araci stop edip kapilari kitledikten sonra o isik kesik kesik yanip söner , normaldir.
Arkadaşlar , puntomda fanların altında bulunan anahtar işareti olan düğmenin üstündeki ışık ( merkezi kilit sistemi ) devamlı yanıp sönüyor..bu normal bişey mi ? bir türlü kapatamıyorum.
araci stop edip kapilari kitledikten sonra o isik kesik kesik yanip söner , normaldir.
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
Aracı kitledigin zaman o ışıgın yanıp sönmesi normal.kapılar acıkken yanıp sönmemesi lazım
Onu bir nevi aldatmaca olarak yapmışlar sanırım! Alarm aldatmacası... Renault'larda da var...![]()
ben aldığımdan beri farkındayım aracı kilitledinizmi yanıp sönüyo zaten alarm niyetine biraz caydırıca hırsızlara söylemeyin onlar hepsi alarmlı sanıyolar hrhlde![]()
Konu gogigogi tarafından (07/07/2007 Saat 00:38 ) değiştirilmiştir. Sebep: kelime düzeltme
immobilzer kodlayıcı uyarısı. Araçta immolizer sistem olduğunu gösteriyor.
aracın anahtarı tanıması
Ne Mutlu Türküm Diyene!
ya ne yaptınız arkadaşlar.. arkadaşlar bilgilendirmeleri yaparken lütfen biraz daha dikkatli olalım.. @gül el freni çekik nasıl 25-30 metre gittin. araç sana el freni çekik sinyali vermesi lazım.. o sesi zaten anında veriyor.. sanıyorum müzik açıktı seside biraz fazla açıktı herhalde..
imbloyzer lambası bir aldatmaca değil araçta güvenlik sisteminin olduğunu gösterir..
araç kapatılıp kapıları kilitlendiğinde imbloleyzer (bu kelimenin tam yazılışını bilmiyorum) devreye girer ve güvenlik donanımı devreye girer... bu güven donanımında ne vardır... direksiyon kilitlenir.. motor kilitlenir.. kontak devresi sadece kendi kodlu anahtarın kullanılması durumunda açılmak üzere yazılım programını kapatır.. sanıyorum tam emin değilim ama birde difransiyel kilidi varmi tam bilmiyorum.. birde teybin arabadan çıkartılıp başka bir arabaya takıldığın şifre istemesi de bu sisteme dahil olması gerekiyor.. yanlız bu son iki sistemin imbloyzer istemine dahil olup olmadığı tam olarak bilmiyorum..
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
Ben hemen kendi bilgilerim dolayısıyla açıklama yapayım el freni çekikken uyarı verir bunu anlarsınız
1: Kilit lambasının yanmasının sebebi aracı kapılarını kontrol etmeden kapıların kilitli olup olmadığını belli etmek amacıyla yapılmıştır .Uzaktan bakıldığından evden işten vs
2 : o lamba hiç bir şekilde güvenlikle bir alakası yok hiçbir donanım kapatmaz direksiyon kilidi mekaniktir kontak anahtarı çekildiği taktirde çentik kendini bırakarak direksiyonun kilitlenmesini sağlar ..
3: immoblizer sadece çalıştırma esnasında devreye giren manyetik bir okuyucu her aracın farklı kodlu bir manyetik alanı vardır bu özellik iptal olursa araç çalışır 3 saniye sonra kendini stop eder.
yani şunu söylemek istiyorum aracımızda immoblizer haricinde extra hiç bir güvenlik seviyesi yoktur .....
Her araç kendine has immoblizer özelliği taşır ww lerde 3 saniye mercedes lerde7 saniye alfalar hiç çalışmıyor bunun gibi
ben her ikiside fiat olduğu içi yazdım gpde çalışmıyordur heralde
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Radyo immobilizer değil kendi güvenlik önlemini taşıyor sökülürse yada reset atılırsa kodu girilmeden çalışmıyor.
ben de dün farkettim ışığın yanıp söndüğünü. üstüne de bu konu açılmış![]()
herkese iyi akşamlar.arkadaşlar yeni punto aldım.şu ön paneldeki kilit resminin üstündeki led sürekli yanıyormu yoksa birşeyleri yanlışmı yapıyorum.arabam park halinde evin önünde yukarıdan bakıyorum alarm ışığı gibi sürekli yanıp sönüyor.teşekkürler
Evet yalancı alarm olur kendisi
hırsızlara karşı bir nevi önlem.
Aracın hızı 20 km/h üzerine çıktığında kapıları kendisi kilitler ve ışık sürekli yanar,araç park
halinde iken de yanıp sönerek hırsızlara "Hımm bu araçta alarm var" dedirtir"...
GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
sağol microab
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri