aracı daha düşük devirlerde kullanmaya özen göstererek başlayabilirsiniz. yakıt tüketimini düşürmeye.
Arkadaslar merhaba.benim punto cok yakio yaaa sinir oluorm bi dolasayim diom ibre hemen dusuo.aracimda 17" jant var 205r potenza lastiklerim var.aracimin bakimini da dun yaptirdim ama tilt edio gene.napcez netcez akil verin arkadaslar bna.simdiden tesekkurler
aracı daha düşük devirlerde kullanmaya özen göstererek başlayabilirsiniz. yakıt tüketimini düşürmeye.
Çok derken mesela ???
Ortalama 8 lt/100 km 90 hp 1.3 mjet sport mod.
BİR HAYATIN VAR VE SEN ONU EN İYİ BİR ŞEKİLDE YAŞAMALISIN...!!! EndeR
Tamamen kullanım şekliyle alakalı. 17 km hız ortalamasıyla tüketimim 8.6 litreydi. Forumdan da bana kullanım alışkanlığını değiştirin tavsiyesi geldi. inanın şehir içinde 5.5 litreyi tutturduğum oldu. bendede 17'' jant var. 205/40/17 lastik var. Şehir içinde 7 litrey tutturablirsem ne alaama şehir dışında 4 litre civarı yakıyor. 17 jant şehir içinde aracı yoruyor.. Kullanım şeklinizi değiştirin bence
En guzel tasarruf cruıse controlle oluyor. Ben sehırıcınde bıle 50 km ıle gıderken cruıse atıyorum 3. vıteste 5 ltre yakıyor t jetım
enjektörler de baktır bakm onda bir proplem var mı ?
Enjektorlere baktiracagim.walla km de sehir ici 8 lt civari yakior aracim ztn 1130 kg 3 kpi ses yalitimlar war jant war motor kaldirmio die dusunuorum.makinaya bagladik serviste sikinti cikmadi
araç kaç km de carbon clean ve filtre değişimi ne aralıkla yapıyosun
Makineye bağlayınca hiç bir şey anlaşılmaz dostum inan banadaha doğrusu servis anlamaz (anlamak istemez) Benim de aracım biraz fazla yakıyor. 205/55/16 lastik var. Baskı balatada sorun olmasın? Kaç km'desin?
biz gp'yi çok sevdik
benimde 17" t-jet sport jantı 205/45/17 lastiklerle(toplamda 23kg civarı) sürekli yakın mesafe, bol trafik ışıklı ve kasisli yol güzergahımda...
ortalama hız:18-19 (hızım düşük gibi gelebilir ama sürekli olmasada genelde agresif kullanırım)
ortalama tüketim:7.2-7.3 civarında dolaşmakta
Konu kadir07 tarafından (06/06/2012 Saat 15:19 ) değiştirilmiştir.
Aracim dizel 70000de dun servisi de yapildi.baski balatadan olacagini dusunmuorum cunku debriyaj sert deil ve aracin cekisinde bi sikinti yok.
Carbon clean de yaptirmadim henuz
Öncelikle ş.içi diyorsunuz ama kullanım şekli çok önemli.
Yukarda bir kaç arkadaş da sormuş ben de yineliyorum.
8lt yakıt gördüğünüzde,
Ortalama Hız kaç gözüküyor ekranda? Ortalama hızınız çok düşükse eğer 8lt gayet normal oluyor. Biraz da sürüş tarzınızı değiştirerek yakıt değerinizi optimize edebilirsiniz.
Bir arkadaşımız yine sizin gibi bir konu açmıştı ve olayın gayet doğal olduğunu anladı. O konuyu da okumanızı tavsiye ederim. Linki aradım ama bulamadım. Bartın ya da Zonguldaktan bir arkadaştı yanlış hatırlamıyorsam. Bir sürü de masraf yapmıştı aracınaAma sonunda araçta problem olmadığını durumun kullanım koşullarına göre normal olduğunu anlamıştı.
Benim Denizli şehiriçi ortalamam 6.7 lt/100 km ama agresif kullanmam 8 litre normal gibi geldi bana
Düşmanın yoksa, hayatta hiç başarılı olamadın demektir.
Benim aracımda GP 1.3multijet 90 hp 10 gün öncesine kadar bende isyan ediyordum çok yakıyor diye fakat arkadaşların da dediği gibi kullanım çok çok fark ettiriyor ben kullanıma dikkat ederek 8.2 lerden 7.5 lere düşürdüm baktım hala çok yakıyor yakıtı değiştirdim opet'ten alıyordum shell fullsave dizel yakıt almaya başladım ve inan çok fark etti epey düşürdüm yakıtı 6.9 yakmaya basladım son olarak gittim bakım yaptırdım ve manifolt ve Egr temizliği yaptırdım şuan 6.2 - 6.3'ü geçmiyor bu arada aracım 125.000km de...
Uzun lafın kısası kullanım çok önemli ve tabii araçlarımız dizel olduğu için manifolt Egr ve enjektörlerde inanılmaz etkiliyor. Bunları bir gözden geçir derim nasıl bir sıkıntı yasadığınızı nekadar sinir olduğunuzu çok iyi anlıyorum![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri