powerbox nereye takılır bilmem hocam. basınç kütüğünün üzerindeki benim bildiğim common rail basınç sensörü.. ordan gelen basınç bilgilerine göre mazot pompası mazot basıyor. kütükde enjektörlere dağıtıyor..
Printable View
Onur bu hafta sonu hava böyle kötü olursa eğer ben ero servise gidiyorum Erhan usta ile konuştum veririz sana bir önlük yardımcıda oluruz söker temizler takarsın dedi bakalım 70bin bakımında serviste motor temizliği yaptırdıktan sonra elime alacam o egr denen zavazingoyu...
HAfta sonu Eskişehirdeydim. Eski ustam Zafer abiye (Çalışkan Oto) uğradım işleri çok yoğun olmasına rağmen EGR temizliği ve Manifold temizliğini yaptı. FAzla vaktim olmadığı için arabayı bırakmak zorunda kaldım. Sonrasında teslim alırken inanmam diye fotolarını çekmiş manifold girişleri yarı yarıya yağlı kurumla kaplanmış. EGR valfin çok kirli değildi dedi.Sonuç olarak yakıt tüketimi azaldı çekişinde abriz bir artış görmedim.
Eskişehirdeki arkadaşlara zafer abiyi tavsiye ederim . Yanlız haftaiçi gitmeye özen gösterin ki ilgilenebilsin.
Ramazan Hocam, EGR temizliği ve Manifold temizliği ERO serviste kaça malolacak?
benim araç da 125bin de. 80binde carbon clean yapıldı. Wurth enjektör temizleyici aldım ama kullanmadım. Zararlıdır diyenler oldu. Fiyat olarak da nekadar geleceğini belirtebilir misiniz? Ben de yaptırırım yakın sayılırım oraya..
İşlem ortalama sökme takma temizlik olarak 3-3,5 saat kadar sürüyor. Gitmeden önce randevu alarak gün belirlenmesi koşulu ile egr emme manifoldu komple temizlik 150TL foruma özel fiyatı. Erhan usta ile irtibata geçmek isteyenler için telefon numarasını aşağıda veriyorum forumdan Ramazan yönlendirdi dersiniz.
Erhan Usta :0538 218 63 78
Yok daha gitmedim önce bi 70bin bakımı için servise gideceğim orada bonus olarak motor temizliği yaptırıp öyle gidecem malum kış geçti motor leş gibi...
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...tml#post675869
Manifold temizliğini yaptırdım EGR ise bu hafta içine kaldı zamansızlıktan yalnız cidden sizin EGR bu haldeyse manifoldta kötü durumdadır. EGR temizliği esnasında bende durumunu fotoğraflayacağım bakalım ne kadar pislenmiş görelim.
sonuçları merakla bekliyorum...
ya arkadaşlar benim araba güç basınç sinyali hatası veriyor motor lambası yanıyor kaç tamirciye götürdüm bulamadılar hangi sensör oldupunu hata kodu 0234 bilgisi olan varsa acil lütfen
arkadaşlar egr valfi temizlenmesi kötüyakıt ve kükürt ten dolayı sebebtir ayrıca aracınızın piston tepesinde kropaj ve kurum birikin tisine silindir supab ların kurum baglamasına sebeb olur ve silindir kapak catlatma ve conta yakmaya kadar gider bunun icin her 40 000km de fiat carbon temizligi yapmalısınız yapamıyorsanız her 2 ful depoya enjektör katkısı koyunuz saygılarımla
Egr yi komple iptal ettim. kafamda rahat motorumda
Bugun bende temizlettim cok olmasada gene bı kurum vardı temizledik iyi oldu
su sistemi sıcak havayı sogutması için aynı interrcoler gibi ayrıca egr iptali yaptırsanız sizin için yakıtta ortlama 0,5 , 1 lt dha avantaj saglayacaktır. temizlenen egr zamanla egzos gazından tekrar kirlenir ve motorunuzun omrunu az da olsa azaltır.ayrıca dizel aracınızın yagını degistirmeden once motor içi temizleyici kullanmanızda gerek turbo olsun gerek sekman araları olsun ses yapan hidrolik itecekleri temizler würth marka tavsiyemdir Birde motor silk bor yagını da usta olarak tavsiye ederim ise yarayan urun dıger 150000 km bır kullanılır asıntıyı minimuma indirir motor turbo omrunu uzatır diger bor katkılarından ortlama 40 kat dha etkılıdır her iki urunun ortlama fiyatları 50 tl civarı
yazılım atınca egr iptal oluyormuş, yazılımcı arkadaş öyle dedi, kat iptali yapan ustama sordum egr şu an devre dışı dedi,demekki doğru imiş,, zaten yazılım bir yana sırf egr iptali bile alt devirleri önemli ölçüde canlandırmaya yeter
Ben ettirdim devir de düzelme var ama yakıta fena bindi
Grande Punto 1.3 Turbo Multijet 16V Siyah(Rock) 2008 75bg 195,55R16
herkes egr yi merak edıyo ama tam bılmıyo onun icin acıklıym egzoscıkısındaki yanmamıs mazotu tekrar emme manifoltuna veren parca islevi mekanik ac kapadır.yazılım la yada sac koymakla arasında hc fark yoktur iptal etikten sonra temizlemeye gerek yoktur.Hangisi uygunsa onu yaptır. fişini cekersende iptal olur ancak arıza lambası yakar. motor ne kadar temiz oksijen alırsa o kadar varımlı calısır oksijen kaynagını dusun normal gazla birlesince nasıl yanma oluyor buda o hesap egr sadece egzoz emısyonunu azalttıgı ıcın kullanıyorlar motora her iki turlude zararı yktur. ford focus aracımda iptal sonrası ort 1lt azalma oldu cok buyuk fark bu.
egr yazılımlı iptali sadece elektrikmotorlu egrlerde olur diger egrler hava vakumu ile devreye girer