Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
resimdeki vidalı yeri sökün bulabilirseniz oralarda izopropanol alın. leğenin içine dökün içinede sensörü atın temizlensin. Sensöre başka kimyasal sürmeyin komple çöplük olur.

Not: Maf lar pahalıdır. BMW nin geçen kış Mafı 450Tl idi serviste dışarıdan 300 e bulduk. Kısacası 200tl çok yüksek bir rakam değil.
Ama litresi 10-15 tl den izopropanol veya diğer adıyla ipa alınıp dediğim gibi temizlenebilir el fırca değmeden 2 leğen arasında su döker gibi birbirine döküp leğen içinde çalkalayın. Serviste söktürün parçayı orada dediğim gibi temizleyin. Neredeyse yeni gibi olur. Vag grubunda çok temizledik sonuç eğer kurtulacak gibiyse kesin kurtuluyor ama eğer çöp olmuşsa yapıcak birşey kalmıyor maalesef. WD40 veya balata spreyi ile temizleyenler var. WD40 ı asla tavsiye etmemde. Eğer ipa falan bulamazsanız mecbur balata spreyiyle temizleyin.
Aslında banada kalsa bende ipa ile temizlerdim 1 2 arkadaşım daha söyledi.Ama temizlenecek bi kısmı kalmamış mecbur değişti. Adam eski parçayıda elime tutuşturdu.Tıkırtı burcu olayına nasıl oluyorsa 100 tl fiyat verdi ama ona güvenemedim.Ufak bi sanayi ancak senede 3 defa falan geldiğim için mecbur olduğum acil olan şeyi yaptırdım...Geri kalanına istanbulda bakıcam artık.Ya çok ilginç.Arabanın motor ve aksamına hiç birşey olmuyor ancak destekliyen üniteler sensörler falan.Alayı paket.Abi yok ben alacaktım bi bmw 5.20 ia falan takıcaktım lpg oturucaktım kıçımın üstüne...Hata ettim diye düşünüyorum...