Alıntı eisenheim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aracımı aldığımdan beri siyah duman problemiyle uğraşıyorum. Enjektörlere 3 kez ayar yapıldı. Turbo basıncı iyi hortumlarda intercoolerde kaçak yok , motorda herhangi problem yok kompresyon testleri %95 çıktı. hepsi eşit durumda. Akışmetre yenisini alıp denedik sonuç yine değişmedi. Ve sağolsun usta dedik bağrımıza bastık bana üst silindir kapağını bile değiştirti.. Lanet araba vites değişimlerinde, kalkışlarda , rampa çıkarken ve beni en çok nefret ettiren şey klimayı açınca rolantide bile siyah duman atıyor.. Bütün yaz şehir içinde klima açmadım utandım desem yeridir. Ne zamam klima açsam aynadan baktığım zaman siyah duman görüyorum boru gibi atıyor. Düz giderken aracı zorlamadığım zaman problem yok. siyah dumanar zaten geçen kış ayından beri alıştım. Bugün aklıma geldi lan çıkart olum bakayım şu akışmetrenin fişini dedim. Araçta ne duman kaldı ne is.. Performans aynı , klimayı açıyorum siyah duman yok. Ara hızlanmalarda siyah duman yok . Bu seferde motor arıza ışığı yandı doğal olarak. Acaba bu motorun siyah duman atmasını sağlayan problem yazılımmı? Akışmetrenin fişini çekince normale dönüyor motor. Sıfır akışmetreyi taktık yine duman attı. ne arkadaş bu aracın derdi
araçta chip uygulaması var mı? eğer chip uygulamasından kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorsanız sitede cemal arslan sizin sorununuzu çözebilir...

bu arada benim tecrübem ise katalitik konvektör buraya baktırdınız mı?