Benim araçtada aynı durum söz konusu klima kompresörü açılıyor o yüzden kesilme oluyor herhalde
merhabalar arkadaşlar aracım 29200 km de 2011 model gecen yaz bir sorunum yoktu ama bu yaz 1 aydır başlıkta belirttiğim gibi klime açıkken gaza yüklendiğimde 2. 3. ve 4. viteslerde 2500 devir civarı aracta bir kesilme oluyor bu kesilme 1 saniyelik olay. böyle bir sorun yaşayanınız oldumu hiç veya bu konuda bilgisi olan. teşekkürler...
Benim araçtada aynı durum söz konusu klima kompresörü açılıyor o yüzden kesilme oluyor herhalde
Punto Evo 1.3 Multijet 75 Hp Active
aynı olay benim araçta da var eniştemin servisi var sordum o an klima devreye giriyor dedi bizim dezavantaj motorlarımızın 1.3 olması mesela babamda 1.6 cerato var hiç anlamıyorum çalışıp devreye girip girmediğini...
Motor hacminin 1248cc olmasından kaynaklanıyor.başka birşey değil..
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
ama geçen sene yaz böyle bir sorunum yoktu.
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
arkadaşlar başka fikri olan yokmu aceba...
yolda giderken küt diye klimayı actınmı sanki arabayı biri arkadan tutuyor gibi oluyor bencede kompresör devreye girip cıktığı zaman oluyor bu durum birde benim anladığım ve hissetiğim kadarıyla aracta bayılma olduğu zaman kompresör kapanıyor klima sadece olan havayı ufluyor araba canlanıp devrini bulunca ise tekrar devreye girior bu sıradaki çalışma düzeninde olan durumu hissedior olabilirsiniz
Bujiler eskiyse ondan yapar
dizellerde buji yok...![]()
İskitler tarafına uğrarsanız bakarım aracınıza. Enjektör işeme yapıyor olabilir aşırı yük altında. Benzeri başıma gelmişti çünkü ancak daha düşük devirlerde.
Dizelmis pardon ben kacirdim kizdirma bujiside bunu yapmaz zaten
Klimayı açtığınızda klima şarj dinamosu devreye girer, kapattığınızıda devreden çıkar.
Öyle dur döneyim, şimdi durayım yapmıyor.
Yüklenme sırasında farklı bir problem olmalı.
Can'ın dediği gibi işemiş olmasın![]()
4 yıl MegII 80BG dCi kullandım.
Klima açıldığında motor tabiki zorlanıyor, ama arkadaşın yukarda bahsettiği gibi sürüş anında, anlık bir kesilme hiç bir şekilde yaşamadım. Başka bir problem de yaşamadım ki![]()
**Klimayla ilgili yaşadığım tek problem yokuşlarda kalkış yapmaktıOnun da sürüşle alakası yok.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri