Arkadaşlar en son araştırdığımda, IHI vl 36 ve 37 turboların malesef tamir takımları piyasada mevcut değildi.
Printable View
Arkadaşlar en son araştırdığımda, IHI vl 36 ve 37 turboların malesef tamir takımları piyasada mevcut değildi.
ne servisten ses seda var ne müşteri hizmetlerinden yedek araçta verilmedi daha,hergün arıyorum 444 22 55 i sanki bant kaydı ile konuşuyorum hergün aynı şeyler en ufak bi geri dönüş ve bilgi falan verildiği yok sabır diyorum bakalım...
biz nekadar uyanığız diye gecinsekte sadece kendi başımıza gelen kadar tecrübemiz yedek araç verme zorunluluğu varmı firmaların birde yedek parça bekleme süresini bilen yok mu ?
ya tüketici heyetine belli bi süre geçmeden gitmenin bi işe yarayacığını sanmyorum araç 1 aydır serviste ama araya bayram falan girdi bi 10 günde ben beklettim parça bulucam diye,ayın 1inde parça isteği ve yedek araç talebi acıldı yasal süre buzaman başlamış oldu...orjinal dışı kullanmak istemiyorum garanti sebebiyle.
Bildiğim kadarıyla siparişten itibaren parça temin süresi azami 30 gün dür.
bizim insignia 1.6 turbo bozmuştu . turbonun verdiği hasarlarla birlikte turbo değişti üstelik garanitinin bitimine 5 gün kala
anlamıyorum ne demek garantiye girmiyor garantisi varsa aracın yapmak zorundalar...
garantiye sokmamak için ellerinden geleni yaptılar...garantiye girmeme sebebinide söyliyim...aracın 60 bin bakımında değişmesi gerekenler alternatör kayışı şanzıman yağıymış motor yağı ve filtrele ilaveten...aracın yağ bakımı var alternatör kayışı ve şanzıman yağı değişmediği için 60 bin bakımı eksik yapılmış oluyor ve garanti kapsamı dışına cıkıyor.
adamlara tamam şanzımanım ile alternatörümü garanti dışı bırakın turboyla ne alakası var diyorum adamlar yok bakımlar tam olucak diyorlar mantık yok konuşmalarda kurallar var.
bozuk turbo bendeydi servisin müşteri temsilcisi aradı bozuk turboyu istedi beni madur etmemek (yedek araç bulamadıkları veya yırtmak )için yeni turbo gelene kadar tamir yoluna baş vuracaklarını söylediler ben her yere yolladım ama sonuç alamadım bakalım bunlar ne yapacak .
yai anlatsam bitmez saçma sapan konuşmalar bakımlar 20-40-60-80 diye gidiyormuş aradaki bakımların hiç bir getirisi yok diyorlar aracın her 10 bin bakımıda var ayrıyetten ve o konuşmadan sonra 58 binde yapılan bakımı tam 80 bine ayarlamıştım bakımdan sonrada bozulacağı tuttu işte bakım aralığı 22000 oldu diyede laf ettiler...hoş ben dışarda yine 10 binde bir yağını değiştiriyorodum zaten
yani aşağı yukarı her marka araca bindik ama bu tip bir olay ilk defa başımıza geldi.
ben garantiyi falan geçtim zaten kardeşim paramlada alamıyorum.....
öncelikle forumda ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler
ve bozüyük otomotiv müşteri temsilcisi nilay hanım ve yavuz beye de ayrıca teşekürler şahsi olarak!!
arkadaşlar bugün aracımı aldım servisten 1 hafta önce nilay hanım sayesinde aldığım yedek aracıda teslim ettim,
araca turbo bulunmuş nasıl olduğunu bilen yok 1800 turbo+200işçilik=2000 tlden %10 indirimle 1800 tl ye mal oldu araç şuan eskisindende iyi durumda 4000 devirde turbo başınç azaltmaya başlıyordu boosterda şimdi 5000 devire kadar full basıyor üst devirler bariz daha iyi eskisine nazaran ve 2 yıl da garantisinin olması cıkma veya başka turbo uydurmaya çalışmamakla doğrusunu yaptığımı düşünüyorum.
Kesenin ağzını açmışken t-jet motorda lpg kullanan arkadaşların memnuniyetini okuduktan sonra kafama yatmıştı servisten cıkınca hemen lpg taktırmaya gittim ve onuda hallettim 1750 tlyede BRC marka lpg taktırdım ve gercekten hiç yadırgamadım benzinden hiç bi farkı yok gidişinde ve gaz benzin geçişini hissetmiyorum bile şuan itibari ile cok memnun kaldım bakalım yakıttada yüzümü güldürür işllh.
Gözünaydın Salih, sorunun hallolmasına sevindim.Kazasız belasız, ekonomik sürüşler dilerim...
sorununuzun çözülmesine bende sevindim valla
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim..
Merak ettiğim birkaç şey var. Araç muratın eski aracımıydı? Birde turbodaki problem neydi ne olmuş turboya onu öğrenebildiniz mi?
Nasıl bir sorun yaşadınız?
Hocam geçmiş olsun..
evet aracı murattan aldım oda yardımcı oldu sağolasın bu konu hakkında,turbo 5000 km önce belli etmişti aslında vızıltı şeklinde ses yapmaya başlamıştı ses ne coğaldı ne azaldı hep aynıydı ama arabada bi anormallik yoktu en son 80binkm bakımına girdi servise,aracı aldım eve giderken araç cekişten düştü tam basamıyodu turbo geri servise gittim mil boşluk yapmış,gövdesi çatlamış tamirlik bi durumu kalmamış ses gelmeye başladığında söktürüp baksaydık belki tamirle kuratarabilirdik ama oda cok sağlıklı bir iş değil bence.
teşekkürler arda arabayıda iyi parlatmışlar motor temizlği falan pırıl pırıl her yeri cok hoşuma gitti :)
ya artık aile sorunu olacaktı sorunu cözülmeseydi babam nerden buldun bu arabayı falan demeye başlamıştı :)
teşekkürler içim rahat gercekten biraz tuzlu oldu ama...
sağolun inşallah bidaha ağır arızası olmaz..
teşekkürler hallettik sonunda :)
Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.