Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Nazar degdi yakit tuketimime!

ersan akdemir
    ersan16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 17

sabah akşam 8 km şehir içi trafik. ortalama hız 22, ortalama yakı 7,0 sıkıntı yok

ahmet poyraz
    puntoevo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 0

istanbul beykozdayım aracım 4,7 ortalama ıle kullanıyorum. vites değiştirme aralığı multijetlerde çok yakmasına sebep oluyor. biraz sakin kullanın. yuksek değer alanlar bence agresif araba kullanıyordur. bundan öncekı arabam benzınlı oldugu ıcın tasarruflu arac kullanmanın kralını uyguluyorum. geçen hafta 60km şehir içi 90km şehir dışı gittim 150km ye 30,25 kuruş aldı. ortalama 0,20 kuruş yaktı. şuanda 500 km ye geldi yarı depodan az birşey aşağıda ibre.

not: autoshow 2012 de fiat standında ekokullanım sımulasyonunda bırıncılıgım var.

ortalama hızım 32

Barış Çekkin
    yengecbaris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    06 BC 1907
    Edilen teşekkür: 94

Kamuran come back??? Oh nooo..

h. mutlu
    rodopian16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 64

bu konuda çok değişik söylemler var...burdaki değerlere göre ben normal diyorum 21 km ort hız 6,9 tüketim...günlük 6km işe gidip 3,5 km dönüyorum gidişte 3 .vitesi genelde görüyoruz ama dönüşte pek olmuyor...direksiyon arazısı ile servise gitmiştim 2 yıl önce yazılım güncellemeside yapıldı bu olaydan önce daha da mahalle içi gezerken bile 6,5 olmuyordu kesin o güncellemeden taktılar bilgisayara....

mfgunes
    Ziyaretçi mfgunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benimkide 8.0 yakıyor servis normal diyor düz vites ypck bısey yok

Ali Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. rbcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45
    Edilen teşekkür: 421

Alıntı puntoevo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbul beykozdayım aracım 4,7 ortalama ıle kullanıyorum. vites değiştirme aralığı multijetlerde çok yakmasına sebep oluyor. biraz sakin kullanın. yuksek değer alanlar bence agresif araba kullanıyordur. bundan öncekı arabam benzınlı oldugu ıcın tasarruflu arac kullanmanın kralını uyguluyorum. geçen hafta 60km şehir içi 90km şehir dışı gittim 150km ye 30,25 kuruş aldı. ortalama 0,20 kuruş yaktı. şuanda 500 km ye geldi yarı depodan az birşey aşağıda ibre.

not: autoshow 2012 de fiat standında ekokullanım sımulasyonunda bırıncılıgım var.

ortalama hızım 32
    Sag seridin ustasiyim diyorsun yani saka bi yana tebrikler o degerleri uzun yolda anca yakalayabiliyoruz biz

sent my new ipad

emre can
    musicdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 12

Bu konuda bir topic açmıstım zaten ama baktım ki benı ılgılendıren bır konu var hemen yazmak ıstedım..bende suan 7.0 lt..fakat arkdaşların dedıgı gıbı trafık meslesı..sabah dıkmenden ulusa gıttım kı dur kalk trafık yedı benı dırek baktım yol bılgısayarına cat cat attı ..fakat uzun yol yaptıgımda elvankent vs dırek 5,9 lara dusuyor sehır ıcı ıle..

hatta bende dedım bu ıbre nedır vs ...lpg lı aracı dusundugumde hem benzın alıyorum hem lpg ortalaması aynıya gelıyor dısel ıle hatta bazen karlı..bır taksıcı var tanıdık ne kadar yakıyor dedım aracınız lpg de "abı 30 kurusu buluyor dıyor" e dedım buna benzını eklıyormusun ? "yoooo" dedı ..e ne kadar benzın alıyorsun ? "haftalık 20-25 tl" !!! gerısını sız hesap edın..

benım dısele gecmemdekı tek mantık hem lpg al hem benzın al hemde dandık bır performans..vs...

konu şu ki dusunuldugunde yıne dısel bırazdaha rahat gıbı..en azından performans olayı..ve ben full performans kullanıyorum hanı dırek 100-120 arası ..zaten bırde uyarı koydum 125 de otuyor..) devamlı dııııt dıııttt...

Ali kardesım benden daha bılgılı olan GP kullanıcılarında dedıgı gıbı kafana takma ...ben taktım trıbe gırdım baya ) sonra dedım kı al gıtsın bıttıgı yerde doldur

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

bu yakıt tüketimleri çok yüksek arkadaşlar 75 lik dizel evolar nasıl oluyor da 8 lerden 7 lerden bahsediyor anlayamıyorum..benim aracım nereden baksanız sizin araçlarınızdan 200 kg ağır ve benim ortalamam 5.9 günde 15 km yol yapıyorum ve komple şehiriçi mahmutbey-ikitelli arası nasıl bir yol yapımı ve trafik olduğunu buradaki arkadaşalr bilirler..bende 90 lık punto varken yüksek yakıyor diyordum ama şimdi anlıyorum ki punto için normalmiş..bugün opel forumuna yazmış bir arkadaş 1.4 easytronic astra h 7 küsürlerde ortalama yakıtı şehir içi..ona da çok şaşırmıştım ama şu söylenen rakamlara daha çok şaşırıyorum..

emre can
    musicdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 12

Benım suanda 6,2 oldu..yakıt tuketımınde dırek trafık ve devır saatı kullanma cok etklıyor..ornegın ben daha yenı dısel arac sahıbıyım yavas yavas araca alısıyorum..gaza basarken bıle o ankı devıre duruma gore basmak gerek..bunlar bırlestıgı zaman yakıt tuketımının artısı soz konusu oluyor..

Birkan GENÇ
    Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS
    Edilen teşekkür: 799

Kısa mesafe, aracın motoru soğukken devirli kullanmak, motor ısınmadan stop etmek vs. bunlar çok yakmasına sebep oluyor aracın.

Sakin kullandığım halde kısa mesafe gidip geldiğim için benim ortalama şuanda 9,3 gösteriyor.

Ama aynı araçla uzun yolda depoyu fulledikten sonra 277 km yaptığım halde range 900 km'yi gösteriyordu

Kullanımdan kullanıma çok fark eder..
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

Sayfa 2/2 İlkİlk 12