Memlekette sokakta park meselesi, trafikte yol üstünlüğü yüzünden çıkan kavgalarda insanlar ölüyor. Pisikolojisi müsait olmayana ne ehliyet ne araba vercen bak caddeler mum gibi oluyor mu olmuyor mu...
Printable View
bizim komşuda böyle ortalıkta bırakıp gidiyodu. sileceğini kaldırdım anlamadı, not yazdım anlamadı, adamı yakaladım abi dedim düzgün koy arabayı sürtmemek için 40 kere gidip geliyorum dedim yine anlamadı en sonunda biri 4 kapısının koluna sakız yapıştırmış (hemde bayağı sağlam şekilde) sonunda anladı :D
Arkadaşlar belki de bu fotoğraftaki kişinin bir mazereti vardır yani, örneğin 2-3 araç mal yükleyecek olabilirler belki bu araç diğerlerine yer tutuyordur ?
Üniversitede arkadaşlarına sınav yeri tutarlardı, özellikle kızlar. Ama defter koyarak. Bazıları abartıp A4 kağıdı koyarları. Adam demeki ki üniv arkadaş ortamı psikolojisinden çıkamamış :)
Şaka bir yana trafikte her tür sorumsuzluk cezalanmalı. Ama kanunla nizamla.Arayın çekiciyi gelsin çeksin. Arayın otoparkçıyı anons etsin. Verin savcılığa dilekçeyi hapis yatsın. Ama şiddete sonuna kadar hayır...
bu devirde polemik yaşamak pek doğru değil ortalık manyak psikopat dolu. haklıyken haksız duruma düşme olasılığıda cabası. susmak sessiz kalmak bu da nereye kadar. ses çıkartmak için illaki bıçağın kemiğemi dayanması gerekiyor ya da sürekli bize dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyeceğiz hep. hiç zannetmiyorum ama yinede dikkat etmek lazım. pikap diyorsun birde ticari amaçla kullanıyorsa onun aracına hiç değer verdiğini zannetmiyorum bizim araçlarımıza ne kadar çok değer verdiğimizi bilen biliyor.
sileceği kaldırma mesajı oturduğum apartmanın kapalı garajında işe yarıyor. umuma açık olan yerlerde de işe yarayacağını düşünüyorum yinede ayna katlama ve varsa arka sileceğin de kaldırılmasıyla desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. birde notla süslenmesi tuzu biberi olacaktır :)
yok artık lebron james. harbiden malmış. Allah sabır versin işiniz zor :)
dediğiniz gibi üşenmemek lazım çünkü bu bir sosyal sorumluluğumuz forum olarak. herkesin okuyabileceği tarzda büyük büyük yazmak etkiyi artıracaktır. arabada a4 ve tükenmez kalem yerine a3 ve kalın uçlu keçeli kalem bulundurmak lazım bundan sonra :D
aracımıza zarar vermeyeceğini bilsek konuşup anlaşılabilecek birisini olacağını bilsek yapalım hep ama bu devirde gerçekten çok riskli.
dava açmak için illaki hükümet olmamız gerekmiyor. vatandaş olarak da bir çok hakkkımız var. bilakis siz şikayette bulunmazsanız hükümet devlet kanunlar dahil kimsenin haberi olmaz. kurallar konur denetlenir gerektiğinde hak aranır.
uyardığın komşundan sanamı sorcam cevabı duyman da olası. bu da komşu.
ekonomiyi canlandırmak için radikal bir yöntem de kimin arabası çizildi sanayiye gitti tam olarak anlayamadım.
buda işin hukuki boyutu haklıyken haksız duruma düşmek derken buna benzer bir durumu kastedmiştim.
araban çok acil lazım olduğu zaman yanlış park eden birisini beklemek zorunda kaldığı zaman beklerken 1 saniyenin 1 dakika, 1 dakikanın bir saat gibi geldiği zamanda aynı şeyi söylebilecekmisin çok merak ediyorum.
aman dikkat diyorum başka bir şey demiyorum.
çok iyi ya hele bu sıcak havalarda :D sen sakız çiğnemeyi seviyormusun :D
buda bir bakış açısı da, da sı var işte :D
kanunla nizamla diyorsunda itfaiye ambulans gitmesi gereken yere gidemese çekici gelse çekse anons edilse savcılık dilekçesiyle hapis yatsa olan olduktan sonra ne fayda. hele hele birde tüm bunlar Allah korusun canımızdan daha değerli canlarımızın başına gelirse kanun nizam hak getire. bu kadar basit olmamalı ama çoğu zaman bu kadar basit olduğunu görüyoruz.
kimin gücünün kime yeteceği belli olmaz, aracı çizmek şu veya bu sebeple yanlış park yapan adamı çileden çıkartabilir. altı üstü adam yanlış park etmiş, bazen de uyaroğlu olmak lazım, eğer komşuysa gidersin efendi efendi izah edersin, sonuçta karşındaki de insan yok illa diretirse çekersin arkasına olur biter. Benim apartmanımda bizlere yetecek kadar yer var 2 oldu 3 oldu devamlı yanm apartman araç çekiyor. kibarca izah ettik, deplasmandan geliyorum gecenin 3'ünde park yeri arıyorum... Baktım anlamıyorlar, çektim kaldırıma... isteyen kapıya gelir... sonuç ; son 4 aydır sıfır sorun...
onlar benim yerime park ettiğinde bende onun arabasının önüne 1 defaya mahsus kaldırıma park ettim... sözle uyarırım, silecek kaldırırım , olmadı park ederim eğer sorunu varsa kapımıza gelir, bizde efendi gibi iner çekeriz. maksat sorun çözülsün... hep söylüyorum; KİMİN GÜCÜNÜN KİME YETECEĞİ BELLİ OLMAZ... sınırları aşmamakda fayda var.
Doğubeyazıttaki ev sahibimiz-apartman sahibimiz sağolsun apartmanın yanındaki küçük arsayı satın alarak 6-7 araba sığacak şekilde otopark yaptırmış. ben her seferinde epey bir uğraşırım ki yanımıza 1-2 araba sığsın. bu yüzden olabildiğince düzgün park ederim. Ama gelin görün ki bizim komşular rastgele veya çapraz bırakarak parkın içine ederler. Ben de sinir oluyorum. zaman zaman söylüyorum ama dinleyen yok. Bu arada binada oturanlardan ev sahibimiz daha doğrusu bina sahibimiz dişında kimse Doğubeyazıtlı-Ağrılı değil.
aracın sahibi park özürlü sanırım
Bugün eşimle birlikte Maltepe sahildeki Dragos sosyal tesislerine gittik.Park alanına girdiğimde araçların arasındaki boşlukları farkettim ama yaklaştığımda resimlerde gördüğünüz manzara ile karşılaştım.Bu ne sorumsuzluk,bu ne düşüncesizliktir yavvv.(sarı çizgilere dikkat)
aracımın dibine park etti mi biri ben hiç not yapıştırmıyorum,ama bazen silecek kaldırıyorum. Çoğunlukla yaptığım şey şu. Tamam kendi aracıma da zarar veriyorum birazcık bunu yaparak ama kapı uçları ojelenerek sonuçta geçebilecek bir yer ve hani kimsenin de çok doğru düzgün baktığı yerler değil hani sürekli aşınma deforme olan yerler olduğu için. Kapıyı sertçe açıyorum; adamın arabasına vurduruyorum birkaç defa ki anlasın diye. Sonralarına genelde anlayışlı insanlar geliyor çevrede görenlerden olsa gerek sol kapıya biraz uzağa bırakıyorlar :)
Alışveriş merkezi otoparklarında,sitelerde falan işe yarayabilir bir sistem olduğunu söyleyebilirim :) ha bu durum sitelerde tartışma yaratabilir o konuda da haberiniz olsun diyeyim :)