Aracımı aldığımdan beri siyah duman problemiyle uğraşıyorum.Enjektörlere 3 kez ayar yapıldı.Turbo basıncı iyi hortumlarda intercoolerde kaçak yok motorda herhangi bir problem yok kompresyon testleri %95 çıktı hepsi eşit durumda.Akışmetrenin yenisini alıp denedik sonuç yine değişmedi.Ve sağolsun usta dedik bağımıza bastık bana üst silindir kapağını bile değiştirti.Lanet araba vites değişimlerinde,kalkışlarda,rampa çıkarken ve beni en çok nefret ettiren şey klima açıkken rölantde bile siyah duman atıyor.bütün yaz şehir içinde klimayı açmadım utandım desem yeridir.Ne zaman klima açsam aynadan siyah duman görüyorum boru gibi atıyor.Düz giderken aracı zorlamadığım zaman problem yok.Bugün aklıma geldi lan oğlum çıkart bakayım şu akışmetrenin fişini dedim.Araçta ne duman kaldı nede is...performans aynı klimayı açıyorum siyah duman yok,ara hılanmalarda duman yok bu seferde arıza ışığı yaktı doğal olarak.Acaba aracın siyah duman atmasının sebebi yazılım mı?Akışmetrenin fişini çekince araç normale dönüyor sıfır akışmetre taktık yine duman attı nedir arkadaşlar bu aracın derdi![]()
Konu kadir07 tarafından (10/09/2012 Saat 01:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazılarınızda kalın font kullanmayınız...
bana map sensörü ya da EGR sisteminde bir sıkıntı var gibi geldi...
araç kaç km'de?
debimetrenin fişini çekince duman gittiyse hava - yakıt oranına sıkıntı var demektir. Debimetre hatalı hava bilgisi gönderiyordur yada araçta chip var. Büyük ihtimal ECU'ya orijinal yazılım tekrar yüklendiğinde olay bitecektir.
Oyle duman var diye kapak degistirmekte yazik gunah nasil staymis o.. Araci servise goturmeyi denedinizmi? Aracin gidisi nasil?
Aracım 220.000km ye geldi ama silindir kapağını iticilerini vs. değiştirdik.Pistonların durumu iyi dediler açmışken bari sekmanları yenileyelim yatakları değiştirelim dediler hepsine eyvallah dedim.Motor sıfır gibi birşey oldu.Hepsini siyah dumandan kurtulayım diye yaptım ama belliki beni keklemişler.emin olun en az 3000tl harcadım boş yere.Meğer akışmetre fişini çekince herşey normale dönüyormuş...Siyah duman diye birşey yok artık motor arıza lambası yakıyor o kadar.Sabahtan beri araçla geziyorum yol bilgisayarını sıfırladım ş.içi ortalamam 8-8.5 lt olurdu artık psikolojikmidir nedir anlamadım ortalama 6lt civarında geziyor.Düşük devirlerde turbo devreye girmeden artık araç hızlanmaya daha istekli kalkışları fazla gaz vermeden yapabiliyorum.8 aydır boşyere milyarlar döküp uğraşmışım.Bilseydim baştan çekerdim şu fişi.2 kez servise götürdüm bişey yok diyorlar.Aldılar test sürüşüne çıkardılar usta benimde puntom var 90 lık böyle yakıyor ş.içinde diyor.Biz motora yazılım yükleyemiyoruz diyor nasıl servis bunlar.Eskiden 2007 model paliom vardı Birmotta yazılımı güncellenmişti.Hiç mi multijet motor görmedik hem yakıyor hemde duman atıyor işte.En son megachipsi aradım 650tl fiyat istedi orjinal yazılıma.Chipde 650 orjinalide yine 650.Bunlarda vicdan kalmamış.Küçük şehirde yaşıyorum usta bulmak zaten zor önüne gelen düdüklüyor.Bıktım vallahi böyle binecem artık...
Konu kadir07 tarafından (10/09/2012 Saat 01:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazılarınızda kalın font kullanmayınız...
Ankara şaşmaza Uzman pompaya enjektörleri gönderdik gitti geldi değişen bir şey olmadı. Bende aldım aracı kendim götürdüm biraz azalır gibi oldu duman. Bartına geldim baktım olacak gibi değil. Bu sefer usta aldı arabayı götürdü . Orda demişler üst kapak taşlanmış yanma odası daraldığı için yakıt fazla geliyor üst kapak değişmesi lazım. Bizde onlara uyduk. Değişen hiçbirşey olmadı. fazladan silindir kapağı sahibi olduk yok yere.Aracın gidişi çok güzel herhangi sıkıntı yok. Ama akışmetreyi devre dışı bıraktıktan sonra sanki torku anlık değilde 2000-3000 arası dağıtarak veriyor . Eskiden bir anda şahlanırdı. Şimdi hızlanma isteği 1000 devirde başlıyor. 3500 devire kadar gidiyor. eski halinden çok çok iyi oldu..Kalkışlarda daha az gaz veriyorum. ama akışmetrem neden devre dışı![]()
200000 km'de motoru yenilemiş olmuşsunuz olaya birde o yönden bakın ama paralar gitmiş haliyle.
Orijinal yazılıma gelince, haftaya salı ya da çarşamba Ankara'ya döneceğim. sanayideki güvendiğim beyincilere sorarım ne kadara yapıyorlar. eğer abartı fiyat çekmezlerse bana ECU gönderirsiniz yükletip geri gönderirim ben size.
Birde egzostan çıkan dumanın videosunu koyabilirseniz (debimetrenin fişi takılı iken; klima açık vaziyette attığı duman, hızlanırken attığı duman) biraz daha yorum yapabiliriz. Birde araç sabitken, motor kaputu açık, motor rölantide çalışırken ve gaz verinceki seslerinide ekleyin videoya.
Konu Du Hast tarafından (09/09/2012 Saat 20:18 ) değiştirilmiştir.
yazılımsal problem olduğu belliymiş zaten ama ustaların sağolsun...
valla çok makbule geçer. yarın ilk işim dediğiniz şekilde videoları çekip buraya koyacağım. Yeni beyin almayı veya çıkma bende düşündüm ama immobilizer olayı yüzünden o seçeneği eledim. Artık bagaja bir arkadaşımı koyup o şekilde çekeceğim videoyu. İlginiz için tekrar teşekkürler Can Bey
Can bey bu videoları çekebildim. Kamerada siyah duman pek belli olmuyor canlı gözle daha belirgin. Umarım bir fikir vermiştir.Bu arada kameranın mikrofonu çok hassas![]()
2. video upload oluyor şu anda. Biraz uzun..oda yolda giderken çektiğim video
MOV01491 - YouTube
Puntom - YouTube
Konu Ziyaretçi048 tarafından (10/09/2012 Saat 14:10 ) değiştirilmiştir.
Merhaba,
Öncelikle videolarınızı ve sorununuzu az çok takip ettim.Araç aşırı derecede sesli çalışıyor.İkincisi egzosla ilgili eski sahibi bence bazı işlemler yapmış onları orjinale çevirmeniz sizin faydanıza olacaktır.Onun haricinde kızdırma buji lambanızda yanıyor.Dördünden biri yanmış olsa gerek.Bana birde siboplar ayarsız geldi sesden dolayı çok fazla vuruyo gibi ama tabi diğer arkadaşların fikirlerinide duymak lazım.İnşallah kısa zamanda halledersiniz.Kolay gelsin...
Eflatun'a sormuşlar;İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan iki davranışı nedir?
Eflatun tek tek sıralamış,Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler.Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler.Ama sağlıklarını geri almak için de para öderler.Yarınlarından endişe ederken bugünü unuturlar.S...onuçta, ne bugünü, ne de yarını yaşarlar. Hiç ölmeyeck gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.
katalitik kon.'dan bana kalırsa. yazılımla alakalı değil bence
kendini yazılımcı sanan biri tecavüz etmiş arabaya belliki..kat. iptalininde etkisi vardır dumana çok..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Araç sesli çalışıyor eve ama aşırı değil. Kameranın mikrofonu çok hassas olduğu için nefes alışlarımı bile çekmiş. Egzos ise sadece krom egzos ucu var üzerinde. Ama giderken ıslık gibi ses çıkartıyor seviyorum o sesinisusturucu orjinal..Kızdırma rölesi geçen kış içine su aldı. Sabahları araba çok zor çalışıyordu.Yenisini taktık sorun çözüldü ama kızdırma lambası yanmaya devam etti. Kontrol ettik 2 kez bujileri hepsi sağlam. Sanırım röle yan sanayi olduğu için uyumlu çalışmıyor. Sübaplar ,hidrolik iticiler , horozlar , fincanlar üst kapak hepsi sıfır takıldı. Sanırım yazılımdan dolayı motor dengesiz çalıştığı için o aşırı sesli çalışmayı yapıyor. Yoksa multijetlerde sübap ayarı diye birşey söz konusu değilbildiğim kadarıyla
- Kızdıra bujisinin hata vermemesi için bilgisayara bağlayıp hatayı silmek gerekiyor.
- Rölantide duman vermesi normal değil onu söyleyeyim. Enjektör işemesi gibi duman atıyor.
- Hızlanırken çıkan duman fazla değil. Benimki de ani bindirmelerde duman atıyor. Gece arkada araba varken farları dumanın fazla gibi görünmesini sağlar onu söyleyeyim.
Egzost ucunu çıkartıp rölantide duman var mı bir bakmak lazım. boğuyor olabilir. Ama debimetrenin fişini çekince niye dumanı kesiyor? Katalatik konvektör v.s. gibi nedenlerden yapsa debimetre devreden çıkınca niye kesiyor?
Debimetreden veri gelmeyince ECU debimetreden gelen son veriye göre karışımı ayarlar.
Buradaki arkadaşlara, multijetçilere sorayım size geri döneyim.
Motor sesi normal, mikrofondan dolayı.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri