Aslında bu işlemi yaparken söküm ve montaj aşamasını resimleseymiş arkadaş herkez bu işlemi cok rahat yapabilrdi diye düşünüyorum.
Printable View
Aslında bu işlemi yaparken söküm ve montaj aşamasını resimleseymiş arkadaş herkez bu işlemi cok rahat yapabilrdi diye düşünüyorum.
manifoltun hemen üstündeki basınç sensörü deiğinizin tam olarak adı nedir? map sensörü değil mi o? anlatım 1.3 mjet için de olsa süper olacakmış, nette heryeri aradım 1.3 için hiçbiryerde bulamadım, eniyisi servise gitmek, gitmişken birde manifoltu da temizletmeli galiba.
faydaları yararları nedir acaba ?
EGR hakkında biraz düşününce bu parçanın motor ve dolaşım için yarar yerine zarar verdiğini düşünmeye başladım, yanmış egzoz gazını motor hava kanalına verip temiz havanın içine yanmış gaz basan bir cihazdan ne kadar yarar beklenir bilemiyorum, böylece filtreden geçip saflaşan temiz havayla beraber, içinde yanmış gazlar, yanmış yağlar vs ıvır zıvır bulunan egzoz gazını tekrar dolaşıma sokup motora gönderince boğaz kelebeği de zamanla kurum kaplıyor, kimbilir bu sayede motorun içi ve daha başka yerler dekurum balçık vs doluyor...
Bu temizlik işini kendimiz yapabilirmiyiz merak ettim.
Arkadaşlar acil yardım aracım 115 binde 80 binde egr valfini muğlada da servise temizletmiştim. Şimdi egr yine tıkandı servis istanbulda değişim yaparım temizlemem diyor değişimde 780 artı işcilik . Egr valfi İkinciye temizlense olur mu acaba.istanbul avrupa yakasında bu işten iyi anlayan biri var mı yada yaptıran var mı önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
Bu işi anadolu yakasında uygun fiyata yapan bir yer yokmu arkadaşlar? 2 haftadır bakınıyorum bulamadım. Bi arkadaş 50 tl ye hallettirdim diyordu ben nereye sorsam 150 diyor. 6 ay önce triger zincir değişim işçiliğine 150 lira veren biri olarak bu kadar ağırmı bu işin ederi anlamadım.
Anadolu yakasında Bostancı sanayide rese oto var bu işlemi güvenle yaptırabileceğin kırmızı puntolu Alper dersen fiyattada yardımcı olabilir Sezai usta ile Recai usta hem işinin ehli adamlardır hemde seni yok yere masrafa sokmayan ustalardandır fakat bende 100bin bakımında yaptırdım temizliği o zaman da 150 tl vermiştim yanlış hatırlamıyorsam ama şu anda 200 e yapıyorlar diye biliyorum temizlemeyi eğer ki sen temizlemetmeyi düşünürsen ben kendileriyle görüşürüm bir haber etmen yeter ama 50 tl ye temizlerim diyene inanmamanı tavsiye ederim Bilinçsizce sensörü çıkartırken kırsa yeteri kadar masraf açar zaten başına :)
Rese oto +1..
Benden de komple manifold temizliği için 250₺ istemişti rese,müsait olunca yaptırıcam mutlaka..
yani triger zincir değişimi ile aynı işçilik diyorsunuz. ilginç.
trigeri değiştirmek için harcanan zaman 4 saat.
manifold temizliği için harcanan zaman 1 buçuk saat. :)
Bu gün kartal oto sanayindeki nevzat ustaya götürdüm aracı sadece egr temizliği yeterli dedi 30 tl ye halletti. Bakalım motor arıza ışığı ne kadar süre yanmadan gideceğim merak ediyorum.
Kim onu diyen hocam? Ben manifold temizliği filan dedim baktı biraz bunlarda gerek olmuyo dedi sadece egr temizliği yoğunluktan dolayı 1 saat filan sürdü. Yoksa daha kısa zamandada yapılır.
öyle aman aman bir değişim görmedim ben. pek dikkat etmedimde. benim derdim arıza ışığının çözülmesiydi oda halloldu. 6-7 aydır kullanıyorum şimdiliksorun yok.