Arkadaşlar evomda fren problemi yaşıyorum bu sıralar.. Peşpeşe git-gel 1000km gibi yol yaptım 3-4 kez ve herseferindede yolcu ve bagaj doluydu yolculuk esnasında.. kmde 30.000e dayanınca balataları yarıladık diye düşünüyodum.. Serviste 20.000 bakımını yapan usta arkadaşımdı okuldan ve 20.000 bakım zamanı balatalara baktığımızda bayağı et kalınlığı vardı. 3 gün önce yüksek hızda sert ve uzun bi fren yaptığımda pedalın şiştiğini hissettim ama disklerin ısındığını bildiğim için yolda 15-20 km (hatta daha fazla bile olabilir) devam ettikten sonra soğudu doğal olarak ve frende hissedilir derecede bi fark yoktu.. Ertesi sabah işe giderken fren pedalının her zamankinden daha düşük olduğunu hissettim ve o gün içinde vaktim oldu arkadaşımın dükkanında balataları söktüm. Balataların kavrulduğunu ve baya azaldığını gördüm ama yerine taktım.
Sonuçta bunları değiştirmek lazım.. Önerilerinize gelecek olursak

1) Çıkan balataların markası kaliperlerinkiyle aynı, yani ATE. ATE nin iyi bir balata olduğunu biliyorum.
2) EBC markanın GREEN STUFF modelini mi alsam diye düşünüyorum. (Fiyatı 130 TL)
3) Yada şöyle düşündüm, 1.3 multijette te 75hp ile 95hp lerin balataları farklı oluyomuş. Onunda serviste fiyatı 75hp nin balatasından daha pahalı diye duydum. Acaba serviste 95hp nin balatalarını takarsak daha iyi bi performans alır mıyız? (Sanırım daha geniş yüzeyi var)

Birde sorum olacak.. Balataları değiştirdiğimizde acaba o fren pedalındaki boşluk yukarı gelecek mi, yoksa hayal mi kuruyorum