1ay önce benimde başıma gelmişti arkadasların dediği gibi önceden aldıgı bir darbe sonucu düşmüş ne dediysem olmadı servisle de aram iyidir ama malesef girmedi garantiye
bugün gözüme ilişti...benim de ön sol davlumbaz birkaç yerinden delinmiş ve şu an büyük ölçüde sallanıyor...biraz daha zorlasam elimde kalacak...3-5 güne zaten kendiliğinden kopar...araç henüz 1250 kmde...
eee ne şimdi herkes bu konudan şikayet ederken, kullanıcı hatası mı diyecekler...yuhh !!!
1ay önce benimde başıma gelmişti arkadasların dediği gibi önceden aldıgı bir darbe sonucu düşmüş ne dediysem olmadı servisle de aram iyidir ama malesef girmedi garantiye
Benimde aynı olay başıma gelmişti serviste öyle bi esip gürledim ki adamın eli ayağına dolaştı hemen yenisini taktılar.
selam arkadaslar hepsini okudum da. masallah ne davlumbaz sikayeti varmis ya... tamam ben artik gp yi aldiktan sonra haftada bir egilip davlumbaz kontrolleri yapacagim anlasildi.. her ne kadar bu saka da olsa. gercekten süratli iken çok tehlikeli olur arkadaslar. otobanda basina gelen arkadas gercekten sansliymis. catlagi kirigi olanlar dikkat. kaskosu olan kaskosundan. hasarsizligi bozdurmak istemiyenler cepten müdehaleye baslasin. garantiden halledileceini ben de sanmam.servisle bosa kavga etmeyin bence...
bugün tekrar servise gittim davlumbazların sabitlenmesi için...bunlar zaten yeterince sabit, bu kadar esneklik payı olması lazım dediler ve geri gönderdiler...ne dediysem dinletemedim...
ne tavsiye edersiniz ???
Bugun bende 2 servise gittim.
İlk olarak enriko alibertiye gittim. Bu kontrollerin araç teslim edilmeden önce yapılması gerektiği aldığım yere gitmem gerektiği söylendi.
daha sonra Merkez servise gittim. Kurtuluş bey çok yardımcı oldu. Fotoğrafları çekildi bakalım nolcak![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Büyük ihtimalle garantiden değiştirilecekmiş. Merkez servise teşekkürler.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Aynı sorunu bende yaşadım.Puntomda sorunsuz bir gün yaşamadım ki. Yaptığım istatistiklere göre !!! 3 ayda ortalama 11 günde bir servise gitmişim.Kapılarımda torpidomda ve klımamda hala sorun var.İtalyanlarla akraba oldum.
evet ozan kardeş gaqranti kapsamı dışında... benmde arabayı aldığımın ikinci haftası böle bişi başıma geldi... dedim heralde nazar deydi... gittim servise konuştum garantiye giriyomu diye... yok dediler... zannetmiyorum sennkinide garantiye soksunlar... ama biraz cazgırlık yaparsan... başka bi çözüm bulmaya çalışırlar belkii... geçmiş olsun... 7 ay önce fiyatı kdv filan içinde 80 ytl'ye patlamıştı...
2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...
Ozan geçmiş olsun, benzer durum benimde başıma gelmişiti sağ ön davlumbazı tutan vidaların gevşek olmasından dolayı düşünce lastiğe sürtmüş ve sürtünmeden dolayıda davlumbazda aşınma oldu servis değiştirelim filan dediler ama öyle bıraktım duruyor, bu parça için istenen 80 ytl çok, gittiği yere kadar idare edicez artık yada izalasyon filan yaptırırsam belki ozaman değiştiririm artık.
Bence davlumbaz gibi sıkça karşılaşılan problemleri FIAT müşteri hizmetlerini arayıp bildirmek gerekli..Bununla ilgili konuşulup bir yol izlenilmeli..Mesala site yönetimi üyeler adına karşılaşılan problemleri faks/tel yada bişekilde imza toplayarak ilgili merciye iletilirse daha net sonuçlar alınabilir.
Sorun Sonunda çözüldü!
Bugun İzmir Merkez Serviste grantiden değişti...
Ancak elimle biraz oynattığımda sallanıyordu Emir(fangio)e telefon ettim o sabitlediğini söyledi ve bi çözüm bulduğunu söyledi hemen merkez serviste buluştuk...
Emir gelince lifte aldık elimle hafif ittirince aynı şekilde yerinden çıktı. yani yine direk otoyola çıkıp bassam aynı hale gelcekti...
Fotoğraftada görüldüğü gibi özel olarak metal bir parça yapıldı böylece sabitlendi. Ayrıca o görünen vidayıda tekrar taktık Emirin tanıdığı Mazda servisinde şuan oldukça sağlam oldu.
Uygulamanızı tavsiye ederim
![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Senin adına sevindim fiat hatasını kabullenmiş hayret edici bi gerçek genelde böyle durumlarda inkar politikasına başvuruyorlar da...
zaten ilk önce yok vs dediler ama sonra merkezi zorladı heralde servis zaten tamamen iyi niyet vs dediler ama daha yola bile çıkmadan elimle hafif bir baskı ile kırılıyosa bu parça ve ben serviste garip sabitleme yöntemleri uygulatıyosam bu işte bi saçmalık var zaten durmu fiata bildircem...
Ne Mutlu Türküm Diyene!
çok iyi ya sevindim gerisini boş ver ozzy daha olmadı davlumbaza kaynak attır olmazsa ne yapalım durmadan düşecekse![]()
Arkadaşlar bu fikrin sahibi olarak gerekli Türk Standartları Patent dairesi ve bunun gibi yerlere başvurup patentini almış durumdayım![]()
Bundan sonra bu tür bi imalatı iznim dışında yapılması durumunda mahkemeye dahii giderim.Ama ufak bi ücret karşılığında uygulamanıza belki de izin verebilirim
İşin şakası bi yana geçen hafta tam 2 kez kriko ile kaldırıp , altına girip sıktığım vida haftasonu otobanda düşüp kaybolunca bu işe çözüm bulmak boynumun borcu oldu.Dün sabah erken saatte rot-balans ustama giderek aracı lifte aldık ve altını komple inceledik.Yapabileceklerimizi düşünürken aklımıza bööle bi fikir geldi.
Üstüne bi de Ozzy beni arayıp Merkez serviste olduğunu söyleyince atladım direk gittim ve çözümü orada yetkili arkadaşa ve Ozzy e anlattım.Akıllarına yatmış olucak ki işlemi uyguladılar.Bu arada Merkez Servisin alan olarak büyüklüğünü belirtmeden geçemeyeceğim.
1 saatlik bi ayrılıktan sonra Ozzy'i kendi Mazda servisime götürerek orada arabasını lifte alıp yapılan işlemi kontrol ettik.
Akşam 19 da doğru(Liftler anca boşaldı) aynı işlemi bende aracıma uyguladım gayette sağlıklı oldu.
Uzun lafın kısası bu sorun benzinli araçlarımıza henüz karter koruma kapağının üretilmemiş veyahut yedek servislere yollanılmamış oluşu.Bence ilk bunun üstüne gitmeliyiz.Ben her Enriko Aliberti ye gidişimde hatırlatıyorum belki hepsi Fiat a iletilmiyodur ama en azından hepimiz bu konuda değişik illerden şikayette bulunursak belki çözüme daha kısa sürede ulaşabiliriz.
Aylar öncesinde sabitleme ile ilgili tavsiyem buydu sizlere. Keşke o zaman beni dinlemiş olsaydınız![]()
Garantiden değişenlerden bahsederken yazmıştım sanırım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri