kafayı fazla takmayın sürün gidin diyorsunuz ama ...bi çok araç kullandım punto kadar kendine ve sağa sola taş fırlatan araçla karşılaşmadım...diğerleri bu sorunu nasıl çözmüşse ya da bu sorun diğerlerinde nasıl yoksa punto'da da olmasın...
Bu arada unutmadan; tasarım hatası falan yok![]()
Oz Büyücüsü
kafayı fazla takmayın sürün gidin diyorsunuz ama ...bi çok araç kullandım punto kadar kendine ve sağa sola taş fırlatan araçla karşılaşmadım...diğerleri bu sorunu nasıl çözmüşse ya da bu sorun diğerlerinde nasıl yoksa punto'da da olmasın...
aracım 7 yaşına yaklaştı, kmsi düşük ancak çok uzun yol yaptım böyle bir sorunla karşılaşmadım, gerçi taşlı yollara pek girdiğimi söyleyemem.
Ancak düşününce fiziksel olarak ön tekerlekten sıçrayan taşın oraya çarpması pek mümkün gelmedi bana. Falsolu bir hareket gerekmezmi?
Ne Mutlu Türküm Diyene!
aslında ben de nereye ne kadar taş çarpmış pek bakmıyorum...ama taşlı yollarda illaki bi kaç taş sesi duyuyorum kaportaya çarpan...ama nereye çarpıyor pek takmıyorum.
Tasarım hatası olarak görenler mi var ?![]()
TSİ Jetta.
Arkadaşlar, ben zaten kimsenin özellikle de Fiatın bu hatayı (Bana göre çok ciddi bir hata) dikkate almasını beklemiyorum. Neden ciddi bir hata olduğuna gelince de. Punto ilk arabam değil ve daha önce de iki adet Fiat sahibi oldum. Mareada ve Palioda bu sıkıntı yok.
Taşın falso yapması gerek diyen arkadaşlar lütfen arabanın arkasına geçip arabanın cizgisine bir bakabilirmisiniz.
Çamurluk çıkıntısının daha Fazla olduğu bir aracım var, Volvo S40. Hatta bilirsinizki Volvolar geniş omuz yapıları ile övünür. Nedense bu araçta da bu sıkıntı yok.
Neyse diğer arabalarla kıyaslamak tabiki gereksiz ama söyle bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim.
Bunu sadece standart dışı yolda taşın çarpması olarak düşünmeyin. Sıcak asfaltta da bazıların canını sıkacak durumlar olabileceğini düşünüyorum. Özellikle kış aylarında yollara dökülen tuz ve taşlarda aynı şekilde bu noktada zedelenme yapabilir. Yoldaki sulu karın soğuk havalarda bu bölgede biriktiğine sanırım bütün Puntocular şahittir. Sulu karın içindeki tuz bu noktanın daha da çok aşınmasına neden olabilir. Bu hususta Fiatın yada servisin hiçbir şey yapmayacağını biliyorum. Sadece bu kusura dikkat edin diye yazdım bunu. Aracının 6bin km'deyken bunu görünce canınız sıkılabiliyor...
Birde aracı aldıktan sonra bana buralara koruma yapalım diyen servisin lafına itibar etmediğim için pişmanım. Ve buradan şunu çıkarabiliriz onlar bu sıkıntıyı biliyor....
bendede yok sanırım orda taş izi ama çamurlu yoldan falan geçtiğim zaman tüm çamur marşpiyelde takılıp kalıyor yanlara pek çamur gitmiyor( sonradan taktırdığım marşpiyelin ön tarafı biraz çıkıntılı olduğundandır heralde). sorunu böylede çözebilirsiniz taşların arkaya gitmemesi için...
benim aracımda da çizik fln yok... bence tasarımı gayet güzel..
Görüyorumki bu sorunu yaşayan da var yaşamayan da, sizin bu sorunu yaşamamış olmanızı, (aracınızın lastik ebatını tahmin ederek konuşacağım) 175 taban genişliğine bağlıyorum. 1.4 benzinli active modellerde lastik ebatı taban 175 diye biliyorum.Buradan alakalı olarak sizin aracınızın fırlattığı taş zaten davlumbazda kalacaktır diye düşünüyorum.
hyundai excelde orada orijinalden plastik var ne amaçla yaptıklarını bilmiyordum.bunun için olabilirmi acaba =)
https://foto1.arabam.com/IlanFotogra...an_4014283.jpg
Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti........
bahsettiğin olay tüm araçlarda meydana gelmekte.tasarımdan ziyade fiatın camurluk çıkıntılarına gelebilcek taşlara karsı diğer firmalar gibi koruyucu bant yapıştırması gerekirdi diye düşünüyorum.207-megane-406 bir çok araç sayabilirim dikkatli baktıgınızda aynı bolgede korucu bantların olduğu görebilirsiniz.
bu arada 6 yasındaki arcımda maalesef aynı yerlerde taşlardan dolayı taş açıkları mevcut..
onrky
1.4 starjet 95hp
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri