opar marka 50 tl :)
Printable View
Abi yapma opar nasıl şişmez.
1 kere kullandım 5000 km kadar 20 kere şişirmişimdir balataları. 150 den 70 gibi hızlara çokta sert olmayan şekilde düşünce bile şişip leş gibi kokmaya başlıyordu.
Şişmeyen fren - balata olması için, frenlere 1000 tl harcamak gerekir, performans kit takmak gerekir. Şu anda piyasada satılan her türlü balata şişiyor.
Bende de opar marka takılı sanırım 45 bin km oldu 80bin bakımında usta bi 4-5bin daha gider demişti ancak bu hafta içi gidip değiştircem.
Arkadaşım şişme yok demesinden kasıt sanırım oda benim gibi çok yüksek suratlı kullanmıyor haliyle de yaptığı frenleme mesafesi aralıklı olduğundan farketmiyordur. Bi kaç kere yüksek suratlı iken ani frenler ile 160-170lerden 70-50 gibi hızlara düşmek için uzun süre basılı tutunca bırakıp tekrar basana kadar pedal da sertleşme oluyor yalnız bu fren şişmesi ve balatanın tutmaması olayı otobüs kamyon vb tonajlı araçlar da çok daha belirgin oluyor ki 3-4 defa basıma geldi çok kötü bi duygu..
TRW marka anladığım kadarı ile normal gündelik kullanımlar için en makul mantıklısı gibi duruyor.
Konuyu açan ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
"EBC hariç disk ve balatayı beraber değiştirirsen, çelik hortum olmamasına rağmen.Buna inanabilirsin. 50 liralık Opar balata ile seramik-kevlar karışım bir balata arasında tabiki fark olmalı.
Benim kullandığım Green Stuff'lar 600 santigrat derecede bile optimum ısıda çalışıyor."
Bu arada yukarıda bir arkadaş sormuş. Green Stuff balatalar 4 disk için fiyat 220TL takım halinde.
Disk balata beraber alırsanız takım halinde 800TL civarı bir rakam oluyor. Aynı diskleri 2 takım balata ile kullanabilirsiniz.
Green Stufflar için link alabilirmiyim. Fire a uygun var mı balataları? Birde ötme falan yapıyor mu?
Seramik disk - kaliper takımı yokmu puntolar için? Yemin ediyorum frenlerin şişmesinden bıktım. Şehir içinde kullansam sıkıntı değilde uzun yolda sıkıntı yapıyor, birazda süratli gidiyorum virajlı yerlerde şişme yapıyor 4 - 5 kere üst üste frenlemeden sonra.
Poryaların hepsi aynı sanırım puntolarda bakmadım gerçi.
konuya ortadan daldığım için kusura bakmayın ama bi soru soracağım, şehir içi 80-90 km hızı geçmeyen kullanıcılar için ön disk-balata olarak ne önerirsiniz peki? benimkiler bitmiş alırken düzgün bişey alayım. anladığım kadarıyla balata trw alacağım ama diskte bosch mu dersiniz?
bosch un disklerine baktım (257mm olan) 110 tl diyor. birde trw nin diskini gördüm 230 tl diyor. sanırım trw daha iyidir, ama aradaki parayı vermeye değermi 90 ı geçmeyen sakin kullanıcı için?
Arkadaşlar balatayı nasıl ısıtıp şişiriyorsunuz düz yolda çözemedim. 2009dan beri punto kullanıyorum yokuşta indim düz yolda gittim devirli de kullanırım ama hiç şişme olmadı. Hiç kompresör kullanmıyor musunuz?