mehmet sen arabayi sat tekerleksiz bisey al![]()
Merhabalar, herkese, bu gün ilginç bir durum yaşadım, yaklaşık dört ay önce aldığım jantlarımı, balans yaptırmak için rot balansçıya götürdüm, sadece ön tekerle yaptırdım adam tekerin birin çıkardı balans yapıp taktı, diğerini de aynı şekilde çıkarıp balans yapıp taktı taktıktan sonra eliyle lastiği çevirmeye kalktı lastik dönmez oldu bir şeye takılıyordu, sonra tekrar tek tek bijonları taktı baktı üçünü takınca dönüyor teker ama dördüncü bijonu takınca dönmüyor takılıyor, o da aldı o takılan bijonu traş biraz tıraş edip geldi, sonra taktı ve tekeri eliyle döndürdü artık dönüyordu...
Benim anlamadığım daha önce takıldığında sorunsuz dönen teker bu sefer çıkarılıp takıldığında neden dönmedi.....
Tek aklıma gelen o bijonu fazla sıkmadan takmış olabilirlerler daha önce...
lastiklerin arkasında dişli yok kampana veya diskin üzerine direkt takılıyor arka lastiklerden biri dönmedi anladığım kadarıyla o da bijonu sıkınca kampana içinde balataların üzerine bir yere değişmiş o nedenle dönmemiş olabilir. kso021 in dediği gibi daha önceden tam sıkılmadan bırakmışlardır.
Makineye güvenme..Bende geçenlerde jant taktım..Yolda arka tekeri elime alıcaktım nerdeyse..Tak tuk tak tuk ses yahu ne sesi bu dedim hemen bijonlardan süphelendim birde baktım bijon düştü düşecek..Makine önemli değil ordaki kendini usta sanan elemanlarda..Makine bana daha riskli geliyor..Elle daha garanti gibi..Dönerken kuvvet hissediyorsun..Makinede bunu anlamak biraz zor..
yanlıs bijonu almıstır takmıstır baska acıklaması olmaz. uzun bijon denk gelmiştir.
Bravo HGTurbo
Kaan
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri