Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
zannetmiyorum sorun olacagını. sonucta sıkıntı cıkarsa servise gitmeden takarsın hemen soketi yerine. ama start stopu hiç kullanmama ragmen soketi cıkarıp iptal etmedim mesela her seferinde dugmeye basıyorum.
Kesinlikle soketi çıkarma taraftarı değilim bende senin gibi, düğmeye basmak daha risksiz..

Sorun olmaz demene gelirsek ; bence sorun olur. Fiat 'ın dahi servis çalışanları söketi çıkardığımızı ve sonra servse gelmeden taktığımızıda anlar

Aklıma gelmişken paylaşayım, benim aracın aynısından (Multiair Dynamic 105 hp) arkadaşımın akrabası almıştı. Normal bir şekilde sadece gidip xenon taktırmak istemiş ve far sis olarak taktırmış dışarda. Aradan 5 ay kadar zaman geçmiş kontağı basmış start-stop kendiliğinden devre dışı olmuş. Düzelirmi diye 2 gün beklemiş ancak aynı şekilde kalmış. Servise gidip durumu belirtmiş, elemanlarda bilgisayara bağlamışlar ve aynen dedikleri ; "far xenonları bağlatmışsınız ve aküden almışsınız bu yüzden bozulmuş. Çıkarıp gelmeden bakamayız" . Tabiki farlardaki xenonları söküp hemen gidilmiş sorunu halletmişler. "Eğer yine takarsanız aynı sorunu yaşarsınız ve başka yerlerden de problem çıkabilir. Birdahaki sefer de bu sorununuzu çözmeyiz" demişler.

Bu olay ben araca xenon takmadan önce olmuştu, oyüzden ben de farlara takmaktan kormuştum.. Sislerde var ancak farlarım normal.. Gereksiz bir özellik, hadi koydunuz madem böyle bir tuş neden bir kere basarak tamamen kapatamıyoruz da her kontak çevirmemizde basma gereği duyduruyosunuz ...