Ön kızdırma sistemi yazan arıza lambası mı? Sayfa 29 yazan
![]()
Arkadaşlar klavuzundan baktım , forumda da arattım fakat bulamadım yay işaretinin anlamınıGösterge panelinin sağ alt köşesinde olan çalıştırıp yürüyünce yanmaya başlıyor 3-4 kez yandıktan sonra görünmüyor, bir de
1.3 mjet 75 bg 127bindeki aracım havalar sogumadan önce 6.8 lt yakıyordu normal mi ?Kışın baya arttı korkmaya başladım bu araçtan artık
![]()
Ön kızdırma sistemi yazan arıza lambası mı? Sayfa 29 yazan
![]()
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
Birkanın dediği gibi,kızdırma bujisi arızalı.Eski aracımda yakmıştı bu uyarıyı,Uzun süre yanar bir müddet sonra söner..Ama her çalıştırmada değiştirene kadar o uyarıyı verir..Yakıt tüketimide kış şartlarına göre normal bence..
Kızdırma bujilerini kontrol ettirmekte fayda var.
Birde arka stop lambaları patladığındada o uyarıyı verebildiğini duydum ama puntolarda aynı zamanda sayfa 31'de ampuller yazan arıza ışığıda yakıyor.
İkisinide kontrol ettirintüketiminiz az bile diyebilirim ben 8 litrelerde geziyorum şu sıralar
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
ısıtma bujisi ben daha geçen hafta ikisini işçlikle beraber 70 tl ye değiştirdim. en kısa zamanda değiştirin yoksa araç çalışmıyor![]()
Nasıl az bile? Benim izmir sehir içi tüketimim 5.2lt di kış geldi 5.5e çıktı. Şehir dışında ccsiz 4ltyi gördüm. :confused::eek::confused:
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
For the Horde!
Arkadaşlar, bendede aynı sıkıntı var, konu varken tekrar konu açmak istemedim. Bunu alsak ben değiştiremezmiyim? Birde fiyatları nedir? bilginiz varmıdır?
aynen kızdırma bujilerinde sorun var yaptır hiç birşey kalmayacak bende de oldu çünkü
1 yıl kadar oldu,eski aracımdakileri değiştirmişti usta..fiyatını hatırlayamadım ama değiştirmesi,Valla hiç zor gelmediama usta diyemi bilmiyorum
Şöyle bir bilgi buldum,ustanın yapması daha doğru olur gibi..Fazlada birşey almazlar sanırım..Ben 5 lira vermiştim..:https://tofask.wordpress.com/2012/02...i-ve-degisimi/
Konu fotobelit tarafından (29/01/2013 Saat 13:37 ) değiştirilmiştir.
Hocam linkte ateşleme bujisi var, Biz kızdırma bujisinden bahsediyoruzbir hata olmuş galiba
![]()
Hocam linkini verdiğiniz benzinli araç bujisi. Yani hava yakıt karışımını ateşleyen parçadır.
Dediğiniz gibi değişimi oldukça kolaydır.
Dizel araçtaki ise ısıtma bujisidir. Motor çalıştırıldığında önce ısıtma bujisine gerilim verilir ve ısıtma borusu bunun sonucunda 800 derecenin üstündeki bir sıcaklığa kadar ısınır.
Bu sıcaklık motorun soğuk çalıştırma yeteneğini çok artırır. Kızdırma bujisinin oluşturduğu ısı ayrıca yakma işleminin en iyi koşullarda olmasını sağlar, böylece duman oluşumu ve başka emisyonlar azaltılır.
Isıtma bujileri silindir kapağının içine takılır.
Ayriyetten ısıtma bujilerinin belli aralıklarla değiştirmek gerekir. TDI motor için değişim aralığı 60 bin kilometreymiş, multijeti bilemiyorum.
Konu Birkan61 tarafından (29/01/2013 Saat 13:46 ) değiştirilmiştir.
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
Upssssss..Pardon beyler..Sorry...
hiç dikkat etmedim..
Tanesi 15 liraydi bir ay önce ben de degistirmistim. Yeri kolay ama kirilma riski varmiş.
2 yıldır benim aracdada yanıyor sıkıntı yok tek buji arızalansın diger 3 u rahat yetiyor tek marsdada 2 sanıyede calısıyor
- Ah dostum Şerafettin. Hastasın biliyorsun. Yatakta olman gerekirken hala BEŞİKTAŞ hala BEŞİKTAŞ !
...dedi doktor Enver
ince bir sesle:
-FEDA
...dedi Şeref bey
ama kimseler duymadı ...
orjinali tane 25 yan sanayi 15 geçen ay değiştirdim sağolsun halletti![]()
DOKUNMAYIN YAVRU CEYLANIMA...
ısıtma bujinizin patlamamasını istiyorsanız kontağı yarım açıp beklemeyin genelde birde kızdırma röleniz normalden fazla elektirk gönderiyorsa bujileriniz yenisiyle değiştirseniz bile belli bir süre sonra patlayacaktır bilginize test etmek lazım gerek cihazla gerek multimetreyle![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri