Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
76 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Dualogic garipleşti

tevfikoguzhan yilmaz
    tevfikoguzhanyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 0

Bu sorun ferahevler istinye dereiçi arasındaki yokuşta bir kez, mecidiyeköy kuyu sokağında (mecidiyeköyde sanem ecanesi ile mecidiye ilköğr.okl. arasında) yokuşta bir kez, iki kez de sanayi mahallesinde volkwagen general servis girişi önündeki yokuşta. Bu soruna çare bulduğunu söyleyen bir teknik servis var mı veya nedenini bilen.Oraya gideceim. Devirli kullanıyorum olmuyor, yavaş kullanıyorum olmuyor. Auto dan çıkartıyorum olmuyor auto ile çıkıyorum olmuyor Eğer duracaksa duruyor. Aracın tekrar çalışması çin yapılacak tek şey birinci mesajda anlatılanlar onun dışında herşeyi denedim ama nafile araç bir daha çalışmıyor... Hayır arkadan biri gelmese tamam da arkadan biri gelirken bu oluyor biri arkadan vuracak bir gün. servise gittim bilgisayara bağladılar ama sonuç yok araçta hata yok. Aracı bilgisayara bağayan ve güncelleştirme var mı diye arayan ustalardan daha çok bilgisayardan anlarım araçların içindeki ECU nun kullandığı protokolleri için programlar yazdım,Fiatın bu programını nasıl elde edebileceğimi ve kullanacağımı bilen varsa benimle iletişime geçsin lütfen, ben bu sorunun nedenini o programda bir şekilde keşfederim. O programı kullanıp arabanın loglarını incelemek istiyorum. Onun dışında son zamanlarda aynı tarzda arabayı kullanmama rağmen ortalama yakıt tüketimi istikrarlı bir şekilde artıyor. Daha araba 1200 km de, sürekli eco: drive ile izliyorum kullanım alışkanlıklarını ve hep aynı, fakat ne hikmetse yakıt tüketimi artıyor. bir de buna baktıracağım.

Gizem Uz
    mistero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 5

Bende de 95 hp multijet dualogic var. Bol yokuşlu (ankaralılar bilir dikmen) bir yerde oturuyorum bu yağmurlara rağmen arabayı boğmadan ve patinaj yapmadan yokuşta kullanıcam diye az ter dökmedim ve acemi biri olarak benim naçizane yorumum şöyle;
    şayet yokuşlarda manuel kullanırsanız arabanın çok rahat ve hızlı çıktığını denemediyseniz göreceksiniz. (ben bile yapıyorsam siz usta şoför arkadaşlar kesin yaparsınız)
    Arabayı otomatik kullandığımda şayet araba 2. vitese geçerken ayağımı gazdan çekmek durumunda kalırsam o zaman araba boğuluyor o tür durumlarda gaza biraz daha basıp arabanın devrini almasını sağlamaktan başka bir çare bulamadım. Ama ayağımı gazdan çekmeden gidersem araba kesinlikle boğulmuyor. Daha önce full otomatic honda jazz kullanan biri olarak dualogic vitesin mükemmel olduğunu bende düşünmüyorum sadece biraz alışmak lazım çalışma şekline..

güneş akbulut
    jrgakbulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 91

1-2 vites arası bazen saçmaliyor çok ufak yokuslarda dualogic vites hatası ikazı veriyor 3 kere verdi bende anahtari çıkarip takmak gerekiyor .. ama dik rampalarda genelde sorun yok çok ilginç ama teşhisim bu

Gizem Uz
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

ben hiç ikaz filan yaşamadım.. çok ilginç.. dualogic hatası ikazı nasıl birşey?

tevfikoguzhan yilmaz
    tevfikoguzhanyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 0

Alıntı mistero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de 95 hp multijet dualogic var. Bol yokuşlu (ankaralılar bilir dikmen) bir yerde oturuyorum bu yağmurlara rağmen arabayı boğmadan ve patinaj yapmadan yokuşta kullanıcam diye az ter dökmedim ve acemi biri olarak benim naçizane yorumum şöyle;
    şayet yokuşlarda manuel kullanırsanız arabanın çok rahat ve hızlı çıktığını denemediyseniz göreceksiniz. (ben bile yapıyorsam siz usta şoför arkadaşlar kesin yaparsınız)
    Arabayı otomatik kullandığımda şayet araba 2. vitese geçerken ayağımı gazdan çekmek durumunda kalırsam o zaman araba boğuluyor o tür durumlarda gaza biraz daha basıp arabanın devrini almasını sağlamaktan başka bir çare bulamadım. Ama ayağımı gazdan çekmeden gidersem araba kesinlikle boğulmuyor. Daha önce full otomatic honda jazz kullanan biri olarak dualogic vitesin mükemmel olduğunu bende düşünmüyorum sadece biraz alışmak lazım çalışma şekline..
    bu konuda manuel veya otomatik kullanmakta fayda etmiyor birinci viteste çıktığım yokuşta tık diye durdu araba...

ÖZGÜR ERKAN
    ozgur_er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 7

Selamlar,
    2009 1.3 multijet 90HP aracımı mart ayında ikinci el aldım, araç aldığımda 25000km'deydi şimdi 30000km'ye geldi, servis kaydında herhangi bir arıza yok ben de 5000km boyunca sorun yaşamadım. Cumartesi günü akü bitti onu saymıyorum Sanırım otomatiklerde akü daha çabuk bitiyor, ön sol kapı açılınca motor henüz çalışmadan robot çalışmaya başlıyor, akünün daha çabuk bitme nedeni de bu olabilir. Önceki aracım 2006 GP 1.4 manuel'di orjinal aküsü üzerindeydi 4ncü yılda. İlk başta debriyajı çok arasam da şimdi memnunum dualogicten, umarım sorun çıkarmaz

Selçuk DOĞAN
    k0d3r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 86

Alıntı tevfikoguzhanyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konuda manuel veya otomatik kullanmakta fayda etmiyor birinci viteste çıktığım yokuşta tık diye durdu araba...
    Nasil yani. Arabaniz manuel ve yokuşu çikarken durdu mu?
    evo evo..

ersan balkan
    OPTS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 35

9 ayı geçti ,bende eşim nedeniyle hiç istemeden aldım duologic vitesi. Başlarda hiç alışamadık ama şu an o kadar rahat ediyorumki.
    Vites geçişleri çok yumuşak, yokuşta bayılırsa bir dip gaz yapıyorum sorun çözülüyor.
    Bence sorunu olanlar servise gitsin bir kere gittiniz çözülmediyse fiata bildirin.

Gizem Uz
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı OPTS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    9 ayı geçti ,bende eşim nedeniyle hiç istemeden aldım duologic vitesi. Başlarda hiç alışamadık ama şu an o kadar rahat ediyorumki.
    Vites geçişleri çok yumuşak, yokuşta bayılırsa bir dip gaz yapıyorum sorun çözülüyor.
    Bence sorunu olanlar servise gitsin bir kere gittiniz çözülmediyse fiata bildirin.
    Evet gazı kökleyince sorunun çözülüyor

Hakan Odabaş
    webmail - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1

değerli arkadaşlar... öncelikle fiat punto evo 1.4 dualogic 77 hp aracımızı bugün Yıldız teknik üniversitesi, motor teknik mühendisliğinde teste tabii tutturduk!!!
    aracı aldığımızdan bu yana yaşadığımız problemler zaten saymakla bitmez ama.. çoğu sizinkilerle aynı...

TEST ESNASINDA
    YTÜ kampüs yokuşunda inerken 40 km hızla 5. viteste ilerlerken, çıkışta araç 1 metre geri kayıp stop etti!!!

burada punto evo alacaklara önemli bir tavsiyede bulunalım!!!!!!!!!!!!!!

TEK TAVSİYEM KESİNLİKLE ALMAYIN ARKADAŞLAR!!!

mahkeme kapılarında sürünmektense, iett otobüsü daha mantıklı!!!

kimse bir araç alırken sorun yaşamanın hesabını yapmak istemez!! bende o şekilde aldım üstelik sıfır bi araba aldım. trafikte yediğimiz küfür cabası!!! olur olmaz yerlerde stop edip olur olmaz yerlerde araç kilitlendi ve defalarca ölümden döndük!!! garantiden bahsediyorsunuz ama, sorun çözme konusunda hiçbiri tam garanti veremiyor ve işin içinden çıkabilmek için, kullanıcı hatası diye geçiştiriveriyorlar.. bu araçlarda fiat yetkili servislerin söylediği bi kavram var. araçlarda kayıt sistemi mevcuttur.. şimdi sizlere soruyorrum arkadaşlar:
    NASIL OLUYORDA BU SORUNLAR KAYITLARDA ÇIKMIYOR?

Diyelim ki kullanıcı hatası... Çıkarsınlar kayıtları inceleyelim... Yani sözün özü hata tamamen araçlarda ve kayıtlarda servislerde resetlenerek siliniyor.. bunlara dikkat edelim..

neticesinde mahkemem devam etmekte.. ilerleyen aşamalarıda buradan sizlerle paylaşacağım

Allah kaza bela vermesin..

HEM KENDİNİZİ HEM BAŞKASINI RİSKE ATTIĞINIZI UNUTMAYIN!!!

Aracınıza güvenmeyin. Anlatılanların hepsi tecrübe edilmiştir. Lütfen öz eleştirilerinizi yaparken, bu durumu gözardı etmeyin.. İlgili arkadaşlarla yüzyüzede görüşebilirim!!!

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Onur M
    levan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 130

herkesin dualogic sorunu ayrı tabi...ama ben iyiki dualogic almışım diyorum hala...2 defa bendede ışık yandı,yolda ,2 dk.sonra düzeldi kendi kendine...sonra tekrar yapmadı...vites işi arabalarda eskimiş bir sistem artık,hatta hamallık resmen...zaten sol bacağım ağrıyor...arabamı kullanıcaz,debriyajlamı uğraşıcaz...tek çözüm: dualogic neye ne kadar izin veriyosa zorlamadan onun istediği gibi kullanmak,kastırmaya gerek yok..2 sene daha garantim var,sonra yolları ayıracağız mızıkçılık yaparsa.

not: herkes 2 den 1 e geçmiyor diyor...evet bendede geçmiyor...geçmezse geçmesin,beklesin arkadaki...herşeyi kafaya takmayalım bence...bu paraya bu kadar.
    Konu levan34 tarafından (28/09/2011 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı levan34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkesin dualogic sorunu ayrı tabi...ama ben iyiki dualogic almışım diyorum hala...2 defa bendede ışık yandı,yolda ,2 dk.sonra düzeldi kendi kendine...sonra tekrar yapmadı...vites işi arabalarda eskimiş bir sistem artık,hatta hamallık resmen...zaten sol bacağım ağrıyor...arabamı kullanıcaz,debriyajlamı uğraşıcaz...tek çözüm: dualogic neye ne kadar izin veriyosa zorlamadan onun istediği gibi kullanmak,kastırmaya gerek yok..2 sene daha garantim var,sonra yolları ayıracağız mızıkçılık yaparsa.

not: herkes 2 den 1 e geçmiyor diyor...evet bendede geçmiyor...geçmezse geçmesin,beklesin arkadaki...herşeyi kafaya takmayalım bence...bu paraya bu kadar.
    söylediklerinize saygı duyuyorum fakat malesef katılmıyorum...dualogic vites bence de çok yararlı bir sistem değil ayrıca manuel vitesin de hamallık olduğunu düşünmüyorum..şahsen ben vites değiştirmek küçültmek gibi şeylerin bana arabanın hakimiyetini kazandırdığını düşünüyorum onun için manuel vitesden vazgeçemiyorum..bu paraya bu kadar meselesine gelince bu forumda o kadar fazla görüyorum ki bu yazıyı inanın hepsine mutlaka hayır demişimdir size de hayır diyorum. neden mi? çünkü otomatik dizel yada otomatik fire motor alan arkadaşlarımız bu arabalara en az 35 lira para veriyorlar..bu para az mı? dualogic vites dediğiniz olay sadece sizin yaptığınız işi robota yüklemiş bir olaydır bu kadar parayı hakediyor mu? tam otomatik şanzuman olsa belki tamam diyeceğim fakat inanın bu şanzuman o parayı haketmiyor ki bence hakkından fazla para veriliyor..otomatik vitesin rahatlığını tam otomatik honda larda hatta dualogic sistem ile aynı sistem olan mitsubishi colt'u denemenizi öneririm..sıfır hata mükemmel sürüş keyfi..

Kaan Karabin
    punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 143

Alıntı tiner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,
    Araçla 95 ps multijet. 1500 km'de. Perşembe günü durduğumuzda 2. viteste kaldı.Manuele alarak 1. vitese almak istedik olmadı.Stop edip N'ye alarak çalıştırdık ve 1. vitese aldık. Aynı sorun 20 km. sonra tekrarladı. Dün Erkay oto'ya götürdüm, bilgisayara bağlandı, sorun çıkmadı.Yazılı güncellediler. Ardında 30 km yapladan bayrampaşa bauhause çıkarken rampada 2. viteste bayıldı, ileri itip 1. vitese geçirmek isteidm geçmedi.Durduk rampada kalkmadı.1. vitese alamadık, boşa alamadık.İki defa stop edip denedim yine olmadı.En son bilgisayar mantığı diye düşündüm aracı stop ettik, anahtaları çıkardım, kapıları kilitledim, açtım ve yeniden çalıştırdım düzeldi.(yani Arabaya reset attık ) Neden kaynaklanıyor olabilir, serviste bir sorun görmedi? Daha önce başına gelen veya teknik anlamda bilgisi olan arkadaşlardan görüş rica ediyorum.
    Butun msjları okumadım ama bu sorunun sebebi yazılımsal. serviste sorunu soylediğimde hemen bu problemle ilgili guncelleme geldi dediler ve 10dkda guncelleme yapıldı ve bu sorun duzeldi.
    Bravo HGTurbo
    Kaan

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 623

Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Butun msjları okumadım ama bu sorunun sebebi yazılımsal. serviste sorunu soylediğimde hemen bu problemle ilgili guncelleme geldi dediler ve 10dkda guncelleme yapıldı ve bu sorun duzeldi.
    Versiyon vs adı felan varmı? Bu olay bendede oluyor, ve ne zaman yüklettiniz?

Kaan Karabin
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı 1ocak2011 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Versiyon vs adı felan varmı? Bu olay bendede oluyor, ve ne zaman yüklettiniz?
    3 hafta falan oluyor yukleteli zaten arac daha yeni, yeni olmasına ragmen guncellemeden nasibini alamamıs fabrikada. derdimi anlattım direk guncellemeye aldılar. zaten exm cihazında guncelleme nedeni olarak vitesin 2de kalması ve ekranda uyarı gozukmesi olarak geciyor aslında servisler tarafından bilinen bir problem yani.
    Bravo HGTurbo
    Kaan

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

3 hafta falan oluyor yukleteli zaten arac daha yeni, yeni olmasına ragmen guncellemeden nasibini alamamıs fabrikada. derdimi anlattım direk guncellemeye aldılar. zaten exm cihazında guncelleme nedeni olarak vitesin 2de kalması ve ekranda uyarı gozukmesi olarak geciyor aslında servisler tarafından bilinen bir problem yani.
    Servisi aradım sürekli yeni yazılımlar geliyor diyorlar, Bunun için bir yazılım olup olmadığını bilmiyorlar. 1-1,5 saat sürer dedi, ya sallıyorlar,ya da bilmiyorlar...

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Abicim benimde başıma geldi daha bir iki gün önce araç tam yokuş olmadığında ancak 2 vites ile çıkamadığı durumda 1 e alıp almamakta kafası karışıyor ve velhasıl 1 e geçmediğinden stop etti 2 . viteste , bende stop edip kapattım sonra da yeniden çalıştırıp manuelde devam ettim , arkadaşlar bence çok dik veya dik düşündüğünüz yani 2. vites ile çıkamayacağını (düşük hızlarda) tahmin ettiğiniz yokuşlara başlamadan önce manuele alın rahatça çıkın derim

Kaan Karabin
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı akca37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abicim benimde başıma geldi daha bir iki gün önce araç tam yokuş olmadığında ancak 2 vites ile çıkamadığı durumda 1 e alıp almamakta kafası karışıyor ve velhasıl 1 e geçmediğinden stop etti 2 . viteste , bende stop edip kapattım sonra da yeniden çalıştırıp manuelde devam ettim , arkadaşlar bence çok dik veya dik düşündüğünüz yani 2. vites ile çıkamayacağını (düşük hızlarda) tahmin ettiğiniz yokuşlara başlamadan önce manuele alın rahatça çıkın derim
    Guncellemeyi yaptırın hertürlü yokuşta manuele almadan rahat rahat kullanın. Yokuşta falan hiç acımadan kendi kendine direk takiyor 1. vitese. O kadar fark var ki bu olaydan sonra diğer dualogic aracımız Lancia Deltayi hemen servise götürdüm ama Lancia için yokmuş daha guncellestirme
    Bravo HGTurbo
    Kaan

Tuncay A.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Guncellemeyi yaptırın hertürlü yokuşta manuele almadan rahat rahat kullanın. Yokuşta falan hiç acımadan kendi kendine direk takiyor 1. vitese. O kadar fark var ki bu olaydan sonra diğer dualogic aracımız Lancia Deltayi hemen servise götürdüm ama Lancia için yokmuş daha guncellestirme
    Sevgili Kaan kardeşim,

Sayende bende akşam nöbetçi servisi buldum ve onlarında haberi olmadığı güncellemeyi hem onların cihaza hemde benim araca yüklettim senin dediğin gibi 2. viteste takılma güncellemesi diye çıkıyor ve hemen hep kaldığım yerde test ettim hiç manuele almaya gerek kalmadan hata vermedi ilgine teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Tuncay Aydemir

Erdem Sarıkuş
    surfer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    07VB870
    Edilen teşekkür: 16

Selam, arkadaslar bendede vites kutusu ışığı yakarak yokuş yukarı çıkarken araç kaldi. Kapat aclardan ve 5dk bekledikten sonra hareket etti. Bu dediğim 1800km deyken oldu.

Servis eksik program varmış diyerek(bence demek istedikleri güncelleme) yazılım atarak sorunu giderdiler. Suan 5000km de bir daha hata almadım.

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon