Geçtiğimiz hafta serviste debriyaj setini değiştirdim..
1,3 Multijet için;
Malzeme: 228,00 TL
İşçilik: 235,00 TL
Toplamda 450 civarında bir masraf söz konusu...
Valeo 'nun debriyaj seti 260 TL civarinda piyasada. Buna baski, balata, rulman dahil. Benim aracim 150 bin km'de ve henuz degisim yapmadim. Servise sordugumda toplam 700 tl lik bir fiyat cikartmislardi iscilik dahil 2011 icin.
1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km
Geçtiğimiz hafta serviste debriyaj setini değiştirdim..
1,3 Multijet için;
Malzeme: 228,00 TL
İşçilik: 235,00 TL
Toplamda 450 civarında bir masraf söz konusu...
Yetkili servisler çok fazla işçilik alıyorlar. Benim aracım da 80,000 de 90lık bugün servise bıraktım arycaklar bakalım ne kadar hesap çıkacak görcez ama şimdiden 400-500 gözden çıkardım![]()
FIAT Kampanya yapti sadece 1.3 dizeller icin . 280 TL fiyat dogru. Kisa bir sure icin gecerli bu fiyat. Normalde 650Tl falan debriyaj degisimi serviste, bilginiz olsun.
Benım aracım T*Jet Sport ama Akpınar saolsun bana da mesaj yollamış![]()
Aynen yazıyorum gelen mesajı: .bu fırsat kaçmaz! 1.3 debriyaj kampanyası, sadece ve sadece 280TL+kdv.
Konu Luc tarafından (10/07/2012 Saat 18:39 ) değiştirilmiştir. Sebep: kampanya bilgisi
Oz Büyücüsü
Ben eski araci 20bin küsür kilometrede bir bayandan almıştımAraba her ne kadar tiptronikte olsa bayan kullandı mı olay değişiyor
Bu baskı balatalarda bir değer var. Puntolarda bu değer 10.000'e gelmeden balatanın değişmesi gerekiyor. Serviste ölçtürdüm, benimki de 7600 civarında falandı riske girmemek için değiştirdim direkt olarak.
Konu Luc tarafından (10/07/2012 Saat 18:40 ) değiştirilmiştir.
Oz Büyücüsü
Bende biraz vites geçişleri daha kolay olsun ve debriyaj biraz sert gibi değiştirsem ne olur diye ustama sordum,Oda gerek yok ama 250-300 gibi bişey tutar dedi..İşçilik içinde..
arkadaşlar az önce 1.3 mjet puntomda vites gecmemeye başladı ve yolda kaldm resmen 2.viteste 10 km falan işe gitmek için kullanmak zorunda kaldım..bu problem nedir?
debriyaj değişiminde fiyatları
1.3 multijet debriyaj seti orjinal valeo marka 135 tl işcilik 175 tl
1.4 fire motor orjinal set 160 tl işcilik 175 tl
1.4 16v starjet orjinal set 200 tl işcilik 200 tl 6 ileri şanzuman
1.3 multijet 90 hp 6 ileri debiryaj seti orjinal luk 250 tl debriyaj rulmanı 270tl işcilik 250 tl
90lık puntolarda oynar volant ve hidrolikli debriyaj rulmanı var ondan malzemeleri pahalıdır diğerlerinde sabit volant var fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı bunlardır..
Valeo orjinalidir 90 lıkla luk markadır orjinalden şaşmayın
Konu Ziyaretci046 tarafından (12/07/2012 Saat 21:40 ) değiştirilmiştir.
abi t-jet içinde fiyat yazsaydın bi o eksik![]()
aracım 77000 km de 1 2 ve geri viteste geçişlerde sorun yaşıyorum zor geçiyor debriyaj gayet sağlıklı görünüyor yumuşak ve dipte kavrıyor hemen viteslerin zor geçmesi normalmidir yoksa baskının bittiğine mi işaret ortalama kaç bin km bu araç baskı değişim ister teşekkürler
ya vites teli ya da baskı balatadır bunun sorunu; eğer ki yolda hiç çekme yapmıyorsa baskı balata bitmiş gözüyle bakabiliriz ama diğer türlü vites telinde kopma olmuş olabilir; hiçbir vitese geçmeyip de sürekli aynı viteste kalıyorsa vites teliniz kopmuş demektir. Forum içerisinde birkaç konu açılmıştı bununla ilgili ararsanız bulabilirsiniz ne kadar ne sorunla karşılaşılmış falan diye
LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.
motorlarda farklılık olduğunda volan dişlisi ve debriyaj takımı farklı olabilir, bu yüzden farklı ürün olabilir. Ancak Linea için Bravo'nun debriyaj takımı ile aynı parçalar kullanılıyor olabilir ondan emin değilim; yetkili servise ya da bir Fiat özel servisindeki ustaya sormakta yarar var.
LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.
bende 1.4 8v fire var. Merak için sordum. orjınal set 150 tl işçilik 100 tl. ustam değiştirirsen o fiyata hallederiz dedi sağolsun![]()
I Love Abarth
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri