Arkadaşlar, ben zaten kimsenin özellikle de Fiatın bu hatayı (Bana göre çok ciddi bir hata) dikkate almasını beklemiyorum. Neden ciddi bir hata olduğuna gelince de. Punto ilk arabam değil ve daha önce de iki adet Fiat sahibi oldum. Mareada ve Palioda bu sıkıntı yok.
Taşın falso yapması gerek diyen arkadaşlar lütfen arabanın arkasına geçip arabanın cizgisine bir bakabilirmisiniz.
Çamurluk çıkıntısının daha Fazla olduğu bir aracım var, Volvo S40. Hatta bilirsinizki Volvolar geniş omuz yapıları ile övünür. Nedense bu araçta da bu sıkıntı yok.
Neyse diğer arabalarla kıyaslamak tabiki gereksiz ama söyle bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim.
Bunu sadece standart dışı yolda taşın çarpması olarak düşünmeyin. Sıcak asfaltta da bazıların canını sıkacak durumlar olabileceğini düşünüyorum. Özellikle kış aylarında yollara dökülen tuz ve taşlarda aynı şekilde bu noktada zedelenme yapabilir. Yoldaki sulu karın soğuk havalarda bu bölgede biriktiğine sanırım bütün Puntocular şahittir. Sulu karın içindeki tuz bu noktanın daha da çok aşınmasına neden olabilir. Bu hususta Fiatın yada servisin hiçbir şey yapmayacağını biliyorum. Sadece bu kusura dikkat edin diye yazdım bunu. Aracının 6bin km'deyken bunu görünce canınız sıkılabiliyor...
Birde aracı aldıktan sonra bana buralara koruma yapalım diyen servisin lafına itibar etmediğim için pişmanım. Ve buradan şunu çıkarabiliriz onlar bu sıkıntıyı biliyor....