşke getirseler almak isterim hemen varya
    Grande Punto S5 1,3 Multijet
    Full Kit

Selçuk DOĞAN
    k0d3r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 86

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aah ahh, olaydi ben de ondan alacaktim ama dualogic le filan işim olmaz dediğim için 75 liğe mecbur kaldim.
    evo evo..

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

aynen ben sıfır araba almam diyorum ama olsa ben bile düşünürüm..peki manuele çevşrme maliyeti nedir ki? ruhsat işlemleri hariç..hondaları çeviriyorlar bizimki neden olmasın..

Bora Kiriş
    Chevaliers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 8

Bende de dualogic var şuana kadar bir sorunum olmadı.sitede haftalardır dualogic i kötülüyorlar.Ben almadan bu siteye sorup almıştım,ne oldu birden kararlar değişti mi?
    Dualogic artık alınmaz bir opsiyon olarak mı görülüyor? (Şuan a kadar öyle düşünmüyorum ama)

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

evet bende farkettim evo sahipleri dualogiclerinden pek memnun değil gibi..ısınma falan muhabbetleri dönüyor..

mustafa özbey
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri

Ben aldığımda dualogic fiyat olarak çok iyi bir opsiyondu. 24 liraya otomatik araba aldım aralık ayında...
    Fakat şu anda 28 lira giriş fiyatıyla pek cazip durmuyor..
    Kesinlikle manuel vitesin akıcılığının yanından geçemez. Kararlı bir sistem değil. Parası pulu olana normal otomatik almak düşer.
    Şu anda araç alsam 100 hp lik i20 tam otomatik vites alırdım.. Şu anda dualogic vitesin fiyat avantajı yok..

Selçuk DOĞAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı Chevaliers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de dualogic var şuana kadar bir sorunum olmadı.sitede haftalardır dualogic i kötülüyorlar.Ben almadan bu siteye sorup almıştım,ne oldu birden kararlar değişti mi?
    Dualogic artık alınmaz bir opsiyon olarak mı görülüyor? (Şuan a kadar öyle düşünmüyorum ama)
    İnşallah bundan sonra da sorununuz olmaz. Ama bir teknolojide şikayetler varsa, o teknolojiyi kullananlarin tamaminda ayni sorunun olmasina gerek yok. Belli bir yüzdeyle bile olsa biraz temkinli yaklaşilmali bence.
    evo evo..

Levent TAŞKIRAN
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. leventt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 18

Bende dualogıc kullanıyorum daha bir sorunum olmadı. Dualogıcın mantığını iyi kavramalıyız. Sorun yaşayan arkadaşlar gidip servisten iyi bir usta ile nasıl kullanılacağını can kulağı ile dinleyip öğrenmelerini tavsiye ederim. Teknolojiye çamur atmanın bir mantığı yok birazda hatayı kendimiz de arayalım.

ti ner
    tiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 44

Dualogic vites mantığını iyi bildigimi düşünüyorum zira bu forumdaki hemen her ilgili konuyu okudum + kitapçığımı ezberledim.
    Manuel benimde ilk tercihim olurdu ancak evde araç kullanması şart olan ve Maniel kullanamayanlar var.
    Forumdakiler bir anda karar değiştirmedi, oncedende ben onlarca benzer şikayet okudum ve yaşadığım olayları tahmin ederek aldım.Guvencem garantim ve hukuk bilgim.Bu ikisinin en azından 3 yıl kafamı rahat ettireceğini düşünerek sıfır aldım.
    Bu konudaki teknik sorunla ilgili tartışmaya dönebiliriz umarım.

Bora Kiriş
    Chevaliers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 8

Alıntı k0d3r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnşallah bundan sonra da sorununuz olmaz. Ama bir teknolojide şikayetler varsa, o teknolojiyi kullananlarin tamaminda ayni sorunun olmasina gerek yok. Belli bir yüzdeyle bile olsa biraz temkinli yaklaşilmali bence.
    Doğru söylüyorsun aynı şekilde birkaç hataya bakarak da aptal şanzıman,uzak durulmalı gibi laflar da edilmemeli diye düşünüyorum.

mustafa özbey
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri

Şanzuman aptal diyen yok da parası olan daha iyisini alsın diyoruz. Yarı otomatik sistemlerin düşük motorlu araçlarda kullanılmasının en önemli sebebi maliyet. Manuel vitese bir robot ekleniyor ve al sana otomatik vites. Tabi ki robotun insan yerine karar vermesi ve düşünmesi her durumda mümkün değil.Artı ek bir aksam olan robot sistemin bozulma olasılığını da arttırıyor. Tabi her zaman önemli olan tek şey fiyat/performanstır. Eğer verdiğin paranın karşılığını alabiliyorsan sorun yok.

Emre Emre
    Human Rogue (WoW) bvulgari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 186

Bu otomatik şanzımanlardan pek anlamam ama robotlu şanzıman hangi marka olursa olsun tercih etmemek lazım diye düşünüyorum..Robotlu şanzıman benim gözümde rahatlıktan çok rahatsızlık teşkil ediyor. Dayımda 2008 Yaris var onun şanzımanınıda hiç begenmedim..ufak bi yokuşa geldin mi hemen saçmalıyor şanzıman..Kendin elle normale alıyosun vites düşürüyosun bi sallantılar falan filan..Bir diger akrabamın Scoda Oktavia DSG sine bindim geçen gün klima acık dik yokusu canavar gibi cıkıyo ne şaşırma var ne saçmalama...Otomatik şanzıman öyle olur..Yok tanıcakmışsında şanzımanı bilicekmişsin de öle oldumu böle yapıcakmışsın falan filan..Otomatik dediğin şanzıman takarsın "D" ye gidersin..
    This is not personel, just business..

Hakan Kayra
    cunsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 14

Ciddi anlamda sorunlu mudur yahu ? Punto'm elime geçmeden soğuyacağım

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Bugün Çorlu'da bu triptonic vites muhabbetini yaptık,2011 model dizel triptonic Corolla sıkışık trafikte sık sık debriyaj ısınması yaşayıp arıza lambası yakıyormuş,araç soğumadan vitese geçmiyormuş,Auto konumundayken vitese müdehale edilmiyormuş vs vs,bugüne kadar Evo'muzda en ufak sorun yaşamadık çok şükür,biraz da şans işi sanırım...

mustafa özbey
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri

Alıntı *USTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün Çorlu'da bu triptonic vites muhabbetini yaptık,2011 model dizel triptonic Corolla sıkışık trafikte sık sık debriyaj ısınması yaşayıp arıza lambası yakıyormuş,araç soğumadan vitese geçmiyormuş,Auto konumundayken vitese müdehale edilmiyormuş vs vs,bugüne kadar Evo'muzda en ufak sorun yaşamadık çok şükür,biraz da şans işi sanırım...
    Bi ara fordların ASM şanzumanı efsane olmuştu. Her dik yokuşta araç ısınmadan dolayı kitleniyordu. Sorun yaşamayan yok gibiydi sonra kaldırdılar o şanzumanı. Aratın google da bir sürü makale çıkar o konuyla ilgili. "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim" demiş napolyon. Her malın hatalısı çıkar ama ucuza kaçılan üretimde bu hata çok daha yoğun olur. Puntonun meşhur city problemini herkes bilir. Bizim forumda ayrıntılarıyla konuşuldu. Dandik bir bakır tel tutuyor 2 bin liralık city direksiyon motorunu. O tel yıpranınca bozuluyor city. Merak eden araştırsın baksın o konuya. O kadar fazla arıza yaşanması tesadüf değil.
    vosvosun dsg şanzumanı ekstra 5 bin tl maliyet getiriyor. Yani DSG golf alacaksan 5 bin lira daha fazla ödüyorsun manuele göre. Ha o da sorun çıkarmıyor mu ? çıkarıyor. Teknoloji biraz da şans işi. Alırsın 3 kuruşluk elektronik bir cihaz ömür boyu kullanırsın vay be dersin. Başka biri alır aldığı gün elinde kalır.
    Uzun lafın kısası almış olan arkadaşın korkmasına gerek yok bozulursa 3 yıl 4 yıl artık garantisine göre yaptırır bedavaya. Benimki 6 aydır sorunsuz ama yarın bozulmayacağının garantisi yok. Ama ikinci el alıcak olan iyi düşünerek alsın. Kenara para koysun en azından...
    Konu reddragon tarafından (29/05/2011 Saat 23:21 ) değiştirilmiştir.

Selçuk DOĞAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı Chevaliers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru söylüyorsun aynı şekilde birkaç hataya bakarak da aptal şanzıman,uzak durulmalı gibi laflar da edilmemeli diye düşünüyorum.
    Buna da kesinlikle katiliyorum
    evo evo..

Sayfa 1/4 1234 SonSon