Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 21 ile 31 arası

Konu: Büyük problem yaşıyorum :(

Ziyaretci040
    Ziyaretçi Ziyaretci040 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi Hava akış MAF sensörü diye adlandırılıyo hava filitresinden içeriye giren havayı ölçerek ve beyine bildiriyo ve beyinde içeri giren hava miktarına göre enjektörlere ve ateşleme sistemine ona göre yakıt gönderiyor. Maf sensörlerinin bazıları bilinçli kişiler tarafından temizlenebiliyor ve çok düşük maliyetli oluyor. Arabanın yakıtını çekişini doğrudan etkileyen bir parça esasında ,hava filtren ne zaman değişti bilmem ama ufak aralıklarla değişmesinde fayda var ucuz birşey zaten. Sebebiyse hava akış sensörü isminden de anlaşıldığı gibi hava filitresi ile ilgili bir sensör. Daha sağlıklı olabilmesi açısından

Fiyatını bilemiyorum.. Ama böyle enteresan parçaların fiyatları ne kadar ufakta olsa pahalı olabiliyo

Parça böyle birşey ;

Kardeşim hallettim falan diyor ben daha 1 hafta buralardayım işin ilginç yanı başındada durmadım.Belkide değişmedi gidince yoklıcam bakalım.200 tl bana çok gibi geldi ondan sordum he temizlediyse eğer valla bilmiyorum neler olur orada...

Alıntı Mr.ze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burak çım geçmiş olsun.
    Abi teşekkür ederim aksilikler peşimi bırakmıyor ancak sebebi benim bilmiyen adamlara aracımı vermem.Bundan sonra kontağa birtek ben basıcam.Tıkırtı burcu muhabbeti var bide Bakalım daha ne işler açıcak başımıza...

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

resimdeki vidalı yeri sökün bulabilirseniz oralarda izopropanol alın. leğenin içine dökün içinede sensörü atın temizlensin. Sensöre başka kimyasal sürmeyin komple çöplük olur.

Not: Maf lar pahalıdır. BMW nin geçen kış Mafı 450Tl idi serviste dışarıdan 300 e bulduk. Kısacası 200tl çok yüksek bir rakam değil.
    Ama litresi 10-15 tl den izopropanol veya diğer adıyla ipa alınıp dediğim gibi temizlenebilir el fırca değmeden 2 leğen arasında su döker gibi birbirine döküp leğen içinde çalkalayın. Serviste söktürün parçayı orada dediğim gibi temizleyin. Neredeyse yeni gibi olur. Vag grubunda çok temizledik sonuç eğer kurtulacak gibiyse kesin kurtuluyor ama eğer çöp olmuşsa yapıcak birşey kalmıyor maalesef. WD40 veya balata spreyi ile temizleyenler var. WD40 ı asla tavsiye etmemde. Eğer ipa falan bulamazsanız mecbur balata spreyiyle temizleyin.
    Konu Budweiser tarafından (30/07/2012 Saat 13:49 ) değiştirilmiştir.

Ziyaretci040

Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    resimdeki vidalı yeri sökün bulabilirseniz oralarda izopropanol alın. leğenin içine dökün içinede sensörü atın temizlensin. Sensöre başka kimyasal sürmeyin komple çöplük olur.

Not: Maf lar pahalıdır. BMW nin geçen kış Mafı 450Tl idi serviste dışarıdan 300 e bulduk. Kısacası 200tl çok yüksek bir rakam değil.
    Ama litresi 10-15 tl den izopropanol veya diğer adıyla ipa alınıp dediğim gibi temizlenebilir el fırca değmeden 2 leğen arasında su döker gibi birbirine döküp leğen içinde çalkalayın. Serviste söktürün parçayı orada dediğim gibi temizleyin. Neredeyse yeni gibi olur. Vag grubunda çok temizledik sonuç eğer kurtulacak gibiyse kesin kurtuluyor ama eğer çöp olmuşsa yapıcak birşey kalmıyor maalesef. WD40 veya balata spreyi ile temizleyenler var. WD40 ı asla tavsiye etmemde. Eğer ipa falan bulamazsanız mecbur balata spreyiyle temizleyin.
    Aslında banada kalsa bende ipa ile temizlerdim 1 2 arkadaşım daha söyledi.Ama temizlenecek bi kısmı kalmamış mecbur değişti. Adam eski parçayıda elime tutuşturdu.Tıkırtı burcu olayına nasıl oluyorsa 100 tl fiyat verdi ama ona güvenemedim.Ufak bi sanayi ancak senede 3 defa falan geldiğim için mecbur olduğum acil olan şeyi yaptırdım...Geri kalanına istanbulda bakıcam artık.Ya çok ilginç.Arabanın motor ve aksamına hiç birşey olmuyor ancak destekliyen üniteler sensörler falan.Alayı paket.Abi yok ben alacaktım bi bmw 5.20 ia falan takıcaktım lpg oturucaktım kıçımın üstüne...Hata ettim diye düşünüyorum...

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Yok bence hata etmedin. olur böyle sıkıntılar. Bu sorunlar bmw de cıksaydı eminim 2 katı para vermek zorunda kalıcaktın. BMW gerçekten sağlam bütçe ayırmanız gereken arabalar. Arkadaşımda var çok yakın şahidiyim. Hatta bmw cilerin bir sözü var "BMW nin O "///M" i Motorsport değil, money" demişti, cidden öyle. Sen sakla eski maf ı istanbula dönünce bi güzel temizle paketle kaldır. Bakarsın lazım olur.

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

geçmiş olsun kardeşim. suç arabaların değil. yolların

Ziyaretci040

Turbo dedi yetkili servis beynimden vuruldum resmen.Olamaz diyorum yani.CC falan herşeyi zamanında yapılmış.Yok abi yetkili servis bi kere daha emin oldum soyguncu...

matadorcuk
    Ziyaretçi matadorcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı NOZER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Varmı kanka senin bi bildiğin yada yakının başına bu tarz bi durum geldimi duydun mu? Harbi arabaya saldırıcam o derece doluyum...
    Malesef kanka ilk defa senden duyuyorum.Sadece gecen gun dayımın ford transıt Calısıyor yawas gıderken gıdıyodu ama turbo acacagı zaman gaz yemıyordu.servıse goturduler turbo dolum yapmıomus turbonun bı rulmanını dedgıstıreceklerdı.Senınkınle ne kadar alakalı bılmıom.Tekrar gecmıs olsun.Saldırma arabay daha yenı kaportadan cıktıMoralı yuksek tut.

Ziyaretci040

Yok ya normale döndüm 200 tl iyi geldi İst. geliyim bide auto kinge giricem.Sağını solunu iyice düzelttiricem Kızıyorum falan ama vazgeçemiyorumda.Tıkırtı burcu falandı filandı derken baya bi hesap oldu bana Takıntılı adamım abi yapıcak bişi yok doğam böyle.Ancak hakikate bazen ciddi ciddi satmayıda düşünmüyor değilim...

Sen nabtın sigorta kutusu falan filan bi ton sıkıntın vardı en son?

erhan yildirim
    dicaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308
    Edilen teşekkür: 182

Alıntı NOZER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok ya normale döndüm 200 tl iyi geldi İst. geliyim bide auto kinge giricem.Sağını solunu iyice düzelttiricem Kızıyorum falan ama vazgeçemiyorumda.Tıkırtı burcu falandı filandı derken baya bi hesap oldu bana Takıntılı adamım abi yapıcak bişi yok doğam böyle.Ancak hakikate bazen ciddi ciddi satmayıda düşünmüyor değilim...

Sen nabtın sigorta kutusu falan filan bi ton sıkıntın vardı en son?
    usta öncelikle geçmiş olsun , yorumlarının ve diğerlerinin yorumlarını okudum gayet mantıklı şeyler ancak şöyle bi durum söz konusu , benim anladığım senin araban arada sırada gaza bastığında en başta azcık gaz yiyor sonrada tutukluk yapıyor sonra 1,2 saniye sonra gene normale dönüyor ? bumudur yani problem ?

Ziyaretci040

Alıntı dicaser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    usta öncelikle geçmiş olsun , yorumlarının ve diğerlerinin yorumlarını okudum gayet mantıklı şeyler ancak şöyle bi durum söz konusu , benim anladığım senin araban arada sırada gaza bastığında en başta azcık gaz yiyor sonrada tutukluk yapıyor sonra 1,2 saniye sonra gene normale dönüyor ? bumudur yani problem ?
    Teşekkür ederim.İlk çalıştırmada sıkıntı yoktu ancak siyah duman atıyordu falan , sonra akışmetreyi değiştirince düzeldi...İlk kalkışta silkeliyordu bildiğin yükü verip verip bırakıyordu.

erhan yildirim
    dicaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308
    Edilen teşekkür: 182

sorunun düzeldiğine sevindim birdaha aynı sorunu yaparsa bizi bilgilendirirseniz belki başka şeylerde öğrenebilir veya önerebiliriz

Sayfa 2/2 İlkİlk 12