Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
76 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Hoparlör montajı resimli.

Mehmet SOVUK
    Mehmet SOVUK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 51

Ben zaten sadece sinema sisteminden bahsetmiyorum. Bose zaten dunyaca bilinen ve en onde gelen markalardan biri. Istanbulda olsaydiniz da ben sizi Torium AVM'ye goturup oradaki bir magazanin tavaninda bulunan Bose ses sistemini dinletseydim, kac tane de aralara woofer konuldugunu ve icerideki muzik kalitesini bir dinleseydiniz. Bas olayini sadece sinema sistemiyle bagdastirirsaniz hataya dusersiniz. O magazadaki sistem tamamen muzige dayali bir sistem ve onda da bas kullaniliyor. Valla ben kendimi size ifade edemiyorum galiba. Forumda binlerce uye var isterseniz bi anket acin kac kisi bas olmayan bi sistemi destekler bi gorelim. Dedigim gibi bu konu dipsiz bir kuyu kimi insan sizin dinlediginiz tonu sever kimisi de benim savundugum tonu.
    Avcılar - Istanbul

S. Togay
    VICEROY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 80

Sinema sisteminden bahsetmediğiniz anda geriye hi-fi sistem kalır. Bende diyorum ki hi-fi sistemde wooferın yeri yok. Bu 2x2=4 kadar tüm dünyada hem üreticilerin hem de hi-fi dergilerinin bile yazdığı net bir gerçektir. Arabada dinlenilen müziğinde stereo hi-fi sınıfında olduğunu tartışamayacak durumdaysak zaten konuşacak birşey kalmıyor.
    İşin teknik kısmını hem sözel hem görsel matematiği ile anlattım anlamadınız ya da sadece sinemaya dayayıp bıraktınız. woofer dan yayılan bas ses sinyallerinin girişimini sağlayacağı fiziksel ortamın araç içerisinde olmadığını da yazdım. Woofer sahibi araçlarda kulağın duyma eşiğinin (300hz-3000hz) dışında gelen geniş sesin,kamera kayıtlarında kesintiye sebep olduğunu görebilirsin ki bu bile kabin içi sağlıksızlığın direk işaretidir.Dinleme yaptığınız showroom daki metrekare ve köşeli duvarların sayısıyla,sesin girişim yaparak kulaga gelişiyle araçtaki küçücük bagajı birmi tutuyorsunuz da woofer gerekliliğini tartışıyoruz.
    Bunları anlamak ya da kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek.
    İstanbulda show roomlarda dinleyip kulağınızda kalan sesleri hem sinema sistemi hem de streo hi-fi olarak hi-end olarak evde dizdim, ben her gün yaşıyorum.
    Anlamakta direndiğiniz ve burada yazıştığımız her satırı gezdiğiniz show room sahibi ile paylaşmanızı öneririm. Yazdıklarımdan farklı bir cümle kullanmayacağı konusunda da sizi temin ederim. Wooferlı bir pro stereo hi-fi sistemi dinlemek istiyorum derseniz adam ciddi alıcı olarak bile görmez. Stereo hi-fi entegre ya da lambalı hiçbir anfi ya da power anfide arka çıkış kısımda woofer bağlantısı bulunmaz Sadece bir yada iki çift front hoparlör bağlantısı mevcuttur aklınıza gelebilecek her markada. Yok efendim bağlantısı var derseniz işte o anfi değil receiver dir ve sinema sistemi için satılır. Stereo müzikte dinleyemezmisiniz? Evet ama 2 sayfadır yazdığım gibi enstrumanlar ve insan sesleri ayrıntıları kaybeder. Araç için üretilen anfilerde bile incelerseniz front çıkışların haricinde ekstra woofer çıkışı yoktur. Mono ek power anfi satın alıp,woofer için ayrıca bağlarlar ki bu bile üreticinin standartları dışında oluşan talep meselesidir.
    Kör dövüşü misali içerisinde teknik bilgi kapsamayan cümleler ile başlığı şişirmeyelim derim. Forumdaki her üye bu alanda özel zevk edinip, yol alamak durumunda değil, bu konularda teknik birikimede sahip olmak zorunda da değil. Ama yazdıklarımdan bilmedikleri ne varsa illaki tecrübe etmişlerdir. Öyleyse de başlık her türlü amacına ulaşmıştır. Saygılar.
    Konu VICEROY tarafından (07/08/2012 Saat 16:58 ) değiştirilmiştir.
    Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

abiler cidden çok şişti muhabbet. herkes kendi zevkine ve bütçesine göre yapmış sistemini. onda o var bunda bu yok boşverelim.
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

Mehmet SOVUK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Konunun bu kadar uzayacagini ben de tahmin etmezdim . Herkes kendine gore biseyler yapiyor ve yaptigi sistemden de keyif aliyorsa bence sorun yok demektir. Siz bu sekilde keyif aliyorsunuz ben bahsettigim sekilde, bence olay bundan ibaret. Hi-fi olur veya hi-end olur kimin nasil hosuna giderse oyle yapsin. Ben uzatmiyim diyorum ama siz surekli konuyu uzatiyorsunuz. Ben kendi gorusumu dile getirdim bu konuda rahatim. Size bir de mesleginizi ve bu muzik sistemleriyle ilgi sureniz ve evinizdeki sistem haric bu konuda farkli ne gibi deneyimleriniz oldu bunu sorbilirmiyim? Ya da sadece tecrubeniz evdeki ses sisteminiz ve okuduklariniz ile mi alakali bunlar hakkinda bilgi verirseniz sevinirim.
    Avcılar - Istanbul

S. Togay
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz

Sorularınıza cevap vermek, konuyu genelden alıp özele taşımak anlamına geleceğinden cevapsız bırakıyorum...
    Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    montaj malesef çok başarısız, o somonlar falan çok komik olmuş atrıca zamanla gevşeme yapıcak bence uygun bir zamanınızda mdf bilezik yaptırın araya..
    Yorumun için teşekkürler.
    Resimli anlatımın içerisinde yazdığım gibi Fiat Mersin yetkili servisi Boranlar da gerçekleşti montaj. Kapı kartonlarını hemen hemen her gün punto söken kaporta ustası söktü. Ölçüm ve lehimleme,sabitleme işlemlerini ise elektrik ustası yaptı. Titizlikle yapıldı derken aracın kaporta kısmında ve takılan hoparlörlerde hiçbir şekilde zedelenme olmadı,teknik hataya fırsat verilmedi. Serviste işlemler işin ehli ustaları ile gerçekleştirildi. Araya atılan somunların gevşememesi için üzerine özel bir sıvı sürüldü ki anahtarla bile söksek sonrasında zorlayacaktır.Faturaya işlenen işlem de aracın garantisini riske atmadı. Mdf bilezik işi ise servisin değil tanıdık bir mobilyacının yapacağı iş olduğundan üstüne düşmedim. Kapı kartonunu sabitledikten sonra ön kapıdaki hoparlör bas yuvasından sesi kabin olarak kullanıp alabildi. Herhangi bir kulağın duyduğu kayıp söz konusu değil.
    Konu VICEROY tarafından (07/08/2012 Saat 17:43 ) değiştirilmiştir.

Mehmet SOVUK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

O halde soruma ozelden cevap verebilirsiniz? Ben sizin bu konudaki tecrubenizi ve bilgi birikiminizi nasil elde ettiginizi cozmeye calisiyorum. Ben mesela bu duruma eski Dj oldugumu soyleyerek aciklik getirdim, yani tecrubemin burdan geldigini yazdim. Bunda bi sıkıntı yok ki.
    Avcılar - Istanbul

İlker Cengiz
    icngz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 45

Resimdeki ustam Nazım usta.Boranlar servisine gidersem önce onu bulurum.her konuda yardımcı olur.Eminim işini en iyi şekilde yapmıştır.soyadı gibi müthiş bi adam

matadorcuk
    Ziyaretçi matadorcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yenı hoparlorlerınız hayırlı olsun.ama ışcılık dandık hoparlorun altına somunmu koyulur yaa.Ben hoparlorlerımı kendım degıstırdım valla kendı ıscılıgım supermıss

Tayfun AKTÜRK
    Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 140

Alıntı VICEROY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorularınıza cevap vermek, konuyu genelden alıp özele taşımak anlamına geleceğinden cevapsız bırakıyorum...

Yorumun için teşekkürler.
    Resimli anlatımın içerisinde yazdığım gibi Fiat Mersin yetkili servisi Boranlar da gerçekleşti montaj. Kapı kartonlarını hemen hemen her gün punto söken kaporta ustası söktü. Ölçüm ve lehimleme,sabitleme işlemlerini ise elektrik ustası yaptı. Titizlikle yapıldı derken aracın kaporta kısmında ve takılan hoparlörlerde hiçbir şekilde zedelenme olmadı,teknik hataya fırsat verilmedi. Serviste işlemler işin ehli ustaları ile gerçekleştirildi. Araya atılan somunların gevşememesi için üzerine özel bir sıvı sürüldü ki anahtarla bile söksek sonrasında zorlayacaktır.Faturaya işlenen işlem de aracın garantisini riske atmadı. Mdf bilezik işi ise servisin değil tanıdık bir mobilyacının yapacağı iş olduğundan üstüne düşmedim. Kapı kartonunu sabitledikten sonra ön kapıdaki hoparlör bas yuvasından sesi kabin olarak kullanıp alabildi. Herhangi bir kulağın duyduğu kayıp söz konusu değil.
    Dostum kapı sökmek kolon bağlamak zor birşey değil.. o yüzden referans vermeye gerek yok ben kendim söküp takıyorum, mobilyacıya değilde bu işleri yapan tesisatçıya gidersen bilezik bulursun.. ayrıca o somonlar loctite ilede gevşer.. öyle bir montaj olmaz sesteki kaybı zangırdamayı benim kulağım duyar ..

her zaman yaptırdığımız iş güzel olmak zorunda değil neden körü körüne savunuyorsun anlayamadım.. hiçbirşey yolmasa mid-midbas bu tonlar uzundur darbelidir kolonun çemberinin flansa basması gerekir..

matadorcuk

Alıntı Mehmet SOVUK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ne diyeyimki abicim, ben bildiklerimi ve tecrubelerimi paylasmaya calistim. Takdir sizlerin. Ama benim icin, benim muzik kulagima gore bas olmazsa olmazlardandir.
    Sızınle muzuık zevkımız aynı galıba,Avrupayasından anadolu yakasına bagajda bısı goturmem gerektı.bası cıkardım bagajdan malzemelerı doldurdm.abı gıdıp gelene kadar sıkıntıda patladım yaa.Bassız bı arac dusunemem.

Mehmet SOVUK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Ufuk evet ben de bas'i seviyorum. Illa bas ile ortaligi yikmak digil onemli olan, muzigi tamamlamasi ve kulaga hos gelmesi. Arkadasimiz bana biraz alindi galiba, ama benim savundugum seyi anlamak istemedi. Hi-fi sistemde tamam subwoofer'a ihtiyac yok, fakat benim anlatmak istedigim su anda yapilan muzikler genellikle bas agirlikli sarkilar hi-fi olarak dinlendiginde cok keyif vermez diyorum ben.
    Avcılar - Istanbul

matadorcuk

Alıntı Mehmet SOVUK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ufuk evet ben de bas'i seviyorum. Illa bas ile ortaligi yikmak digil onemli olan, muzigi tamamlamasi ve kulaga hos gelmesi. Arkadasimiz bana biraz alindi galiba, ama benim savundugum seyi anlamak istemedi. Hi-fi sistemde tamam subwoofer'a ihtiyac yok, fakat benim anlatmak istedigim su anda yapilan muzikler genellikle bas agirlikli sarkilar hi-fi olarak dinlendiginde cok keyif vermez diyorum ben.
    Katılıyorum sana,ılla ortlıgı yıkmak gerekmıoyor ama kısık sseste bıle bass tamamlayıcıdır benım ıcın.Bası soktugumde eskı zamnlardakı radyoları dınlıyomusum gıb gelıyor bana

irfan cuşinsa
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

bence alınacak bir konu olmamalı. hi fi sistemlerde kullanılan hoparlörün hacmi hesaplıdır kabin özel ahşaptan yapılmş ve özel akustik verilmiştir.bas çapları en az 20-25 cm olduğu için düşük frekansları verebilrler.kaldı ki dinlediğiniz ortam sessiz olduğu için tüm tınıları alırsınız.
    iş otomobil olunca tüm şartlar değişir,kapıda kullanılan hop. çapı bellidir. istediğiniz yalıtımı yapın ahşap kabindeki akustiği elde edemezsiniz yol gürültüsü eklenince bas gibi düşük sesleri kapıdan duymanız iyice zorlaşır.araca takacağınız hop.ü ahşap kutuya koysanız evde güzel ses alırsınız ama, araçta herşey değişiyor. o yüzden araçta sql sistemde mutlaka sub olmalı...
    bu da benim görüşüm.
    saygılar
    2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
    2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
    2009 Gümüş Multijet active
    2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
    2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
    2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic

S. Togay
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her zaman yaptırdığımız iş güzel olmak zorunda değil neden körü körüne savunuyorsun anlayamadım...

Savunduğum bir şey yok.Bu başlık bir paylaşımdır sadece. İyi ya da kötü servisin bir işçiliği var orada. Aynı ilde fazla bir seçeneğiniz yoksa değerlendirmek zorunda kalırsınız durumu. Eliniz iş tutuyorsa kendinizde yaparsınız o sizin kabiliyetinizle sınırlı. Bende o yetenek maalesef yoktu.
    Gönül isterdi ki daha güzel yapılmış işçiliğin burada başka bir başlıkta resim ve videolarıyla paylaşılsaydı... Bizde ustaya gösterir,fikir verir hatta çıkabilecek eksikliklere ön hazırlıklı gitmiş olurduk.
    Alıntı blackhawk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence alınacak bir konu olmamalı.

Hiç kimseye alındığım bir nokta yok. Konuyu amacından uzaklaştırmak istemedim sadece.

Arkadaşlar,kapılardaki kötü sesten kurtulmuşken, bagajda atıl duran pıoneer gm-x 602 anfiyi arka camın tablasına bir çift oval hoparlör ile değerlendirsem aşağıdaki hoparlörlerden hangisini önerirdiniz?
    300w 15-22cm Alpine SPG-69C3 3 yollu.

Pioneer TS-A6984S 550 watt 16-23,7cm

Bunları deneyen varmı aramızda?
    Bahsettiğim yere yan yana sığarmı bu ölçüler?
    Konu VICEROY tarafından (11/08/2012 Saat 00:56 ) değiştirilmiştir.

irfan cuşinsa
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

fikrim aynı bagaja bas koy çok daha iyi. senin müzik kulağın var sese önem veriyorsun. insan kulağı önden gelen sesi daha net duyar o yüzden arkadaki hop. çok artısı olmaz. sub koyarsan öndeki hop.tan bas frekansını alısın mid ve tizeri daha iyi verir.
    sonuçta araç ve karar senin ...

irfan cuşinsa
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

resme göre alpinde tizler keskin mid zayıf; pioneer da mid ve mid-tiz ağırlıklı görünüyor, zevk senin

S. Togay
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz

O zaman pıoneer zengin ses ayrıntılarında. 16-23,7 cm bas genişliği ile katkısı olacak gibi genel dağılıma.

sedat yıldırım
    sedat06DF5649 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    06DF5649
    Edilen teşekkür: 185

emeğine sağlık bende değiştirecektim kapı içlerini fikir oldu teşekkürler

irfan cuşinsa
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

kapı hop. değiştirecek olanlar mutlaka hop altına ahşap kasnak koydurun. hop sağlam otursun yerine hem de bu sayede az da olsa bas duyarsınız.

Tayfun AKTÜRK
    Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 140

Alıntı VICEROY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Savunduğum bir şey yok.Bu başlık bir paylaşımdır sadece. İyi ya da kötü servisin bir işçiliği var orada. Aynı ilde fazla bir seçeneğiniz yoksa değerlendirmek zorunda kalırsınız durumu. Eliniz iş tutuyorsa kendinizde yaparsınız o sizin kabiliyetinizle sınırlı. Bende o yetenek maalesef yoktu.
    Gönül isterdi ki daha güzel yapılmış işçiliğin burada başka bir başlıkta resim ve videolarıyla paylaşılsaydı... Bizde ustaya gösterir,fikir verir hatta çıkabilecek eksikliklere ön hazırlıklı gitmiş olurduk.

Hiç kimseye alındığım bir nokta yok. Konuyu amacından uzaklaştırmak istemedim sadece.

Arkadaşlar,kapılardaki kötü sesten kurtulmuşken, bagajda atıl duran pıoneer gm-x 602 anfiyi arka camın tablasına bir çift oval hoparlör ile değerlendirsem aşağıdaki hoparlörlerden hangisini önerirdiniz?
    300w 15-22cm Alpine SPG-69C3 3 yollu.

Pioneer TS-A6984S 550 watt 16-23,7cm

Bunları deneyen varmı aramızda?
    Bahsettiğim yere yan yana sığarmı bu ölçüler?

Neticede donusu olmayan birsey yok yine bilezik koydurabilisiniz, 6x9lar orjinal pandizotta hem ses vermez hemde pandizotu kesmeye yazik mdf pandizot yaptirmaniz lazim..

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon