Aracın yıllık bakımını yaptırırken bugün ön kapılardaki hoparlörleri Alpine Spg-17C2 (6-1/2”(16.5cm) Koaksiyal 2 Yollu 240 w ile, arka kapılardakileri ise Sony XSF-1337SE 13 cm 3 Yollu 160 w hoparlörlerle değiştirdim. Yetkili servis Mersin Fiat Boranlar bu konuda gayet temiz ve titiz işçilik gösterdi. Kendilerine buradan tekrar teşekkür ederim.
Gelelim işlemlerin paylaşılmasına;
Önce ön ve arka kapı kartonları özenle söküldü.
Arka kapıdaki orjinal hoparlör...13cm
ön kapıdaki orjinal hoparlör...16cm
Orjinal hoparlörleri kapıya sabitlemek için atılmış puntaları matkapla çıkarıyoruz.
Ön kapıya takılan hoparlörün mıknatısının cama hiçbir şekilde temas etmemesi için araya pul atıyoruz.
Kapılardaki kablolarda ölçüm yapınca sarı renk sol kapıda turuncu renk sağ kapıda + olarak saptanıyor. Hatalı bağlama şansı yok.
Benzer işlemler arka kapı içinde uygulanıyor.
orjinal hoparlörler ile yeni taktığım hoparlörlerin mıknatısları arasında ciddi fark var. Biliyorsunuz işin sırrı büyük ve güçlü mıknatıslarda. Resimlerine bile baksanız yeter. Orjinal nasıl kaliteli ve temiz ses versin!
Özetle bu değişimin sonucunda arka taraf dahil olmak üzere kabinde %100 ses farkı oluştu. Memnun kaldım bu seçimlerden. 225 tl hoparlörler ve 50 tl işçilikle kulağımın pasını aldım
Elimdeki anfiyi bu şartlarda bağlama ihtiyacı duymadım. Volume 36'ya kadar seste hiç bozulma yok. Sonrasında cd çaların 4x36 wattı yetersiz kalıyor.
Teşekkürler Nazım usta ve Fiat Boranlar.
Video...
https://www.youtube.com/watch?v=LOcu...ature=youtu.be
2.video
https://www.youtube.com/watch?v=a3ii...ature=youtu.be
![]()
Konu VICEROY tarafından (06/08/2012 Saat 23:24 ) değiştirilmiştir.
Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...
araya somun değil de kasnak atılsa ses kaybı olmazdı.
EVO 1.3 MJ DYNAMIC
CHIP TUNNING
paylaşım için teşekkürler bende uzun zamandır düşünüyorum bu işi... sesten memnunsunuz,standart hoparlörlerdeki gibi yüksek seslerde çınlama cızırtı vs. de yoktur sanıyorum birde alınan 50 tl işçilik ücreti her serviste sabit midir acaba? çok soru sordumhayırlı olsun güle güle dinleyin
![]()
Teşekkürler. Servis ücretini sorarsınız fazla isterlerse emsal oluştu pazarlık edersiniz. İşin ehli olmayıp garantinizi riske atan media markt bile 60 tl işçiliğe çalışıyor ücret normal.
Sesi video kameraya alıp youtube üzerinden paylaşmayı düşündüm aslında ama kamera ve kayıt sonrası sizin dinlediğiniz sistemlerden gerçek sesi yansıtmam zor olur diye düşünüp açıkçası üşendim. Gerçek ortada resimlerdeki orjinal hoparlörleri kulaktan önce gözler reddediyor
Araya kasnak atma fikrini usta söyledi ama tedbirli gitmeyince birde mobilya işi ile uğraşmayalım dedik.Fakat kulağınızın duyacağı herhangi kayıp yok.
Hayırlı olsun güle güle kullanın.
EVO 1.3 MJ DYNAMIC
CHIP TUNNING
Teşekkürler. Bu sıkıntı hemen hemen her kullanıcıda var. Belki yol gösterici olurum bu paylaşımla.
Hoparlör seçiminde bir çok markanın sahteleri ve çin malları piyasada mevcut. Benim aldıklarım hepsiburada.com dan. Her ikiside vietnam malı ve sahtesi piyasada olmayan marka ve modeller.
Seçiminizde anfi bağlamayacaksanız, doğru sesi almak için component sistem hoparlör almayıp, koaksiyal almalısınız. Birde tek yollu sağırları değil, 2-3 yollu tercih ederseniz arka kapıdan gelen stereo müzikteki dolaşan bateri ve zil seslerinin ayrıntılarını duyarsınız.
Bilmediğimden ve öğrenmek için soruyorum kusura bakmayın arka hoparlörler 16.5 luk değil mi ? 13 takmışsınız farketmiyo sanırım. teşekkürker
Ön 16,5 cm arka ise 13 cm. Arka kapıda cam tam aşağıya inmiyor bunu avantaj olarak kullanıp orayada 16 cm sığar gibi görünüyor ama lüzumu yok. Sony hoparlördeki güç emin ol yetiyor.
Seni gidi cıstak viceroy ; ) ağzinin tadini bilion maşallah... Hayirli olsn gule gule kullan cihazi biiliorum cok iyi bir tercih ...
S e l l e k t ö r ü ç a k P u n t o ' n a y o l a ç . . .
Hayırlı olsun !! Uygn bi zamanda buluşup seside dinlemek isterim. belki biraz kıskançlık yapar aynı sizin yaptığınız ssistemi kendi arabama da taktırırım.
Bu arada öndeki tizleri iptalmi ettiler yoksa onlarda çalışır durumdamı hala??
Konu alibozpinar tarafından (06/08/2012 Saat 18:40 ) değiştirilmiştir.
alpıneler benim palioda önde var gayette iyi jbl basla nokta olayıdır.
Teşekkürler. Uygun bir fırsat yaratmak lazımUlaşılmaz değil aksine en az masrafla birçoğumuzun ulaşabileceği sisteme nokta atış diyelim
Jbl ve özellikle pıoneer da arz talep meselesinden dolayı sahte piyasada çok var o yüzden cesaret edemedim. Alpıne araç hoparlöründe hakikaten başarılı.
Konu VICEROY tarafından (06/08/2012 Saat 18:54 ) değiştirilmiştir.
İyi forumlar. Bende puntoma böyle bir ses sitemi yapmak istiyorum. TEmiz ve net ses versin istiyorum . Acaba Fiyat olarak size montaj dahil ne kadara geldi ?
Üst yazılarda belirtmiştim tekrar yardımcı olalım. Hoparlörler Alpıne+Sony 225 tl ve işçilik 50 tl. Üstelik toplam maliyeti 6 taksite bölerseniz... Daha ne olsunYalnız beklenti ve amaç çok önemli. Temiz ve kaliteli ses aranıyorsa bu iş doğru, güç aranıyorsa anfisiz imkanı yok!
Ustayla ortak fikrim kapılara uygulanacak daha fazla güç kapıların tırlamasıyla son bulur çünkü kapı kartonlarının iç kısmındaki beslemeler (beyaz kısım) çok zayıf. Basın kapıyı kabin olarak kullandığı ortamda sesi izole etmesi imkansız aşırı güçte.
Sesi az önce kameraya aldım. En kısa zamanda video olarak burada paylaşacağım.
Konu VICEROY tarafından (06/08/2012 Saat 20:15 ) değiştirilmiştir.
gözün aydın abi güle güle kullanumarım uzun vadede memnun kalırsın. kaliteli ses konusunda 3 yollu hoparlör cidden çok farkediyormuş bende ovalleri takınca farkettim..
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
Teşekkürler can3 yol full range ayrıntı demektir. Stereo hi-fi de hoparlör seçiminde servet değerindeki tüm hoparlörlerde olmazsa olmaz şarttır. Arabada da bu fark kulakla duyulur dar kabinde.
Arkadaşlar becerebildiysem video burada... Dinler ve yorumlarsanız sevinirim.
punto evo ses sistemi - YouTube
![]()
kendimi batary nin başında konsere hazırlık yapiyor sandım bi an![]()
EVO 1.3 MJ DYNAMIC
CHIP TUNNING
Fehmi duymak istediğim en güzel sözcükleri kullanmışsın ağzına sağlık.
Ben müzikte gerçek sese yaklaşabilmek için özellikle ev hi-fi ses sisteminde ciddi paralar harcamıştım. Arabada bunu cüzzi şekilde toparlayabildiysem ne mutlu bana. Sağol.
Video kayıdındaki dijital ses kaydını bilgisayarınızdaki bağlı ses sisteminizle orantılı şekilde duyarsınız.
Konu VICEROY tarafından (06/08/2012 Saat 20:38 ) değiştirilmiştir.
gerçekten temiz ses ancak daha bol bass lı bir şarkıyla da duymak isterdim,basslarda bozulma en sinirimi bozan şey standart hoparlörlerde!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri