Alıntı gauss27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,
Bende cok arastirmistim bu konuyu ve bridgestone turanza er300 aldim. 185 60 15 olandan.
Aracim 2006 model ve ilk lastikleri duruyordu KM de 40000 deyken degistirdim. Yol sesi ve kalkislardaki performansi fark etti. Muayeneden sorunsuz gecmisti derinlikler fena sayilmazdi ancak kalkislarda zorlanma(Patinaj seklinde) vardi.
Su an memnunum. Michelen Energy saver vardi eski aracimda ancak TR sartlarinda cabuk yipraniyor. O yuzden bu defa Bridgestone aldim.
Alıntı frkan54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bana kalırsa orjinal lastik ölçülerinden vazgeçilmemeli. sonuçta 60 ynak bir lastik 65 yanağa göre düşük konforlu. taban olarak genişlediğinden yol tutuş daha iyi olacaktır tabi ama yer ile olan temas alanı fazla olduğu için sürtünmede doğru orandanda artacaktır. araç biraz olsun belki hissedilmeyecek derecede performans düşüklüğü yaşacaktır.
Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Soner, orijinal ölçü ideal olan bence Tabi Fatihin belirttiği ölçü de (185 60 15'') tercih edilebilir.Bu ölçü konfor olarak pek farkettirmez, yol tutuş olarak farkedilmesi zor da olsa daha iyi olacaktır...
Alıntı Ayberk0616 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yıldan dolayı lastikleri değiştirmeniz sizin güvenliğiniz için iyi olacaktır.Ölçü olarak orjinale sadık kalmanızda fayda var
Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
orjinal ölçüden vazgeçmeyin bence.
Alıntı sonercanpunto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar.yaklaşık 2 ay önce aldığım 2007 model 1.4 fire active grande punto arabamın lastikleri hakkında sizlerin görüşlerine ihtiyacım var.
Şuan arabanın üzerinde sıfırken takılan 175 65 15 Bridgeston B 250 model lastikleri var ve araba 31.000 km de.Yani ilk lastikler.
Lastik ömrü 5 yıl diyorlar.Lastiğin üretim tarihi 2007/3.ay.Şuan lastiklerde 5,5 ml diş var ve araba 15 gün önce muayeneden sorunsuz geçti.

Acaba 5 yıl kullanım ömründen dolayı lastikleri değiştirmem gerekirmi ?
Değiştirmek istersem grande punto 1.4 fire için en ideal lastik ölçüsü nedir ? 15 jant için önerilerinizi bekliyorum...
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler..ilk arabam olduğu için bu konularda biraz tecrübesizim...tercihlerimde sizlerin önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım...zaten lastikde 185 üzerine pek çıkacağımı düşünmüyorum...amacım ; yol tutuş ,güvenlik ve yakıt konusunda en iyi tercihi yapmak...