Madem bu araç bu kadar arıza çıkarıyor, neresini övüyoruz biz burada ?
Vallahi araba elime geçmeden soğudum..
arkadaşlar bazı gerçekleri istemesekte kabul etmek zorundayız
dualogic şanzuman yani yarı otomatik elektrohidrolik robotlu şanzuman maalesef sorunlu bir şanzuman
piyasaya çıktığından beri sıkıntıları devam ediyor hem fiat ta hem opel de hem honda da robot arızasından milletin anası ağladı siz daha neden bahsediyorsunuz
arkadaşın sorununa gelince
robot
hidrolik basıncı
yazılım buralarda bir yerde sorunu ara
bu arada şunuda ekeyelim şanzumana çamur atarken şanzumanın içi yani kendisi gayet sağlam ve kullanışlı ancak robot üniteleri tıpkı cıty gibi sorunlu
benim her zaman kullandığım bir sözüm var yine kullanıcam vede biraz değiştirerek
tüm punto kullanıcıları er yada geç cıty arızası yaşayacak
tüm dualogic punto kullanıcılarıda er yada geç robot arızası yaşayacak
ama 10 binde ama 100 binde sonuç kaçınılmaz
dost acı söyler
hiç bir arıza yaşamamanız dileğimle
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Madem bu araç bu kadar arıza çıkarıyor, neresini övüyoruz biz burada ?
Vallahi araba elime geçmeden soğudum..
Kardeş coşkun bey de bahsetmiş bu tür sistemlerin çoğu sorunlu evladiyelik alcaksan kaliteli bir tam otomatik vites alcaksın.
Yalnız şöyle bişey var aracına boya korumaya, kaput korumaya harcayacağı parayı bile çok gören ben alır almaz garantisini 4 yıl yaptım. Farzet ki 4 yılın sonunda bozuldu. Alırsın yeni robotu o da 2 yıl garantili olacak sonuçta...Sana tavsiyem alır almaz garantini uzat.
Dualogic aldığıma pişman değilim çünkü çok uygun fiyata aldım. Şu anki fiyatından tavsiye etmiyorum açıkçası...
Hiçbirşeyi yüceltmeye ya da yerin dibine sokmaya çalışmaya gerek yok. Herkes gerçekleri bilsin işine gelirse alsın...
Konu reddragon tarafından (30/05/2011 Saat 00:28 ) değiştirilmiştir.
Mesele parası pulundan ziyade, sık sık servise gitmemek ya da yol ortasında kalmamak aslında, yoksa garantisi var tabii, o açıdan rahatız..Eşimden dolayı Dualogic almıştım, zira ben de manuelden yanayım daima..Neyse 3 sene kullanıp satacağız anlaşılan..Yollarda kalmamak dileğiyle..
Ben de galerici bir abimin ısrarıyla aldım. Şahsen manuel almak fikrindeydim. Fakat şu var hakkaten bayanların kullanımı için çok daha rahat manuele göre. Eşim bunu kullanırken bile her tarafımdan terler boşalıyor.Manuel araç olsa sürekli istop ettirip panikler..
Aracı satarken de şöyle bir olumsuzluğu olacak sattığınız kişi kullanırken arıza yaparsa bir şekilde sizi sorumlu tutabilir.Bizim burda bi abimiz reno sümbül araç aldı. aracı expertize sokmamış sonradan pert olduğu ortaya çıktı. mahkemelik oldular. tehditler vs..tabi o da sattı aracı başkasına...
Benim planım uzunca bir süre binip daha sonra galeri tarzı biryere bırakıp üstünü tamamlayıp yeni araç almak. Dar gelirli için araca yapılan yatırım ölü yatırım çünkü... Herkese kazasız belasız sürüşler
arkadaşlar izninizle konu hakkındaki yorumumu paylaşmak istiyorum,
bende punto dualogic aracımı alırken burada sizlerden fikir edinerek ve aracın iyi olduğuna kanaat getirerek aldım. yoksa gider başka bir araç bakar onu alırdım. bir arkadaşım yazmış , bu kadar överek aldığımız dualogic şimdi mi böyle oldu diye, bence gayet haklı...
benim aracım 24 mart'tan itibaren trafikte, ve yaklaşık 2500 km.'de. şanzıman ile ilgili bir sıkıntım yok denilebilir aslında , sadece eco mode kullandığım için düşük devirde vites yükselterek 35-40 km hızda 5. vitese geliyor ve ayrıca yokuşlarda bayılıyor.
eco mode açıkken düşük devirde yüksek vitese geçmesine müdahale edemiyoruz kendisi kafasına göre takılıyor beyefendi ama şöyle de bir durum var, vites değişirken gaza biraz daha yüklenirseniz işte o zaman araçta yığılma olmadan yüksek devirlere ulaşıp öyle atıyor vitesi - bir diğer çözümü ise "eco mode kullanmamak".
yokuşlarda ise vitesi ya manuele alıyorum yada eco mode'u kapatıp öyle basıyorum gaza ve hiçbir yığılma, bayılma vs... olmuyor...
bu bilgilerin %90'ını burada siz değerli arkadaşlarımdan aldım, dualogic vitesi yıllardır kullanıyorsunuz ve alışmış olmanız lazım, şayet bu şanzıman'da kronik bir problem olmuş olsa sanırım fiat'ın mühendisleri bunu çözer yada teknoloji değiştirirdi.
Ayrıca dualogic vites, hem bireylerin kullanımı açısından hemde kullandığı teknoloji açısından bence şuan tercih edilebilecek iyi bir seçim.
Şanzıman'ın içerisinde ki robot ise elektronik olduğundan arıza yapma ihtimali yüksek evet bu konuda size katılıyorum, ama 3 yada 4 yıl garantiniz var zaten, bir sıkıntı olursa gidersiniz paşa paşa değiştirir Fiat.
Birazda şans işi diyelim o robotun arıza yapması. Elektronik cihazların bozulmayacak diye bir garantisi olmadı olamaz arkadaşlar bunu hepiniz biliyorsunuz, şayet bunu göze alamayan var ise hiçbir elektronik alete yaklaşmasın.
Yani başka marka araçların şanzımanında sorun olmuyor da sadece bizim araçlarda sorun oluyormuş gibi olayı lanse ettirmek bence bizim dezavantajımızadır. Şuan kullandığımız araçlar kendi sınıfındaki araçlardan üstün bir durumdadır, yakıt tasarrufu olsun , kullanım kolaylığı olsun ve fiyatı olsun...
27000-28000 tl verip yarı otomatik araç alıyoruz, bence fiyatının karşılığını veriyor. yok vermiyor diyorsanız o zaman piyasada daha iyi araçlar var onlara bakın,
bu konuda söyleyeceklerim bunlar, ben dualogic aracımdan memnunum, kullanımı da , tasarrufu da gayet güzel. ha olur da bir sorun olursa bunu fiat düşünsün. araç 4 yıl garantili, ben 5 yıl mecburi kullanacağım, fiat'ın 3. arızaya kadar hakkı var sonra araç değişir bu kadar basit.
Tüm dostlarıma Selam olsun, kazasız belasız günler dileklerimle...
"Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer, içsende tükenir, içmesende..." Neyzen TEVFİK
Grande Punto 1.4 / 77hp / S&S / E5 / Dualogic / 2011 - Beyaz
Bu şanzumanın mükemmel olmadığı kesin. Ama bana mükemmel şanzuman "şudur" da diyemez kimse.Zira hepsinde yi yada kötü sorun olabiliyor. ha bizim dualogic biraz daha hassas bir sistem.Ama yukarıda da dediğim gibi garantisi varsa sorun yok.garanti bittiğinde kara kara düşünmeye başlarım ama.
dualic vitesli 1.6 dizel bravoo aldım rampada geri geri cıkarken bi gaz bir fren derken depraj ısındı diye bir yazı cıktı 10 km gıttım kapagı açtım dumanlar cıkıyordu servisime gittim baskıdan gelmiştir o duman kullanım hatasıdır. dedim ben nerde yanlış yaptım ozaman normalda araç bayır yukarı cıkarken yarım pedallan cık koku gelıyor araçta dedi araçta sorun yok oda sürdü dedi bu şanzımanlar cok hassaslıgı vardır. sizin bilmediginiz tek şey manuel arabada devri kontrol ediyorsanız bu araçtada devri kontrol edin bağzen yanlış yapabiliyor mesela bayır aşagı ınerken hep düşük viteslen indigi icin ses yapıyor vites degişmiyor ondan kendınız + yapacaksınız devri hep takıp ediceksiniz yarı otomatık vitesli araç kullanıyorsunuz halil bey dedi kısmi manueldir baskıda vardır balatada tek o vites attırmayı robotla valfler üstleniyor bu şanzımanda kullanınca cok azda yakarsınız ögrenirsenız cokta iyi kullanırsınız normal tam otomatık araba sürmüşsünüz onda sorun yaşayamassınız o tam otomatık araç manuel araç sürdünüzmü vites geçişlerin devrini devir saatinde izleyin yüksekse siz degişin düşükse siz yükseltin araç tam otomatik degil ismi üstünde dedi... düz yolda daha seri gider ama rampada bayırda bağzen dengesizlik yapar dedi. ve o dedi cift ayak kullanmayın frenle gaza aynı anda basmayın arza cıkartırsınız oda ısıtır baskıyı .. demem oki yarı otomatık vitesli araç kullananlar ögrendıgınde herzaman keyifli olur ögrenmeden bu nasıldır bu bozukmu su söyle
ben tam otomatık araçım vardı önceki araç gaza tam yüklendigimde fırlıyordu bunda hemen fırlamıyor vitesi hemen seri seri atmıyor onda seri atma modu vardı daha az yakıyordubunda öyle bişi yapamassın belli devire kadar vites atma snsi var bildigin manuel araç ya...
aslında hem iyidir hem de güzeldir kullanırsa
wallahi 150 km sonra risk e giriyorsun demekktir şanzıman garantisi bittimi masraflar başlıyor düşüncesinde degilim benim pejeot 307 triptonık tam otomatık vitesliydi tam 90 km elektro valf bozuldu onları degiştim 500 tl masraf bu arabalarda valflerle kontrol edildigi icin ama bravoda varmı bilmem tam otomatık araçlarda valf vitesin beyni gibiydi..
Konu dikmentr tarafından (30/05/2011 Saat 13:03 ) değiştirilmiştir.
tüm dualic vitesli araçlarmı sorunlu. bu sorun barvoo 2011 fiereno nun dualic viteslerindedemi cıkıyor. genel dualic vitesli araçlardamı belirgin yoksa puntolardamı ve sadece kronik midir. yoksa belirgin araçlardamı cıkıyor.
mesela puntoda cıktı
bravoda cıkmazmı
Aynı olay benim başıma geldi bugün.Yolda ilerlerken(AUTO+ECO+CITY) ikinci viteste takılı kaldı, hiçbir şekilde vitesi değiştirmedi ve değiştirmeme izin vermedi. 2-3 dk. sonra tekrar çalışmaya başladı.start&stop kapalı mıydı bu sorunla karşılaştığınızda.Ben çünkü o sorunla karşılaşmadan bir-iki dakika önce start&stop özelliğini devre dışı bırakmıştım.
usta bendede oluyor arada hatta ozelden 95lik abim ve arkadaslarımızla knustuk bu konuyu dualogic vites hatası yaziyor arac ok hafif rampada vitese karar veremiyrçıkar anahtarı 10 sn sonra tak tekrar vitese geçiyor
![]()
bu dualiclerin tümündemi kronik sorun
wallahi auris alacaktım aynı sorunun daha beterı varmış direk bravooya yöneldim...
Anladığım kadarıyla 95 hp 6 ileri dualogic lerde bu sorun var,1.4 fire dualogic kullanıcılarından bu yönde bir şikayet gelmemiş.Motor güçlü olduğundan robot şanzıman uyumsuz çalışıyor gibi...
Üstadım bu benim 3. aracım bir kez bende dualogic sorunu yaşadım ama her binişimde veya uzun yolda kullanırken hep diyorum iyiki dualogic almışım, hem çok atak hemde çok seri bir vites geçişleri var, ışıklarda kalktığımda çoğu araba hep aynamda gittikçe küçülüyor, kitapçığını okumuştum, diyor ki en son bıraktığınız viteste stop edip, kontak kapatıldığında örn: N de iken stop edip 1 e taktığınızda araç 1 e geçmeyip N de kalacaktır diyor, uyarıyor, aracı stop etmeden viteste takılı halde stop edin diyor, bu çok önemli bir ayrıntı... değiştireyim yeniden dualogic alırım...
Arkadaşlar dikkat edin, geçen gün ben çok dik bir rampada geri sola doğru manevrayla kalkmak gerekti, ama yavaş yavaş kalkmam gerekti, çünkü solunda araç sağında duvar vardı sıfıra sıfır, yavaşça kaldırmaya çalışırken debriyaj sıyırırmışcasına araç küt küt geri kalkmaya çalıştı kafası karıştı ve çok korktum, ve inanılmaz debriyaj balata sesi geldi, bunda sizi uyarayım başımdan geçmiş biri olarak...yani sıkıntılı yerlerde dik yokuşlarda bırakmamaya çalışalım diye düşünüyorum...
benim meselem rapmada kafasının karışmasından ziyade 2. vitesi kendine takıntı yapması. park ediyorum, araç durmuş halen 2. viteste, rampada bayılıyor 2. viteste, 1'e almaya çalılıyorum geçmiyor.
İki defa park için durduğumda 2. vitesde kaldı,
1 defa da rampada 2.den bire almak istediğimde alamadı.
Yoksa seriliği, yakıtı, manuel kullanım zevki mükemmel. Üç defa sıkıntı yaşattı diye de dualogic'i kötüleyemem, sonuçta o kadar para verdik![]()
Şahsen ben dualogic vitesten memnunum, performans isteyenler için tabiki geçişleri ağır olabilir.alırken tüm beklentileri hesaplamak lazım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri