Alıntı CaNeR44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aracım 77000 km de 1 2 ve geri viteste geçişlerde sorun yaşıyorum zor geçiyor debriyaj gayet sağlıklı görünüyor yumuşak ve dipte kavrıyor hemen viteslerin zor geçmesi normalmidir yoksa baskının bittiğine mi işaret ortalama kaç bin km bu araç baskı değişim ister teşekkürler
Benzer bir problem bende de var. Aracım 71 binde aynen dediğiniz gibi 1 ve 2. vitese geçişlerde özellikle araç ısınmışken (gerek trafikte dur kalk gerekse güneşin altında uzun süre kalma gibi) sıkıntı var. Ek olarak ayağımın debriyajın üzerinde bulunduğu süre boyunca belirgin bir ses değişimi oluyor. (Ses sanki bir kasnak üzerindeki kayış kaçırıyor gibi ) Ancak diğer viteslerde sorun olmuyor. Ek olarak bende ne kavramada ne de çekişte herhangi bir sıkıntı hissetmedim. Servise sordum bana debriyaj bilyası dediler, tüm seti değiştirmemiz lazım dediler. Benim bu aşamada yapabileceğim şeyler nelerdir ? Aracım garantide değil. Tecrübeleriniz ile beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Son olarak iki gün önce serviste idim. Ama bu sorunumu bildikleri halde hadi indirim var değiştirelim falan demedi kimse. Bu kesin bilgi midir ?