Tamam abi sen ve ustan çok iyi biliyorsunuz
Ben aracı kullanıyorum diyorum t-jet sürücüsüyüm durumu anlatıyorum sen ısrarla yok 10 litre yakar bilmem ne diyosun
evet motoru çok pahalı parçaları çok pahalı para yetiştiremiyoruz hatta basınca 20 litre yakıyor bazen 25-30da olabiliyor
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
Mustafa Bey, ben 5 yıldır Fiat Grubunun turbo benzinli motorlarını kullanıyorum.Hiçbir zaman 10lt leri görmedim.Tabi istesem görürdüm ama tüketimi sürücü fazlaca etkilemekte.Genelde ortalamalarım 6-7lt/100km civarıydı.Şehir dışında ise çok dikkatli kullanımla 5lt/100km yi gördüm,
Ustalarımız maalesef bazı konularda yanlış bilgilere sahip olabiliyorlar.Tabi onları da suçlamamak lazım bir t-jet sürücüsü ben 15lt yakıyorum der, diğeri lpg kiti olmadı der,bir diğeri bakımı çok pahalı der...Usta da doğal olarak bu bilgileri bizlere aktarır
Örneğin VW nin Tsileri de çok yakıt tüketmekte, bolca yağ eksiltmekte, bazı dsg lerin sıkıntılı olduğu, değişiminin 20000TL lere dayandığı söylenmekte.O zaman bu tsi lerden de uzak durmamız lazım.Tabi benim düşüncem kesinlikle bu makinelerin iyi olduğu yönünde,
Fiat, küçük hacime turbo uygulamasında dünyanın en önemli üreticlerinden birisi hatta belki de 1 numarasıdır.Bizler Tofaşın bize gösterdiği kadarını bildiğimiz için Fiata biraz haksızlık ediyoruz,
Sizin Fiata biraz önyargılı, olumsuz yaklaşımınız olumsuz bir durumu doğurabilirİnanın bu negatif düşünceler kötü durumları kendine çekiyor...Bu
yüzden bence araç seçiminde Fiatı eleyin derim![]()
Konu ABNEW tarafından (13/11/2012 Saat 21:04 ) değiştirilmiştir.
Dediğiniz trafiği bilmem ben ankara trafiği için konuşuyorum sabahları 5 km lik yolu 35-45 dakika arasına gidiyorum akşamları normal bi trafikle eve dönüyorum ara ara sıkıştırıyorum yaktığım değer bu
Şimdi kalkıp dediğiniz trafikte 5 litre yakıcak araba gösteriri misiniz?
Kendi dedikleriniz kendi söylediklerinizle çelişiyor
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
Arkadaşlar, konu değişik yerlere gitmekteNeticede sürücü, araç, kullanım tarzı aynı iken trafik ne kadar çok artarsa tüketim değeriniz bununla doğru orantılı olarak artar,
Günümüz teknolojisinde -madem ki t-jetten bahsedilmiş- 1.4 turbo benzinli bir t-jet in tüketim değeri , dünyanın en kaliteli 1.4 turbo benzinli motoru ile en kalitesiz motorunun tüketim değerine yakındır.Aynı özellikteki bu makinelerin tüketimleri arasında en fazla %10 fark vardır,
Eğer ki t-jet 10lt yakarken örneğin bir astra 1.4 turbo nun ya da herhangi bir tsi nin (diğer tüm şartlar sabitken) 6lt yakacağını iddia etmek ya da tam tersini iddia etmek herşeyden önce marka fanatikliğidir...
usta sen beni tanıyomusun hayır , beni hayatında hiç gördünmü hayır ? ozaman sanayiye gidip gitmediğimi nereden biliyorsun ? ben geçtiğimiz 4 sene sanayiden çıkmadım aracım yüzümden en sonundada allaha şükür gittim fiat aldım.. çokta memnunum ayrıca ortaya bi laf attın "Bu tjet nasil biseydir piyasada pek duyulmamis hangi ustaya sorsam yanasma dedi" bizde karşılığında tjet kullanıcısı olarak cevap verdik , burda kimsenin ne sana nede bi başkasına yalan borcuda yok yalan söylücek halide yok.. neyse onu konuşup onu söylüyoruz..
ayrıca ben şu mentaliteyide anlamıyorum yahu fabrikası bursada (türkiye sınırları içerisinde) olan bi firmanın aracını almışım 1000'den fazla yetkili 5000'den fazla özel yetkili servisi olan bi aracı niye sanayideki Ökkeş ustanın ellerine teslim edeyimki ?
hiç sözlü atışmalara gerek yok güzel kardeşim ister inanırsın ister inanmazsın biz kullandığımız aracın özelliklerini söylemişiz ki ben konuyu açan arkadaşın sorusuna yeterli cevapta vermişim , uzatmaya lüzum yok.. inanmıyorum der çeker gidersin sana burda sen bize inanmadın vay hain diyecek halimiz yok paşa gönlün saolsun..![]()
![]()
konu ne zaman tjet olsa olay cikiyor forumda.. arkadaslar yakit derdine dusecekseniz mjet alin, aractan keyif alacaksaniz tjet'e binin. ama tjet'i de 50-60 km/h da kullanip da oldurmeyin yaa![]()
Bende bir t-jet kullanıcısı olarak bildiklerimi aktarayım size; yaklaşık 1 yıldır t-jet sahibiyim birkaç ay benzinde kullandıktan sonra turbo araçlar için uygun olan kiti (zavoli süper kit) taktırdım ve 20 bin km'dir hiçbir sorun yaşamadan keyifle aracımı kullanıyorum. Birkere şunu belirteyim çok takıldım çünküaşırı yakıt tüketimi? Turbo beslemeli motorlar çok yakmaz aksine daha az yakar. Benzinde iken sıkışık İstanbul trafiğinde 8.9 lt ortalama ile geziyordum, Şehir dışında ise sakin kullanımla (ortalama 100 km sürat) 5.5 lt yaktığım oldu bu aracın gerçek yakıt tüketimi litre bazında budur, sizce bu çokmu? Ustanız sadece tam olarak bilmeden araştırmadan konuşmuş yoksa ustanızı kötülediğimiz yok.
Fiat'ın t-jet motoru gayet sağlam ve çok verimli bir motordur, siz bakımlarını düzenli şekilde ve zamanında yaptırırsanız kolay kolay arıza çıkarmaz. T-jet zevk arabasıdır eğer piyasaya bakarak söylentilere bakarak alacaksanız bence de almayın, önce kendiniz araştırın sorun, söylentilerle size söylenen yanaşma vs gibi cümlelerle hareket etmeyin.
MTV hakkında bilginiz yok galiba vtec dediğiniz araba 98 model giripde bakın vergisi kaç parasizin aracınızdan daha ucuz.
Sözümü yanlış anlamayında
İş lafa geldimi herkesin azında vtec ama nedense iş icraata gelince kimsede göremedik
Sizin aracınızın yıllık vergisi 350 tl civarı vtec in 250 tl![]()
Abicim elbette biliyorum bende bunları i-Vtech de alabilir modelli. Tek şart MTV değil ki. Honda ile bir kaza yap bakalım sana kaç lira fatura çıkartacak o 98 model araç git bir de punto ile yap. Honda dan anlayan kaç usta bulacaksın tofaştan anlayan kaç usta.Laf meselesi değil bu.Eğerki performans diyorsan tarat neti youtube falan vtech in tjet ile nasıl kapıştığını görürsün. Ben alırmıyım vtech yada tjet. Hayır almam 1.3mjet varken.
şimdi öncelikle hondanın parçaları araç sektöründe aşırı ucuzdurheleki 98 model honda parçaları kuş serisi gibi yığınladır ve ucuzudur. emin ol punto daha pahalıya patlar , ayrıca "Vtech" değil "Vtec"
gelelim vtec vs tjete , vtec tjectle kapışamaz çünkü vtec dediğin araç turbosuz motorlu 1.6 100hplik bi araç oysaki tjet turbolu 1.4 motorla 120 beygir çıkartan bi araç , vtec 0-100 11 saniyede alamazken tjet 0-100ü 8 saniyede alır.. son hızlarda ise vtec alır derler ama alamaz öyle bi dünya yok eğer yakalarsa alır
vtec 200'e gelene kadar tjet 3 kere 200ü görür
hız dersen tjet vtecten daha hızlıdır..
vtec atmosferik motorların içerisinde en hızlısıdır çünkü enjeksiyon tipi "vvc" ' dir.. ama turbo ile başa çıkamaz.
ayrıca hondanın ustası diye bişey yoktur honda motoru dünyanın en nizamı ve düzenli motor yapısına sahiptir.. o yüzden motordan anlayan her usta hondayı tamir eder..
galiba sen typer la karıştırdın usta..![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri