12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: G.Punto için ideal lastik ölçüsü yardım....

SONER CAN
    sonercanpunto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 10

Standart G.Punto için ideal lastik ölçüsü yardım....

Arkadaşlar.yaklaşık 2 ay önce aldığım 2007 model 1.4 fire active grande punto arabamın lastikleri hakkında sizlerin görüşlerine ihtiyacım var.
    Şuan arabanın üzerinde sıfırken takılan 175 65 15 Bridgeston B 250 model lastikleri var ve araba 31.000 km de.Yani ilk lastikler.
    Lastik ömrü 5 yıl diyorlar.Lastiğin üretim tarihi 2007/3.ay.Şuan lastiklerde 5,5 ml diş var ve araba 15 gün önce muayeneden sorunsuz geçti.

Acaba 5 yıl kullanım ömründen dolayı lastikleri değiştirmem gerekirmi ?
    Değiştirmek istersem grande punto 1.4 fire için en ideal lastik ölçüsü nedir ? 15 jant için önerilerinizi bekliyorum...
    Konu sonercanpunto tarafından (11/04/2012 Saat 19:22 ) değiştirilmiştir.

--------- ----------
    gauss27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 4

Merhaba,
    Bende cok arastirmistim bu konuyu ve bridgestone turanza er300 aldim. 185 60 15 olandan.
    Aracim 2006 model ve ilk lastikleri duruyordu KM de 40000 deyken degistirdim. Yol sesi ve kalkislardaki performansi fark etti. Muayeneden sorunsuz gecmisti derinlikler fena sayilmazdi ancak kalkislarda zorlanma(Patinaj seklinde) vardi.
    Su an memnunum. Michelen Energy saver vardi eski aracimda ancak TR sartlarinda cabuk yipraniyor. O yuzden bu defa Bridgestone aldim.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Furkan Sahin
    I <3 Drivingslow.. frkan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    07BEF
    Edilen teşekkür: 110

bana kalırsa orjinal lastik ölçülerinden vazgeçilmemeli. sonuçta 60 ynak bir lastik 65 yanağa göre düşük konforlu. taban olarak genişlediğinden yol tutuş daha iyi olacaktır tabi ama yer ile olan temas alanı fazla olduğu için sürtünmede doğru orandanda artacaktır. araç biraz olsun belki hissedilmeyecek derecede performans düşüklüğü yaşacaktır.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Soner, orijinal ölçü ideal olan bence Tabi Fatihin belirttiği ölçü de (185 60 15'') tercih edilebilir.Bu ölçü konfor olarak pek farkettirmez, yol tutuş olarak farkedilmesi zor da olsa daha iyi olacaktır...

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ayberk GÖKSAN
    Ayberk0616 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 312

Yıldan dolayı lastikleri değiştirmeniz sizin güvenliğiniz için iyi olacaktır.Ölçü olarak orjinale sadık kalmanızda fayda var

Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 719

orjinal ölçüden vazgeçmeyin bence.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

SONER CAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı gauss27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    Bende cok arastirmistim bu konuyu ve bridgestone turanza er300 aldim. 185 60 15 olandan.
    Aracim 2006 model ve ilk lastikleri duruyordu KM de 40000 deyken degistirdim. Yol sesi ve kalkislardaki performansi fark etti. Muayeneden sorunsuz gecmisti derinlikler fena sayilmazdi ancak kalkislarda zorlanma(Patinaj seklinde) vardi.
    Su an memnunum. Michelen Energy saver vardi eski aracimda ancak TR sartlarinda cabuk yipraniyor. O yuzden bu defa Bridgestone aldim.
    Alıntı frkan54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana kalırsa orjinal lastik ölçülerinden vazgeçilmemeli. sonuçta 60 ynak bir lastik 65 yanağa göre düşük konforlu. taban olarak genişlediğinden yol tutuş daha iyi olacaktır tabi ama yer ile olan temas alanı fazla olduğu için sürtünmede doğru orandanda artacaktır. araç biraz olsun belki hissedilmeyecek derecede performans düşüklüğü yaşacaktır.
    Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Soner, orijinal ölçü ideal olan bence Tabi Fatihin belirttiği ölçü de (185 60 15'') tercih edilebilir.Bu ölçü konfor olarak pek farkettirmez, yol tutuş olarak farkedilmesi zor da olsa daha iyi olacaktır...
    Alıntı Ayberk0616 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıldan dolayı lastikleri değiştirmeniz sizin güvenliğiniz için iyi olacaktır.Ölçü olarak orjinale sadık kalmanızda fayda var
    Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orjinal ölçüden vazgeçmeyin bence.
    Alıntı sonercanpunto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar.yaklaşık 2 ay önce aldığım 2007 model 1.4 fire active grande punto arabamın lastikleri hakkında sizlerin görüşlerine ihtiyacım var.
    Şuan arabanın üzerinde sıfırken takılan 175 65 15 Bridgeston B 250 model lastikleri var ve araba 31.000 km de.Yani ilk lastikler.
    Lastik ömrü 5 yıl diyorlar.Lastiğin üretim tarihi 2007/3.ay.Şuan lastiklerde 5,5 ml diş var ve araba 15 gün önce muayeneden sorunsuz geçti.

Acaba 5 yıl kullanım ömründen dolayı lastikleri değiştirmem gerekirmi ?
    Değiştirmek istersem grande punto 1.4 fire için en ideal lastik ölçüsü nedir ? 15 jant için önerilerinizi bekliyorum...
    arkadaşlar cevaplar için teşekkürler..ilk arabam olduğu için bu konularda biraz tecrübesizim...tercihlerimde sizlerin önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım...zaten lastikde 185 üzerine pek çıkacağımı düşünmüyorum...amacım ; yol tutuş ,güvenlik ve yakıt konusunda en iyi tercihi yapmak...

ali kemal metin
    dejavu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 BD 2134
    Edilen teşekkür: 282

benimde orjinal lastiklerim 175-65-15 fakat ben 185-60-15 alpin kişlık lastikleri yaz kış kullanıyom. bir türlü eskimediler ) yol tutuş ve güvenlik demişsin birde yakıt. 185 liklerde yol tutuş ve güvenliği ben arabamda açıkcası hissettim gördüm. yakıt olarakda fark etmedi diyebilirim. bu havalarda kışlık lastikle bile uzun yolda 3.8 litreleri turuturuyrum rahatlıkla.
    GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

aykut işçi
    aykutisci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 170

bende saclar vardı sonra sıfır lastık jant ladım (15)... 195/55/15 lastikaldım hem ince dumuyor lastik hemde yanak 55 çok incede değil çok kalında

- Ah dostum Şerafettin. Hastasın biliyorsun. Yatakta olman gerekirken hala BEŞİKTAŞ hala BEŞİKTAŞ !
    ...dedi doktor Enver
    ince bir sesle:

-FEDA
    ...dedi Şeref bey
    ama kimseler duymadı ...

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

SONER CAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

öncelikli 175 65 15 yani fabrika çıkış ölçüsü, ikinci olarak 185 60 15 ölçüsü ön plana çıkıyor ...

SONER CAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Sabah günceli

SONER CAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

buda ikindi günceli